Пари срещу глас, заплахи, хулиганство - какви са изборните нарушения?

Прокуратурата образува 33 досъдебни производства и стотици преписки
90
Пари срещу глас, заплахи, хулиганство - какви са изборните нарушения?
Снимка: БГНЕС

445 преписки и 33 досъдебни производства за изборни нарушения са образувани от началото на предизборната кампания до 13.00 часа днес, съобщиха от прокуратурата.

Те съдържат данни и доказателства за предлагане на имотни облаги, с цел гласуване за определен кандидат, политическа партия или коалиция, за повреждане на имущество на политически партии и агитационни материали, както и за отправяне на заплахи и извършени хулигански действия.

Още по темата
В изборния ден са образувани и две бързи досъдебни производства спрямо лица за опит за упражняване правото на глас с неистински документи за самоличност и фалшиви удостоверения за гласуване.

Спрямо застъпник на една политическа партия е образувано досъдебно производство за извършени хулигански действия.

В апелативен район София има образувани 15 досъдебни производства, в Пловдив - 8; във Варна - 2; в Бургас - 1; във Велико Търново - 7. Повдигнати са обвинения на 11 души, а трима са били оставени от съда за постоянно в ареста.

Задържано е лице, издирвано с червена бюлетина на "Интерпол" от властите в Индонезия за "пране на пари" и използване на чужд платежен инструмент чрез скимиращо устройство.

Задържаният е предлагал имотна облага срещу гласуване за определена политическа партия. При претърсвания са били открити и иззети агитационни материали на политическа партия, списъци с имена на застъпници, дискове и компютърна периферия, свързана с изборния процес.

Установени са били още четирима души, съпричастни към престъпната дейност.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


90
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
73
2
 
3
 
! Отговори
Ангел преди 3 години
Гешев, дните са ти преброени. Ще бъдеш разкъсан на парчета, ти , тиквата и пеевски !!!!
72
0
 
0
 
! Отговори
анонимен преди 3 години
***,*** българин! Какво да вин каца повече! -:(((
71
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
ИСКАМ на бай Трифон сино да иде у парламенто!Да казва вицуве!
70
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Абе кои партии са купували гласове, че да видим кои са престъпниците.Някой от вас знае ли или упражнявате в празнословие?Искам Слафчу да влезе в парламента, та да има кой да казва откровени простотийки и да става весело по копанарски.Поздравявам всички, гласували за Учиндолския ***.
69
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До АнонименА дано, ама надали....
68
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До 76 " Слаучу" както го нарече сополе зелен! Каквото имаше да казва,гомказа отдавна! И това че се дистанцирал и замълчал във времето на "пандемия" Не значи че няма какво да каже! Ако ти прави впечатление,доста партии си замълчаха тактично нали? Само твоят с " жипката" не се спря! То "срещи" с по едим файтон хора по "фейса" с уния със "сините венци"! -:(((Още малко и тази вечер ЩЕ ГО ОТСВИРИМ ЗА ВИНАГИ!!! -:)))
67
3
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Славчу с бодигардовете на колко ще се класира?Има да му пишат сценаристите изказванията....Като гледам как го достраша да излезе на дебати, мисля, че е голяма мишка.С това ме отказа да гласувам за него.
66
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Как се разпределят нарушенията по партии?
65
2
 
1
 
! Отговори
Готфрид Булонски преди 3 години
До АнонименНямаш доводи
64
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До 68 Скрий се бе Гербераст!-:(((( Жалки сте отдавна троловете им тук!!!-:(((
63
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Само БСП,АБВ!
62
0
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
ХОРА ГЛАСУВАЙТЕ ЗА ДА НЕ ПОЗВОЛИМ ЦВЕТНИТЕ СРЕЩУ 50 лв. ДА РЕШАВАТ БЪДЕЩЕТО НА НАС И ДЕЦАТА НИ ............ !! НЕ ПОЗВОЛЯВАЙТЕ НЕГРАМОТНИТЕ ДА ИЗБИРАТ ....НЕКОМПЕТЕНТНИТЕ !!!!
61
6
 
4
 
! Отговори
Готфрид Булонски преди 3 години
В България продължава да има глпаци които вярват че с избори нещо може да се промени особено след изборите 91-ва.Питайте Тренчев кога умре България и кво стана след тва.
60
3
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
до 64.Ти Герберски *** ли си? Ако си такъв трябва да знаеш,че ГЕРБ плаща по 70 лв за глас в София! Тази партия може да купи вече,само "братята римляни"! НАС НЕ МОЖЕЕЕЕЕЕ!-:) Хайде замълчи вече с пропагандата си! В деня на изборите,трябва да замълчим всички! И всеки гласува според предпочитанията си! Ще броим "пилците" тази вечер нали?
59
4
 
2
 
! Отговори
до анонимен преди 3 години
Слави си е разпродал партията на парчета.Парата прай борбата при него,а не мисълта за бъдещето на България.----------В сравнението се познава истината!Хайде, да сраним с всички преди него - Гърбави, Болшивики, ДПСари с екскурзиантите, Пишман "патриоти", ЦвъкЦвък с апартаменти гейт и контактите му с някои ЗадОкеански служби...За подвизите им през годините във власта и парламента, с корупционите схеми, обръчи и чадъри да не гворим, това беше и е работа на прокуратурата и следствието!
58
12
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Всичко е ясно.ГЕРБ отнася всички останали с 200 км/ч.
57
7
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До АнонименСлави си е разпродал партията на парчета.Парата прай борбата при него,а не мисълта за бъдещето на България.
56
4
 
11
 
! Отговори
българин преди 3 години
Здравейте! Аз лично,след 13 години мълчание,днес Пак излязох и гласувах! Гласувах за НОВОТО РАЗВИТИЕ НА БЪЛГАРИЯ! Направи го и ти българино! Вдигни се и се разходи до урната! То от дивана няма как нали? После да не псуваш и не те е яд,че не си отишъл! Твоят глас е важен! Имаш още време ако решиш! И ако не отидеш и Не гласуваш.Нямаш право да мрънкаш после,пак ли тоя и що така?!-:) Излез! Важен е гласът ти!-:) ПОВЯРЕАЙ МИ!
55
9
 
6
 
! Отговори
до анонимен преди 3 години
Слави ходи с 20 бодигарда.---------------Е, и????Да не би да е "бъркал в кацата с меда", като другите?Има пари - плаща си, от собствения джоб, а не от Евро Фондове и "инвестиции"!Без "Шкафчета", "Суджук гейт" и корупционни далавери!
54
3
 
6
 
! Отговори
Зигфрид преди 3 години
Немогат да съставят правителство освен ако някой не клекне тоест да пренебрегне това което е обещал ето затова негласувам защото всички са маскари и няма смисъл