Янаки Стоилов: Обществото свързва правосъдието със справедливост

Служебният министър прие държавния печат
30
Янаки Стоилов: Обществото свързва правосъдието със справедливост
Снимка: МП

Служебният министър на правосъдието Янаки Стоилов прие днес държавния печат от своята предшественичка на поста Десислава Ахладова.

"Обществото до голяма степен свързва правосъдие със справедливост, въпреки, че министерството не извършва правораздавателна дейност. Очакванията на гражданите са много големи", каза Стоилов след церемонията.

"За този кратък период очакванията към мен, като представител на кабинета, са още по-големи, защото често хората смятат, че независимо от времето, с което разполага едно служебно правителство, то трябва да направи нещо повече, за да решава проблемите", допълни министърът и очерта няколко групи задачи, които стоят на дневен ред.

Сред тях той посочи подобряването на администрирането на ръководените от министерството дейности в интерес на гражданите, открояването на проблемните области в изпълняваните от ведомството функции и изготвянето на оценка на въздействието от прилагането на определени закони, съобщиха от министерството.

Министърът коментира и започналата дискусия за специализираното правосъдие. "Смятам, че трябва задълбочен преглед на тази около десетгодишна дейност и главно на нейните резултати", посочи той.

От своя страна Десислава Ахладова благодари на екипа на министерството за съвместната работа и им пожела да продължават да отстояват професионализма си. Тя пожела успех на новия министър.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


30
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
21
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Г-н министър, бихте ли прочели изказването на проф.Л.Корнезов относно предложение-то на ГЕРБ за специализиран съд.Той пледира, че този съд е в противоречие на чл.119. ал.3 на ЗСВ и че това не е специализиран, а извънреден съд за разправа с противниците на ГЕРБ и че съдът е ПОЛИТИЧЕСКИ. Казва,че това е началото на полицейска държава. Всичко това се потвърждава и добавям, че шефът на СпП Гешев става гл.прокурор по инициатива на Б.Б. и Ст.Цацаров и неговите спецпрокурори атакуваха Президентството.
20
5
 
6
 
! Отговори
До Анонимен 20 преди 2 години
Да, много е построено през комунизма, но срещу труд за без пари или за жълти стотинки на обиковения човек. А знатните *** папкат хайвер с вино, обикалят по командировки до Масква и се чудят каква мръсотия да направят на точно тези хора, които им вършат черната работа под страх от терор - кой да пратят в Белене, кой да натопят за враг на народа, кой директно да премахнат физически. Спрете да хвалите вашия комунизъм, който доведе до няколко фалита на страната въпреки робския труд на народа!
19
4
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До 21Хайде да не започваме и темата за краденето след 1989 година, от която нищо не си разбрал, макар че твърдиш, че знаеш как е. Подал си се на масовото промиване на мозъци и повтаряш като латерна лъжа след лъжа. За разлика от теб гледах и виждах, а не слушай как ме лъжат.
18
4
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Анонимен 15Какво опоскване бълнувш? Държавата я опоскаха няколко пъти другарите ,много преди последните 12 години.Явно си юноша голобрад и нямаш представа какво крадене беше след 1990 година. Сега пак си точат зъбките ,дано им приседне!
17
3
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До вълк в овча кожаАми 95% от жилищата и 99% от построеното и създадено в България е създадено през социализма, както казват социалистите, вие само не можете да боядисате построеното през соца, камо ли да го създадете, като толкова е било лошо построеното от социализма и три поколения българи, защо го крадяхте и забогатявахте,а не създавахте ваша си собственост и ваш си бизнес?
16
6
 
7
 
! Отговори
вълк в овча кожа преди 2 години
БСП/БКП вкараха България през социализма в три тотални фалита, БСП/БКП репресираха неудобните, пращаха ги в трудови лагери, народен съд, безследно изчезнали, БСП/БКП криха за радиацията от Чернобил! Помнете купонната система и дефицита на стоки в началото на демокрацията! БСП/БКП фалираха 29 банки през 1996, изчезнаха спестяванията на редовия честен българин, запалтата стана 3 долара, мутри, обири, убийства, мафиотски групировки! НЕ БЪДЕТЕ БЕЗПАМЕТНИ!
15
4
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До АнонименПрочети Виктор Юго, прочети за масовите убийства в европейските колонии извършени от западноевропейците,за концлагерите им,включително и за тези в Европа през ПСВ и ВСВ,за Инквизицията,за троцкистите.......Няма да ни натрапвате ТЕХНИТЕ творения и грехове на нас от източна Европа,които сме били жертви на техните интриги и насилие,ама че нахалство! Хем те са ги извършвали,хем обвинават нас за техните грехове,наглост!
14
7
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Анонимен 15А БКП/БСП които ограбиха стотици милиарди и като цяло държавата от 1945г защо ги пропускаш другарю?Защото може би и ти си краднал, ама когато вие крадете , не е кражба нали?
13
5
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До АнонименЕй, да ми натискаш минус или не, това е истината, концлагерите са западноевропейски специалитет, то и Инквизицията е техен специалитет, даже и турците колят християнското население на Балканите под давлението на Англия, в източна Европа такива психопати не сме имали, те са внос от запад!Прочети Виктор Юго, прочети за масовите убийства в европейските колонии извършени от западноевропейците,за коцлагерите им,включително и за тези в Европа през ПСВ и ВСВ,за Инквизицията,за троцкистите
12
8
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Справедливо е тези дето 12 години опоскваха България, да отговарят за това.
11
8
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Корупцията е ГЕРБ и ГЕРБ е корупцията. Така е през последните 12 години. Преди това корупцията беше СДС.
10
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Справедливост ли е да не ползваш парно и да нямаш топла вода и да си плащаш а и даже да те осъдят за някаква лихва от 5лв за която изобщо не знаеш.И като ти дойде известие от ЧСИ с ужас научаваш как тези 5лв изведнъж са станали 1000.Правосъдие било това ??????
9
3
 
18
 
! Отговори
Коментар преди 2 години
НЕ Е ТАКА ЯНаКИ. Обществото свързва Правосъдието с думата КОРУПЦИЯ. А думата КОРУПЦИЯ е синоним на БСП.Другите партии са като херувими пред БСП. Само много нагли хора, накарали целия народ да мине през ада, нямащи срам искат отново да грабят и рушат собствената си държава. ВИДЕНОВ ИДЕ !!!
8
7
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До АнонименКоцлагерите за създадени от западноевропейци, те са техен специалитет, даже в една от най-свободолюбивите държави в Европа - Франция, е имало каторга, да не говорим за немските и английски концлагери. Комунизма също е западен специалитет,който натрапват на Русия, ограбват я, убиват хората, искали са да правят революции в цял свят, но руснаците се усещат и изгонват Троцки и Парвус и други върли комунисти-троцкисти и създават нов тип държава - социална(социалистическа) държава.
7
5
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Умните и красивите ни докараха професионалните комунисти. За красиви може и някой да се обърка, че са, но за умни едва ли...
6
7
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
За управлението на Хитлер и Сталин са се произнесли вече в МЕЖДУНАРОДНИЯ СЪЗ ЗА ПРЕСТЪПЛЕНИЯТА НА ФАШИЗМА през 945та година в Париж.За пресъпленията на Сталин и комунизма никой съд не се е произнесъл.Защото Путиновия режим забрани да се изнасят данни и всичко свързано с режима на Сталин се засекрети до 2025та година.У нас слава богу не е отречена дейността на БКП за създаване на концлагери по сталински обрацзец и избиването на 30 000 българи.Което не пречи на БКП/БСП да си мълчат.
5
13
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Така е. Мутрите от ГЕРБ трябва да бъдат лишени от право да заемат ръководни длъжности и трябва да се покаят.
4
6
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
А с какво да го свързва?! Правосъдие значи точно справедивост! Не значи щайга марули!
3
5
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Комунист и справедливост е оксиморон.
2
7
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Много обичам, когато комунисче започне да говори за справедливост.Голем кеф.Когато искаш да си министър в демократична държава, а партията от която идваш е вършила престъпления СРЕЩУ ЧОВЕЧЕСТВОТО, най-малкото, което правиш е да си признаеш греховете и ДА СЕ ПОКАЕШ.ИЛИ НЕ, другарю Янаки?Германия затова просперира, защото след като беше разформирована национал-социалистическата партия нейните кадри НЕ МОЖЕХА ДА ЗАЕМАТ РЪКОВОДНИ ДЛЪЖНОСТИ колкото и да са били кадърни.