Сийка Милева: Сигналът на Рашков е поредна политатака

НСлС няма право да образува досъдебно производство, уточни тя
Обновена: 27 юли 2021 17:48 | 27 юли 2021 17:15, Красимир Ангелов
139
Сийка Милева: Сигналът на Рашков е поредна политатака
Снимка: БГНЕС

Постъпилият днес сигнал от служебния министър на вътрешните работи Бойко Рашков с твърдения за извършени противоправни деяния от главния прокурор Иван Гешев е поредната политическа атака на изпълнителната власт срещу прокуратурата на Република България. Това заяви говорителят на главния прокурор Сийка Милева, цитирана от БГНЕС.

Още по темата
"Сигналът е адресиран лично до Борислав Сарафов, който е директор на Националната следствена служба. Авторът на сигнала, притежаващ научна степен в сферата на наказателния процес доц. Бойко Рашков би следвало да знае, че разследването на магистрати съгласно процесуалния закон е от компетентността на Софийска градска прокуратура или на специализираната прокуратура в зависимост от твърдените факти и обстоятелства", заяви Милева и обясни, че НСлС няма право да образува досъдебно производство.

Поради това постъпилият днес сигнал е изпратен на специализираната прокуратура, която е единственият компетентен орган в случая, поясни Милева.

Тя допълни, че преценката за наличието на основание за образуване на досъдебно производство е единствено и само от компетентността на прокурор. Според Милева отново сме свидетели на поредния политически акт, без каквато и да било правна аргументация, който цели да урони престижа на съдебната власт.

Още вижте в следващото видео на телевизия Bulgaria ON AIR

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


139
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
106
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Сийке скоро ще си търсиш нова работа.....
105
1
 
3
 
! Отговори
Калинкистан преди 2 години
Не и е лесно и на Сийчето, хем знае какви глупости са и написали и трябва да прочете, хем и не трябва да се смее и да изглежда сериозна.
104
0
 
5
 
! Отговори
123-ТОиДИ преди 2 години
ТОЯ Е ЗА ОСВИДЕТЕЛСТВАНЕ ! Н Е З А Б А В Н О !!!
103
9
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Рашков е олицетворение на милиционера-натегач от времето на соца. Тръпки ме побиват!
102
7
 
13
 
! Отговори
Хахахаха преди 2 години
Тази горката и като чете срича. Аман от калинки.
101
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Цацара на коя Гимназия и на кой Университет е бил отличник? За Иванчо няма да питаме. Нещо мило, като милиционерско гаче да има. И какво ако не завършвал с отличие. Завършил си важи от 3.00 до 6.
100
3
 
13
 
! Отговори
анонимен преди 2 години
Гешев ще падне! Гаранция! Ако не стане по лесният начин.Ще стане по трудният,но ЩЕ СТАНЕ!-:) Ще трябва да започнем от прокуратурата на ново!Старото доказа че е гнил процес криещ се и уповаващ уж на законите ни.Както изхвърлихме Борисов,ще изхвърлим и тях!
99
5
 
0
 
! Отговори
До 106 преди 2 години
До А ПОСЛЕ! +++ Естествено, че целта на Новия ред е да унищожи напълно Русия, довеждайки я до просешка тояга. Не случайно САЩ и Запада инвестират в Китай, а за Матушката - средния пръст от бизнес далаверите. Остава да й изсмучат и газчицата и петрола и/или да масовизират акумулаторните автомобили слънчевите батерии плюс някои нови иновации, готови за внедряване и *** са живи изгорели.
98
2
 
12
 
! Отговори
помнещ преди 2 години
Ще споделя и приключвам. Борисов и Гешев,успяха да изритат,законно избран Глав прокурор,с не изтекъл мандат от година почти! Гешев мечтаеше да седне в креслото на Цацаров! Борисов имаше нужда,от Глав прокурор,чрез който да постигне целите си!В случая беше превъзходството си над Радев! За това Гешев влезе в президентството! И по късно слизайки от власт,Гешев да го пази от закона,като бивш управлявал! За това скочих будните българи срещу "избора" Му!МНого проспаха момента!ГЕШЕВ Е ЛОЯЛЕН КЪМ ГЕРБ!
97
3
 
4
 
! Отговори
Вьзмутен преди 2 години
Защо не е сьс каскет - символа на партията маика , гешев да я порицае
96
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До гост. Визираш май само САЩ като нормална държава, защото другаде не са изборни тези длъжности. А в САЩ за градски и щатски прокурор има избори, за шериф(в градче с 100 души единственото ченге). Но ФБР, полиция в големи градове и т.н. не са с изборни полицейски шефове. Като цяло това с изборите на шерифи е останало от Дивия Запад, когато всеки град си е наемал шериф да го пази от бандити и централна полиция е нямало.
95
3
 
8
 
! Отговори
помнещ преди 2 години
Убеден съм,че тия които помнят събитията след прехода 1989 гТатарчев,ще кажат.А защо Татарчев беше бездеен когато мутрите се гърмяха.И какво можеше да направи Глав прокурор ,който трябваше да е лоялен към "силните на деня"?Нищо българино! Деен беше в началото,докато започнаха да го притискат! Че не му била"работа да се меси"! Той това и направи!Тегли им една,и се появяваше много рядко с котарака си по медиите!РАЗБРА ЧЕ Е ЗАВИСИМ ОТ УПРАВЛЯВАЩИТЕ!И просто се скри! ПИЧ БЕШЕ! -:) ГЕШЕВ Е КАРИЕРИСТ!
94
1
 
9
 
! Отговори
помнещ преди 2 години
до 114 Точно обратното! Тази система действа години след 1989 г! Маса Глав прокурори,си изкараха пълните мандати от 7 г! И Филчев и Велчев и Цацаров бяха послушковци на силните на деня!-:((( Точно тази практика е целта да се пресече! След 1989 г,когато СДС пое властта,се приеха тези "правила".Уж "демократични";! Но нямаше как да знаят тогава,че тези правила обслужват само силните на деня! И Гешев е същият! Татарчев само беше пич!Помня го!НЕЗАВИСИМА ПРОКУРАТУРА! ТОВА Е ЦЕЛТА!-:)
93
6
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ако до сега се твърдеше че бившите управляващи крадяха защото контролираха съдебната система , изглежда новите със смяната на Гешев искат да правят същото .За нас бачкаторите не е много важно кой е гл.прокурор .
92
8
 
7
 
! Отговори
рашкОФ -радеФ преди 2 години
съдебната власт е валидна когато ние комунистите сме на власт , другарски и народен съд , осъден и убит в името на народа .
91
2
 
8
 
! Отговори
до к.107 преди 2 години
Б.Борисов си хареса С.Цацаров за гл.прокурор и макар че последният е имал съдебна, а не прокурорска кариера,го наложи за такъв. Все пак Ц. е завършил ЮФ, а не ВМШ, в която се учи как да бъдеш правоохранителен орган.ББ и С.Ц. пък си харесаха възпитаника на ВМШ-Симеоново за гл.прокурор и Ц. публичнох заяви, че ако има втори избор на гл.прокурор,той пак ще гласува за Гешев. И Гешев се отблагодари: СпП, СНС,АСНС, нахлуване в президенството, сетне разпити на новите началници на спецслужби в МВР...
90
3
 
9
 
! Отговори
гост преди 2 години
Бухалките на мутрите са също мутри. Съдия , прокурор и шериф са изборни длъжности в нормалните държави. Тука ми изпоназначили мутри, мутреси и калинки.
89
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
ВСС сам вкарва вълка в кошарата. Той е доминиран от прокуратурата начело с Гешев и никоя управляваща партия няма да търпи спецпрокурорите и Гешев да се държат като втори, та дори първи център на държавата.Първият формиран кабинет ще има като основна цел обуздаването на непомерните амбиции на гл.прокурор и на СпП и къде със законни методи, къде с ходене по ръба на бръснача ще изпълнят целта си. Гешев и спецпрокурорите трябва да се помирят с факта,че БГ е парламентарна, а не прокурорска република
88
9
 
10
 
! Отговори
Абе... преди 2 години
Никой политик не може да си развява байряка, както правеше Баце ви, ако имаше главен прокурор и съдии с топки и авторитет да го сложат на мястото му.
87
13
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Чашков удари поредното дъ.....ноо.