Отложиха делото за водната криза в Перник

Един от адвокатите е заразен с COVID-19
Обновена: 1 дек 2021 12:09 | 1 дек 2021 12:00, Ния Христова
6
Отложиха делото за водната криза в Перник
Снимка: БГНЕС
Специализираният наказателен съд отложи делото за водната криза в Перник. Причината е адвокат, дал положителна проба за COVID-19, съобщи БНР. 
 
Подсъдими по делото са бившият министър на околната среда Нено Димов и бившият заместник-кмет на Перник Севделина Ковачева, която към момента на възникването на кризата е изпълнявала функциите на кмет на града.
 
Прокуратурата е на мнение, че Димов е проявил умишлена безстопанственост по отношение на водите, които са съхранявани в язовир „Студена“.
 
"Като министър той е имал задължения по управление, стопанисване и опазване на водния ресурс", каза при внасянето на обвинителния акт в съда Христо Кръстев, говорител на Специализираната прокуратура и добави още:
 
"Въпреки наличната информация в министерство на околната среда и водите, че водният ресурс в язовир „Студена“ намалява, министърът е дал приоритет на ползването на вода за промишлени нужди, което от своя страна е довело до режим на водоподаването в община Перник, с което са засегнати близо 97 000 жители на общината. От извършеното деяние се е стигнало и до завишен санитарно-хигиенен риск за тези жители на общината, в условията на извънредно положение, обявено от народното събрание на Република България, както и в условията на пандемия".

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


6
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
5
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Никой не е и очаквал нещо различно...
4
1
 
1
 
! Отговори
Шико.. преди 2 години
До2.Ти като нямаш чекмедже,тъпчи на жена ти в...
3
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Подсъдими по делото са бившият министър на околната среда Нено Димов и бившият заместник-кмет на Перник Севделина Ковачева, която към момента на възникването на кризата е изпълнявала функциите на кмет на града. А министър регионално развитие къде е ?
2
1
 
5
 
! Отговори
Мъко,мъко преди 2 години
Така да мразиш своята Родина,продаваш я за жълтици!И така е навсякъде-парата управлява света..Но нищо вечно под Слънцето..
1
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
и дотам както винаги!