Условна присъда за ученик, пиян откраднал кола

Престъплението е извършено на паркинг в Монтана
25 яну 2022 00:30, Красимир Ангелов
4
Условна присъда за ученик, пиян откраднал кола
Снимка: Pixabay

Районният съд в Монтана издаде условна присъда от една година "затвор" с три години изпитателен срок за ученик от 12 клас от областния град, съобщиха от Съдебната палата в града.

В нощта на 10 срещу 11 юли миналата година, след като употребил голямо количество алкохол, младежът влязъл в паркинг в Монтана и откраднал кола "БМВ Х5", ползвана от жител на близкото село Благово.

Ученикът подкарал колата, макар да няма шофьорска книжка. По пътя от Монтана за Благово колата излязла от пътя и се преобърнала в канавка.

На място веднага пристигнали полицаи, а пред тях нарушителят заявил, че пътувал на стоп и не познава шофьора, който бил  избягал.

После се разбрало, че е откраднал колата и шофира пиян с концентрация на алкохол в кръвта от 1,47 промила.

Според направената техническа експертиза колата е на стойност 6500 лева, а щетите по нея са за 2003 лева.

Пред съда младежът се признал за виновен и получил присъда под минимума. Той е осъден и да плати щетите на собственика на колата, уточниха от Съдебната палата в Монтана.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


4
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
3
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
защо всичко е условно в тази държава - няма един вкаран в затвора. И така как ще се стресне за да не краде. Утре ще влезе и ще обере някой пенсионер, и хоп условна. И после от някой магазин, хоп условна .. Точно за това сме на това ниво, зашото няма работеща съдебна система.
2
0
 
3
 
! Отговори
в преди 2 години
Мамин убавец. Той повече така няма да прави......До следващият път.
1
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Кражбата условна ли е била, та присъдата е условна?Къде се е напило кpeтeнчeтo, да се потърси отговотрност на тези дето са му дали/продали алкохол.