8 години затвор за смъртта на трима души на пътя

Катастрофата е станала на 18 ноември 2020 г. край село Български извор
16 май 2022 13:19, Красимир Ангелов
9
8 години затвор за смъртта на трима души на пътя
Снимка: Pixabay

Състав на Окръжния съд в Ловеч осъди на 8 години затвор подсъдим за причиняване на смърт по непредпазливост на трима души. Делото се гледа по реда на съкратеното съдебно следствие, съобщават от съда.

Обвиняемият е признат за виновен за катастрофа, при която са загинали трима души, а други трима, включително подсъдимият, са били ранени.

Произшествието е станало на 18 ноември 2020 г., около 20:00 часа на главния път София – Варна, в землището на село Български извор, община Тетевен.

Установено е, че подсъдимият е шофирал лек автомобил със скорост от 110 км/ч при разрешена в участъка 50 км/ч. Навлязъл е в лентата за насрещно движение и по непредпазливост причинил смъртта на трима души и средна телесна повреда на двама други, като деянието според съдиите е особено тежък случай.

Съдът постанови 12 години лишаване от свобода за подсъдимия. На основание чл. 58а, ал. 1 от Наказателния кодекс Окръжният съд в Ловеч намали размера на така наложеното наказание с 1/3 и определи мъжът да изтърпи осем години лишаване от свобода при първоначален общ режим.

Осъденият няма право да управлява моторно превозно средство (МПС) за срок от девет години, считано от 30 декември 2021 година – от датата на временното отнемане на свидетелството му за управление на МПС.

Освен това той трябва да заплати и 500 лева разноски по делото.

Присъдата може да се обжалва и протестира пред Апелативния съд във Велико Търново в 15-дневен срок.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


9
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
8
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
В англия има закон за опасно шофиране,то е по-отежняващо вината с по-големи наказания.Не може да изтрепеш 3ма човека и да те съдят по обикновения закон за пътищата.Трябва да се въведе нов закон,нов раздел.
7
0
 
3
 
! Отговори
Сашо преди 1 година
Аз ли съм *** или озни заслужава минимум 20-25 години и то под строг режим, другото което е,такова дело би трябвало да се заведе за 1 ден, ДЕН, повтарям ДЕН, а не за ГОДИНА И ПОЛОВИНА А и делото ще се гледа във Велико Търново, нищо че произшествието е извършено в област Ловеч, че и има и обжалване Не обичам да пожелавам лошо на хората, но на тея прокурори, съдии, адвокати и тем подони им пожелавам да преживеят тази болка !!!!!!!!
6
1
 
6
 
! Отговори
АнонимеН преди 1 година
ВСЕ ПО МАЛКО КОМЕНТИРАМ КАТАСТРОФИ НА ПЪТЯ ! ЕДНА В ЕДИН ФИЛМ ЗА ДА НЕ УБИЕ УЛИЧНО ПСЕ НА ПЪТЯ ЗАВИ РЯЗКО И НАПРАВИ МАЗАЛО С ДРУГА КОЛА ! ЗАТОВА ВИНАГИ ОДОБРЯВАМ ПЪТУВАНЕ С АВТОБУС ИЛИ ВЛАК! ЧЕ ВСЕ ЩЕ СЕ НАМЕРИ НЯКОЙ ДА ТИ СЕ ЗАБИЕ ЧЕЛНО И АКО НЕ ТЕ УБИЕ! КОЙ ЗНАЕ КАКВИ ПОСЛЕДИЦИ ИМА ЗА ТЯЛОТО ПРИ ЧЕЛЕН СБЛЪСЪК МЕЖДУ АВТОМОБИЛИ!
5
2
 
5
 
! Отговори
да попитам преди 1 година
а местан кога ?
4
0
 
3
 
! Отговори
Шака Зулу преди 1 година
От мойте е!
3
11
 
5
 
! Отговори
Иначе преди 1 година
в тая гнусна държава се демонизирст хора изпушили една цигара марихуана и 2 дена след това им се прави тест и казват дрогирани!!!! Гнусно до неознаваемост място
2
0
 
23
 
! Отговори
Бай Асен преди 1 година
Как 8 години, тоя е за 80 години, само като прочетох какво се е фактите за това какво се е случило, на какво отгоре ги вземате тия 10к заплати!
1
0
 
24
 
! Отговори
Алооо преди 1 година
Смешна държава със смешни политици, със смешни закони и това безчинство си продължава и всеки си прави каквото иска. Да го питам кирчо у Канада, ако се случи толкова ли присъда ще му дадат и такава глоба ли ще плати? Едва ли.