ДНСК връчи наказателни постановления за "Хемус"

Наказателната процедура стартира през декември 2021 г.
7
ДНСК връчи наказателни постановления за "Хемус"
Снимка: АПИ

Дирекция за национален строителен контрол /ДНСК/ издаде общо 11 наказателни постановления за установеното незаконно строителство в участъците 4 и 5 от АМ „Хемус“. Наказателната процедура стартира през декември 2021 г. и януари 2022 г., припомнят от ДНСК.

Тогава бяха връчени актове за административно нарушение на изпълнителя „Автомагистрали“ ЕАД и строителните компании, с които има сключени договори за участъците 4 и 5 от АМ „Хемус“. Това са „АБ“ АД, „Парсек Груп“ ЕООД, „Автомагистрали Хемус“ АД и „Водно строителство Благоевград“ АД. Фирмите имат 14 дневен срок за обжалване на санкциите.

Установеното от органите на ДНСК строителство е без одобрени инвестиционни проекти и без издадено разрешение за строеж, в нарушение на чл. 148, ал. 1 и чл. 137, ал. 3 от Закона за устройство на територията /ЗУТ/, т. е. незаконно по смисъла на чл. 225, ал. 2, т. 2 от ЗУТ. При проверките е констатирано, че се извършват строително-монтажни работи, включително изкопи, насипи, пътни легла и съоръжения на участъци 4 и 5 на АМ „Хемус“, която е строеж първа категория. Тези дейности са извършени в имоти държавна, общинска и частна собственост, за които производствата по отчуждаване не са приключили към дата на проверката.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


7
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
7
1
 
3
 
! Отговори
Казуар преди 1 година
Започнали да строят без да са отчуждили и платили на частните собственици и са нарушили закона, разчитайки на Борисов.
6
7
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Правителството не само че не искат да строят ами и искат да пречат на строителството.
5
6
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Вижда ми се като реваншизъм. Лично ме вълнува кога ще мога да пътувам София-Варна по магистрала - не това какви искове и какви съдебни производста има.
4
8
 
17
 
! Отговори
Майора преди 1 година
Срамота даспиратестроежи заради пари , които дадохте за компенсации и в същото врема да глобявате! Защо при разрешения се спря най критичната точка -Кресненското дефиле - и защо се пишат лъжливи онформации до ЕК?Защо спяхте Хемус и други важно особено за Северозапада пътища? А иначе големи думи , а на дела нищо ! Това сте вие партията на подмяната!
3
12
 
24
 
! Отговори
Марин преди 1 година
Забаврете за тази магистрала. Промяната ни върна в тъмните години на комунизма.
2
13
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Два строителни сезона, откакто започна подмяната = 0 м построени магистрали, но всичко е точно....
1
8
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
ДЪРЖАВАТА СРЕЩУ ДЪРЖАВАТА ХЕМУС ВИ ПРЕЧИ И ИСКАТЕ ДА Я НЯМА ИСКАТЕ ДА РУШИТЕ НЕ ЧЕ ВИ Е ПРИПЕКЛО ДА СПАЗВАТЕ ЗАКОНИТЕ ОВЛАДЯВАНЕ ИЗХВЪРЛЯНЕ НА ПРЕДИШНИТЕ ЗА ДА НАСТАНИМ НАШТЕ КАКВО ВИ Е ГРИЖА ЗА ХЕМУС ПОТРЕС ТОЛКОВА ПРОПАДАНЕ ТОЛКОВА СПЪНКИ ДА НЯМА ХЕМУС УСПЯВАТЕ ПОДМЯНАТА РАЗПУХА КРАЖБИ ЛЪЖИ