БАБХ подготвя нови дела срещу "Евролаб"

Вече нямало безредие на ГКПП "Капитан Андреево"
5
БАБХ подготвя нови дела срещу "Евролаб"
Снимка: БГНЕС

В договора с "Евролаб" и взаимоотношенията през годините имаме "още безкрайно много аргументи, които предстои в близките дни да реализиране със съдебни актове", каза за БНР председателят на Агенцията по храните професор Христо Даскалов.

Той допълни, че е "сигурен", че в съда ще бъде обжалвана и новата му заповед, с която отново на практика трябва да се спре товаренето и разтоварването на "Капитан Андреево" от страна на фирмата. На границата всичко е спокойно, категоричен е той.

"Всичко си е абсолютно нормално, нямаме задържане на камиони, няма недоволство от вносителите и износителите", посочи Даскалов.

"Нямам никакви сигнали, че има някакво безредие отново или, че имаме някаква атака отново", каза той.
Даскалов коментира в предаването "Преди всички" по "Хоризонт" и претенциите на асоциацията "Български пипер", които се заканват да съдят държавата заради претърпени загуби.

"Техните претенции всъщност са към фирмата. Те имат много богат опит с тази фирма и с нейните похвати и те са го написали официално до нас. Имаме такова писмо. Много хубаво е да се заслушаме в техните аргументи и, когато някой нас ни атакува, че си вършим работата, не е лошо да погледнем реалния бизнес как реагира. И от турска страна намираме много разбираме. Имаме официални сигнали, вече два, които сме ги получили, където те ни дават и основание за това, че и те са имали доста проблеми с тази фирма и с начина, по който те са оперирали на нашата граница", обясни Даскалов.

Режим на достъп до границата ще "бъде много прецизиран" и ще бъде ограничен "само до тези, които имат действително какво да правят там".

За одита от страна на ЕК, Даскалов поясни, че предварителните доклади излизат не по-рано от 2 до 3 месеца след извършването на одита – тоест към края на септември, а финалният доклад – към края на годината.
Сайтът на Агенцията все още не е достъпен, но ще има "абсолютно нов сайт, модерен и максимално защитен от хакерски атаки". Пораженията по ветеринарната системата ВетИС (VetIS) са "минимални" и данните от нея се прехвърлят на облака на правителството.

Даскалов не отговори категорично дали ще се кандидатира за депутат.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


5
Още по темата: съдБАБХЕвролаб
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
4
6
 
5
 
! Отговори
Аноним преди 1 година
ДАСКАЛОВ СЕ Е САМОЗАБРАВИЛ ГРАНИЦАТА НЕ Е ТВОЯ ГРАБИТЕЛИ
3
3
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Евролаб ще бъдат очистени от мафията към която принадлежат, защото се вдигна много шум около престъпленията им, даже и съдии са замесени. Мафията не обича такива неща, няма да се учудя ако такитата ги очистят провалените мафиотчета с охранени физиономии
2
5
 
13
 
! Отговори
:):) преди 1 година
КПП-то е на Мафията - Таки, Маки и тн. това е най-натовареното външни КПП на ЕС. От тук минава и цялата Дрога от тук минават и стотици милярди оборот. Правителството опита да спре мафията и хоп - троп паднаха от власт. Все пак нали предлагаха подкуп от 500 000 на месец на министъра само за да остави лабораторията и това беше първата оферта:)
1
7
 
5
 
! Отговори
володя преди 1 година
Митницата си има собственик! И какви ги искат някакви чиновници, няма никакво значение. Хората ще си отвоюват границата, с цената на всичко! Какви въобще са тия баби х, и всякакви други смешници!