Акция "Бяло": Спипаха 56 наркодилъри

Полицейската операция продължава и в следващите дни
7 дек 2022 12:43, Йоана Цонева
19
Акция "Бяло": Спипаха 56 наркодилъри
Снимка: БГНЕС

В полицейската операция "Бяло" към момента има задържани 56 лица, в която участват активно над 3 000 служители на полицията, Жандармерията, като включително има и служители на Гранична полиция. Проверяват се над 150 обекта (търговски обекти, частни адреси, заведения), като до момента са установени престъпления за притежание, разпространение или управление на моторни превозни средства под въздействието на наркотици.

Подробности за полицейската операция дадоха служебният вътрешен министър Иван Демерджиев и главният секретар на МВР Петър Тодоров на съвместен брифинг в Министерски съвет.

Полицията е задържала както криминално проявени лица, така и такива, които контролните органи тепърва установяват.

Още по темата

Полицейската операция продължава и в следващите дни. По отношение на училищата и разпространението на наркотични вещества около тях, МВР има доклади от всички ОДМВР-та какви мерки са предприети. Докладите се анализират и когато са готови вътрешното ведомство щяло да запознае медиите с тях. Предвиждат се и още много други акции, като силовото ведомство ще предостави резултати в следващите дни по тях.

Демерджиев обясни, че мащабната акция тече на територията на цялата страна от днес, а целта е противодействие на организираните престъпни групи за разпространение на наркотици и всякакъв вид престъпления по тази линия. Акцията протича в много добро взаимодействие по места със структурата на прокуратурата и за Демерджиев подобен род взаимодействие е добър знак по отношение на такъв тип престъпления, срещу които не трябва да има толерантност. Вътрешният министър вярва, че може да се намерят и други подобни сфери, в които МВР и прокуратурата да бъдат на едно мнение, че незабавно, категорично и ясно трябва да се противодейства.

Демерджиев подчерта, че МВР прави ясен и категоричен знак, че държавата няма да толерира използването на наркотични вещества на територията на България. Операции и акции на полицията ще продължат дотогава, докогато нивото на разпространение на наркотици спадне рязко.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


19
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
12
0
 
0
 
! Отговори
Акция "подиграв преди 1 година
МВР Е ОПГ
11
0
 
4
 
! Отговори
БЪЛГАРИН преди 1 година
ЗАЩО СЕ ПРАВИТЕ НА ЛУДИ? ДОРИ И ДЕЦАТА ЗНАЯТ ЧЕ ДВАМА НАРКОБОСА ДЪРЖАТ СОФИЯ ОТ ДЕСЕТ ГОДИНИ И ПОЛОВИНАТА ГДБОП НАРКОТИЦИ Е НА ЗАПЛАТА КЪМ ТЯХ. ТРИМА ПРОКУРОРА И НЯКОЛКО ШЕФОВЕ НА РПУ-ТА ИМ ПРИКРИВАТ ГРУПИТ СПО НАД 30 СВИДЕТЕЛЯ ОТ ГОДИНИ.
10
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
A Буци кога?
9
1
 
1
 
! Отговори
Мишо Бирата преди 1 година
хванали некви напушаци и отчитат дейност белким се размине. че тва в катар ако стигне до тука бая хора по бая инстанции ше пият от мездренското
8
0
 
5
 
! Отговори
Ушев преди 1 година
То на всички е ясно че полицията организира, покровителства и контролира наркоразпространението. В София вече го доказаха, в другите областни градове това си е работата на криминална полиция да тормози дилърите, че да не се объркат да купуват от грешното място.
7
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
пред училищата в Пловдив едни малки лекенца на по 25г седят и си продават стоката, на отсрещната страна на улицата седят 3-*** полицай и блеят, а може и да са там за морална потдръжка? Колко наркодилъра има вкарани в затвора? 1?
6
0
 
3
 
! Отговори
Димитрий преди 1 година
Олеле хванаха 56 наркодилъри. Колко осъдиха? Да се обадят когато хванат 56000
5
0
 
5
 
! Отговори
pinko преди 1 година
Нека попитаме г-н Гешев кой е мартин фолка
4
0
 
9
 
! Отговори
AXE преди 1 година
А на жълтите павета /плочки/, в сградата :):):) между Храм-паметник "Александър Невски" и паметника на "Цар освободител" дали са провели тази акция........?!?!?!?!
3
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Най-много да разредят наркоманите,като Бахаров.Съдиите и прокурорите да не се правят на толкова независими,ами да грабвят делата и да дават такива присъди на дилъри,търговци и разпространители,че на такива като последните,да им настръхват косите от ужас!
2
2
 
15
 
! Отговори
Рамбооо преди 1 година
Защо полицията си издава акцийте....По добре всичко да се осъществява тихомълком и без много шум......Така се работи в Австрия и др.
1
7
 
7
 
! Отговори
Христо Христов преди 1 година
И Киро Харварда ли?