Полицията задържа двама иманяри със старинни монети и наркотици

Назначени са историко-археологическа и нумизматична експертизи
21 мар 2023 00:45, Йоана Цонева
13
Полицията задържа двама иманяри със старинни монети и наркотици
Снимка: БГНЕС

Полицейски служители хванаха в крачка двама иманяри на 53 години в тутраканското село Косара на 18 март. Мъжете били заловени, докато търсели с металдетектори археологически находки в района.

Множество изкопи с прясно изровена пръст до тях са установени при огледа на място. У единия иманяр и в колата му са открити 40 старинни монети и други 5 предмета с белези на артефакти. При личен обиск на другия мъж са намерени 4 грама метамфетамин.

Последвали и претърсвания на домовете им, като в единия, намиращ се в село Косара са установени 520 монети, 42 артефакта, металдетектор, 10 пистолетни боеприпаса и 5 грама семена от канабис. При обиск в жилището на другия мъж в село Сокол са открити 8 монети, 10 артефакта и 4 металотърсача.

Находките са иззети, назначени са историко-археологическа и нумизматична експертизи. Двамата иманяри са задържани за 24 часа, а по случая е образувано досъдебно производство.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


13
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
11
0
 
2
 
! Отговори
Хайл преди 1 година
А бойко дето открадна милиарди,костов дето окраде държавата ,простото киро и асан василев дето продават държавата тях КОГА????
10
1
 
2
 
! Отговори
Обективен преди 1 година
В кой закон пише,че нямаш право да притежаваш металотърсач? Кокошкарска история - не можаха да докажат кой е изнесъл милионите с чували пари за магистралата,задържат хора,които докато копаели да садят картофи намерили някакви монети.
9
0
 
6
 
! Отговори
Ако... преди 1 година
...намерите съкровище, избягвайте да го пипате с голи ръце, особено ако е в сандъче, гърне или нещо подобно. Като копахме основите на лятна кухня, намерихме глинен съд със сребърни римски монети. Посегнах, но дядо ме спря и ги изсипа от купата. На дъното имаше железен шип и го дадохме на Вярка, която работеше като лаборант, да го изследва. Беше намазан с алкалоид. А монетите измихме със сода и оцет и си разделихме по братски.
8
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
5: събуди се, нот тези драскачи да не бе да очакваш снимка от местопрестъплението, снимка на истинските монети и подобни. Вземат една от интернет и готово, за офцете всичко минава. Много рядко има актуални снимки.
7
3
 
0
 
! Отговори
А да видим...защо2 преди 1 година
Смееха се на Борисов ,че прави пиар акции, а тези днес какви са? Фалшива работа , Радеееееев. Фалшива.Жалка работа.
6
3
 
4
 
! Отговори
Бонго Бонго преди 1 година
Оффф....веднъж в месеца се прави търг в Търново за монети и артефакти. Верно ли не знаят полицаите?? Смях...череповите отиваха там купуваха на килограм всичко и ги изнася по чужбина. Защо не е осъден черепа? Тия ли са престъпниците????Боеприпасите след като не са в оръжието , немогат да ги осъдят ефективно.Всичко е ала бала.Сега иманярите да кажат, че са били тръгнали на път за да ги дарят в музея и чао какао.Докато не се направи законно търсенето и процент от намереното за търсача ала бала
5
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Тези монети на снимката нямат археологическа и културна стойност но ушевите нямат дори обща култура и бият медийния тъпан...От друга страна е нормално...Като те изплюе шайбата на живота ставаш полицай, иначе глад батенце...
4
1
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
такива монети има всеки 10-българин .....тези вонети нищо не струват .....поредната скълъпена простотия....
3
2
 
12
 
! Отговори
Учуден преди 1 година
Най големия иманяр за всички времена,ЧЕРЕПЪТ, си би пръта за Дубай,а полицията се занимава с любители,които имали повече металотърсачи,отколкото монети??!!Черепът най нагло си притежаваше около 10 000 артефакта,заграбени от разни нещастници като тия двамата.Само един от най евтините му артефекти е на цена не по малка от 250 000 евра!!Но полицията имитира дейност с два стръка марихуана и с някакви безстойностни монети,които поне на снимката нямат никакво значение!!Такива са колегите на Дамаджан!
2
1
 
14
 
! Отговори
шулца от СИНДЕЛ преди 1 година
ПЛАМЕН ОТ СИНДЕЛ НАЛИ ГО ХВАНАХА СЪС МОНЕТИ И КАКВО СТАНА ИЗЕХА ГИ И ДО ТУК И НЕСЕ ЗНАЕ МОНЕТИТЕ КАДЕ ОСТАНАХА
1
3
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
А черепа, кога?