58 дела за купуване на гласове от началото на кампанията

Образувани са и 248 преписки
6
58 дела за купуване на гласове от началото на кампанията
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Прокуратурата е образувала 58 дела за купуване на гласове преди предстоящите парламентарни избори.

Данните за образуваните досъдебни производства за нарушаване на политическите права са за периода от началото на предизборната кампания до 27 март. Също така са образувани 248 преписки, но поради липса на достатъчно данни за извършено престъпление по 122 от тях е постановен отказ от образуване на досъдебно производство, съобщиха от държавното обвинение.

От прокуратурата допълват още, че във всяка област на страната функционират областни междуведомствени звена, които осъществяват координация за противодействие на престъпленията против политическите права на гражданите.

Във Върховната касационна прокуратура се обобщава постъпилата от прокуратурите в страната информация за образуваните преписки и досъдебните производства.




 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


6
Още по темата: изборипрокуратура
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
5
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Какво да ви пишат, не знаете ли, че прикривиатурата няма да ожразува досъдебни дела за купувачите на Ге-пи!
4
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Do 2 to e jsno grop dps minalata gotina boika plati po 200lv na zdravnite rabotnize v zasnite bolnizi tij 58 dela sa kokoscharski nesta ne pischet gluposti
3
0
 
2
 
! Отговори
Това преди 1 година
Пък въобще не трябва да е престъпление. Преди да го направят зорлем, всички партии без изключение даваха кебапчета и бира на корем без пари. А, то и без това от тия партии файда няма, та по-добре хората да вземат някой-друг лев. Тези, които гласуват, че са на служба или с обещание да са на такава, не са ли купен вот? Самите СИК са купен вот. 300 лева е заплащането от държавата, но за да се уредиш, съответната партия те кара да гласуваш за бея. Или МВР и онова айдукатче, не знаят това.
2
0
 
4
 
! Отговори
ама защо не преди 1 година
пишете за кои партии се купуват гласове хората да знаят кои са "честните"
1
3
 
2
 
! Отговори
Професор Мишо преди 1 година
Преди години:Вземайте парите и гласувайте за когото си искате.Днес:Гласувайте за ГЕРБ,защото те ме направиха богат и защото аз им осигуряват победата.