Вкараха зад решетките разследващ полицай

Присвоил веществени доказателства за 26 хил. лв.
31 май 2023 22:45, Йоана Цонева
17
Вкараха зад решетките разследващ полицай
Снимка: БГНЕС

Старши разследващ полицай от Пловдив е задържан и обвинен за присвояване на веществени доказателства - 26 000 лева, съобщи прокуратурата.

Установено е, че на дата в периода от 5 ноември 2021 г. до 22 май 2023 в Пловдив, длъжностното лице от сектор "Разследване на икономически престъпления" при ОДМВР-Пловдив е присвоило парите от трезора.

Сумата била иззета като веществено доказателство по досъдебно производство, по което 32-годишният Н.В. водел разследването. Впоследствие наблюдаващият прокурор от Районна прокуратура-Пловдив разпоредил връщането на парите на лицата, от които били иззети. Обвиняемият обаче не върнал сумата и давал уклончиви отговори защо не е изпълнил разпореждането на прокурора. На 22 май 2023 г. Н.В. напуснал системата на МВР по негово искане.

В хода на проверка по случая Н.В. бил призован в сектор "Икономическа полиция" да даде обяснения за липсата на парите. Вместо това, на 30 май 2023 г., той опитал да напусне страната в посока Нидерландия, но е установен на летище София и задържан за 24 часа.

Днес, 31 май, мярката за задържане на Н.В. е удължена на 72 часа. Действията по разследването продължават.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


17
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
11
0
 
1
 
! Отговори
Еврозана 2022 преди 10 месеца
Те са ги продали майките. Както и Бойко Борисов си продаде своята. За да стане член на БКП-то си. Честита 2023 г. Специални поздрави за работещите в БНБ-то им, като и за тези от пенсионните дружества. В тях пари няма. Нито пък в КФН-то им.
10
1
 
4
 
! Отговори
Генко Генков преди 10 месеца
Тези мръсни копои и майките си биха продали за пари . . .
9
1
 
3
 
! Отговори
Хах) преди 10 месеца
Ами той (следователят в икономическа полиция) е взел "веществените доказателства" за да провери дали не са фалшиви-като ги е реализирал като покупки)) то има и един шеф на икономическа който е тотомилионер -дай боже всекиму ))
8
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
немаме нужда от правителство имаме си козяк 16
7
2
 
13
 
! Отговори
Скомина преди 10 месеца
Да повлече крак на своите корумпирани ушеви колеги на високо
6
0
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
През 2019 г. мои близки претърпяха ПТП, имаше и починали. Попаднаха на нечитав разследващ полицай. Обиждаше ги, притискаше ги, бавеше разследването, караше им се, експертизите също бавеше, спекулираше със сроковете. Абе в чудо се видяха!
5
0
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
То и шефът на прокоратурата всъщност е полицай, и гнилочтта тръгва от главата. Някой учудва ли се изобщо? Имаме най-много полицаи на глава от населението в целия свят, а имаме проблеми от рода на масово шофиране под въздействието на метамфетамин. Някакви си там 26 хиляди гепил някакъв си.
4
1
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Интересно, полицай да влезе в затвора. Ще е интересно:))
3
6
 
16
 
! Отговори
МафиятаСиИмаДържава преди 10 месеца
Хаха. Взеха народа за тотално не-интелигентен. Кой ще ти краде 30000. Явно е станал неудобен и са го погнали. Прикривал е кражби за десетки и стотици милиони а сега някой е решил да изгърми бушоните. С тея 30к само хотела не може да си плати в чужбина...
2
0
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Разследващите полицаи преди се наричаха "дознатели".
1
0
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Полицай да пази пари,е все едно вълк да пази пастърма. Възможно е на теория,но на практика не. Сигурно и този има тежки кредити, както деветдесет процента от сто хилядната банда безскрупулни, аморални, алчни, неуки, необразовани, морално разложени шуробадженакорушветчийски лапачи