Прекратено е дело срещу бъдещия МВР министър Калин Стоянов

То е било за принуждаване на прокурор
5 юни 2023 12:28, Стела Стоянова
38
Прекратено е дело срещу бъдещия МВР министър Калин Стоянов
Снимка БГНЕС

Делото срещу кандидата за вътрешен министър Калин Стоянов е било прекратено преди месеци. Той бе обвинен в края на 2021 г., че като директор на ГДБОП е упражнявал принуда върху прокурори по разследването за изтеглените с чували 53 млн. лева, предвидени за строежа на АМ "Хемус", съобщава "24 часа".

Шефът на ГДБОП бе подведен под отговорност от Софийската районна прокуратура. Според обвинението той карал прокурори от Софийската градска прокуратура, която гледа делото за АМ "Хемус", да приемат условията на адвоката на обвиняемия Борислав Колев. Той настоявал да даде обяснения по случая с изтеглените 53 милиона лева за строителството на "Хемус", срещу което обвинението му да бъде променено в по-леко, мярката му "домашен арест" да не бъде протестирана и в началото на януари да получи разрешение да пътува извън страната.

Наблюдаващата прокурорка тогава заявила, че подобни уговорки са в противоречие със закона. След това се провела среща на наблюдаващите прокурори с разследващите служители от ГДБОП и директора. Именно за нея бе обвинен Стоянов, като се твърдеше, че е говорил с неподходящ тон и е казал на една от обвинителките, че слага край на разследването и ще й се търси отговорност.

Още по темата

Още тогава Стоянов отрече обвиненията. "Категорично заявявам, че по никакъв повод и по никакъв начин не съм оказвал натиск върху прокуратурата да върши каквото и да било и не съм използвал обидни думи срещу тях", каза тогава той.

След продължило около година разследване делото е прекратено, тъй като е установено, че Стоянов не е принуждавал никого.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


38
Още по темата: делоКалин Стоянов
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
29
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Ето ви хората на - пп какви саСрам
28
0
 
5
 
! Отговори
А ха преди 10 месеца
Ах да! А КЪДЕ СА ЧУВАЛИТЕ С ПАРИ? 53 МЛН В ЧУВАЛИ? ЯВНО СМЕ НЕСМЕТНО БОГАТИ, САМО ДЕТО НИЕ НЕ ГО ЗНАЕМ. :)
27
0
 
4
 
! Отговори
А КЪДЕ Е преди 10 месеца
...СЕГА БОРИСЛАВ КОЛЕВ? В ДУБАЙ ИЛИ ?
26
1
 
5
 
! Отговори
ПроСоТо преди 10 месеца
Да,чантаджии са,но пепейците НЕ споменават какво ще правят за решаване на проблема..Просто искат да сменят шефовете !..Все едно МВР и "Службите" са САМО ШЕФОВЕТЕ !..Нищо няма да направят!..Ще забатачат още повече нещата..Но тя целта им е САМО да ни вкарат във войната с Украйна и в "Еврозоната"..Ще го направят бързо и после бързо ще се изнесат всеки в родната си държава..И ние пак ще останем с пръст в уста .
25
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
27, полицаи без работа по основното си работно място, но с по няколко допълнителни работни места.
24
0
 
4
 
! Отговори
ПроСоТо преди 10 месеца
ОПРЕДЕЛЕНО ИМА нужда от реформи !!!...Нали в името на реформите "шмекерите" яхнаха управлението ?..А какво направиха?..-Вместо да вкарат Боко в затвора,те го връщат сега отново на власт...Габриелката е една куха лейка,изцяло под властта на Тиквата..И тия вече не говорят за реформи,а за ТОТАЛНА СМЯНА на шефовете на служби ..ТОТАЛНА!...Без значение -сухо или сурово-в огъня...Това не са реформи!..Така се узурпира властта от диктаторите..
23
1
 
10
 
! Отговори
ПроСоТо преди 10 месеца
Задава се свирепа,безогледна чистка...А най-срамното е,че пепейците съвсем открито и директно го заявяват..Без да им мигне окото и без да се съобразяват с това ,кое е законно и кое-не..Очаквайте диктатура от фашистки тип !
22
5
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Ми то разследването до колкото разбирам е прекратено В НАЧАЛОТО НА ГОДИНАТА поради липса на престъпление, ама що да не направим статията така, че да изглежда все едно има връзка със сегашното предложение да бъде назначен за министър. Да не говорим, че обсъждането с прокурора кой начин на действие ще бъде полезен за разследването и отстояването на професионална позиция в този смисъл - лично аз не смятам да е престъпно.
21
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Никой вече не говори за чувалите с пари. Сега говорят кака да бранят Боковия имунитет.
20
1
 
7
 
! Отговори
zzzzzz преди 10 месеца
Този явно са го изпрали преди Б.Б.!НА ПРЕДПРАНЕ!:) :) :)
19
0
 
12
 
! Отговори
Божеее! преди 10 месеца
Спаси България!!!
18
1
 
19
 
! Отговори
ха-ха-хи...вЕЕЕрваме преди 10 месеца
И тук е играла гОООлямата баданарка...първо чегъртане...после замазване ...
17
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
До Повече от ясно е, --- Точно, но май и това е идеята. Когато издигнеш или дадеш власт на човек с някаква зависимост, след това можеш да го манипулираш да прави каквото искаш. Сега ще прекратят делото, но ако не слуша - ще го подновят.
16
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Тези сериали "Наркос" и "Наркос Мексико", там играта е същата!
15
2
 
26
 
! Отговори
Повече от ясно е, преди 10 месеца
тъй нареченият "кабинет", е съставен от престъпници, за да изпълняват заповедите на престъпници.....
14
3
 
20
 
! Отговори
баба мара преди 10 месеца
значи освен василев хинков тагарев трябва да отпадне и този кандидат защо никоине ни казва къде отидоха чувалите с парите нали камери в банката около банкатакои са хората които са ги получили и къде са ги отнесли къщата в барцелона не меинтересува
13
1
 
18
 
! Отговори
Киро парцала преди 10 месеца
България ми е Мексико..
12
1
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Ей така ще изпират всички.
11
0
 
23
 
! Отговори
:) преди 10 месеца
Тогава каскетът бранеше бб :) Днес сам ги разследва, уж :)
10
3
 
18
 
! Отговори
моч преди 10 месеца
Ако не си болшевишки кoпoй , агент на ДС , член на организираната престъпност , обвиняем по наказателно дело или комбинация от изброеното , няма шанс да станеш МВР министър.