Федерер и Вавринка с победи на "Ролан Гарос"

Маестрото се справи с Фая, а Стан с турчина Илхан
24 май 2015 18:16,
3
Федерер и Вавринка с победи на "Ролан Гарос"
Снимка: Reuters

Роджър Федерер стартира с победа тазгодишния "Ролан Гарос", след като в мач от 1-ия кръг на надпреварата успя да се справи с колумбиеца Алехандро Фая след 6:3, 6:3, 6:4.

Маестрото не показа най-доброто от себе си, но въпреки това не допусна да загуби сет от своя противник и постигна "чиста" победа, като следващият му противник ще се определи от мача между Матиас Бахингер и Марсел Гранойерс.

Именитият швейцарец започна бавно мача и дори в третия гейм бе принуден да отразява точка за пробив.

Ключовият момент в първия сет дойде в осмия гейм, когато Маестрото достигна до пробив, като се възползва от третата си възможност при сервис гейма на своя противник. След това на свой сервис Федерер затвори частта.

Вторият сет бе доста по-добър за швейцареца, който проби опонента си в третия гейм като реализира шестия си шанс за пробив при подаването на противника му, а освен това стигна и до още един пробив при 5:3 в своя полза.

Третият сет бе най-равностоен и Фая се държеше на прилично ниво до последно, когато обаче при 4:5 бе пробит ключово и така загуби срещата.

Стан Вавринка от своя страна постигна лесна победа с 6:3, 6:2, 6:3 над турчина Марсел Илхан, като реализира един пробив в първия сет и по два във втория и третия.

Във втория кръг той ще срещне победителя от мача между Душан Лайович и Максимо Гонзалес.

Още спортни новини четете в Gol.bg
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


3
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
2
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Гришо пък се справи с?????????С Маша
1
7
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
А къде е Пръднишо?Аааа, отишъл за вазелин че щели да го помпат отново.Некадърник каквито са и коментаторите на Евроспорт.Ако тези от Евроспорт знаеха бг тенис коментаторите какви глупости плещпт на български щяха не да ги уволнят ами направо да ги обесят.СРАМ!