Маша изгърмя с положителна допинг проба!

Спира временно с тениса, но иска някога да се завърне
Обновена: 8 мар 2016 06:39 | 7 мар 2016 22:31, Александър Попов
81
Маша изгърмя с положителна допинг проба!
Снимка: Reuters, архив

Голямата звезда в женския тенис Мария Шарапова е дала положителна допинг проба, заради която временно се оттегля.

Бившата приятелка на Григор Димитров обаче изрази желание да се завърне на корта, когато ситуацията се изясни.

Както е известно, рускинята свика извънредна пресконференция тази вечер, която беше очаквана с огромен интерес. Предполагаше се, че Мария ще прекрати кариерата си. Имаше и версия, че тя е бременна.

"Преди дни получих съобщение от ITF, че направената ми допинг проба е положителна. Със сигурност не искам кариерата ми да приключи по този начин. Ако реша да се откажа, няма да свикам пресконференция в хотел в Лос Анджелис, на такъв грозен килим", отсече Шарапова.

Тя обясни още, че забраненият препарат се нарича Meldonium и е в списъка със забранените от WADA препарати от 1 януари 2016 година, но тя не е видяла обновения списък, който получила на 22 декември миналата година.

"За първи път взех лекарството през 2006 г. заради здравословни проблеми. Често ми ставаше зле и изследванията показаха, че не ми достига магнезий, така че лекарите ми предписаха това лечение. През последните 10 г. съм приемала препарата в различни периоди и той не беше в списъка със забранените от WADA", обясни рускинята.

Според описанието, медикаментът помага при исхемия и нарушено кръвообращение, особено при крайниците. Подобрява се способността на тялото да издържа на стрес и да се възстановява по-бързо при загуба на енергийни резерви.

"Поемам пълната отговорност за тази ситуация. В крайна сметка става дума за моето тяло и макар да имам около себи си щаб с доста специалисти, последното решение е мое. Не знам, какво ще се случи сега, но не искам да приключа кариерата си по този начин. Извинявам се на феновете ми, сбърках, и поемам отговорността за грешката си", добави разстроената Маша.

Още спортни новини четете в Gol.bg
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


81
Още по темата: Мария Шарапова
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
3
4
 
58
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
"Със сигурност искам кариерата ми да приключи по този начин. Ако реша да се откажа, няма да свикам пресконференция в хотел в Лос Анджелис, на такъв грозен килим"============Изявлението на Шарапова дали е превеждано с автоматичния преводач на Гугъл?
2
11
 
65
 
! Отговори
prokurora преди 8 години
*** Серина Уилямс кога ще бъде уличена в допинг???
1
22
 
18
 
! Отговори
Коньо преди 8 години
Може Гришо да я е напомпъл.