Шарапова може да изхвърчи от корта до 4 години

Тенисистката отказа отварянето на втората й проба
Обновена: 8 мар 2016 08:56 | 8 мар 2016 08:52, Александър Попов
69
Шарапова може да изхвърчи от корта до 4 години
Снимка: Reuters

Бившата №1 в света на тениса Мария Шарапова е заплашена от дисквалификация между 2 и 4 години заради употребата на допинг. Това обяви известният журналист от британския The Telegraph Оливър Браун.

Както е известно, рускинята разкри на извънредна пресконференция снощи, че е уличена в употребата на Meldonium, което е в списъка със забранени вещества от 1 януари 2016 година.

Още по темата

"Шарапова може да бъде наказана за 4 години лишаване от спортни права, ако е приела медикамента с цел да подобрява резултатите си. За неволно взимане санкцията е до 2 г.", написа той в Twitter.

Адвокатът на Шарапова Джон Хагърти заяви, че има много смекчаващи вината обстоятелства и сега ще се реши кои да бъдат използвани в съда по време на процеса за взимане на решението.

"Тя иска този проблем да бъде решен възможно най-бързо. Не желае втората проба да се отваря, за да не се губи никакво време. Разясни, че взима този медикамент от 10 години, а е в сила от 1 януари 2016 г., което показва, че не е взимала допинг".

"Сега ще работим с федерацията и ще обсъждаме всичко – защо са забранили този препарат, при условие, че се ползва като лекарство, ще говорим за здравни проблеми, нужно ли е въобще да има наказание", каза адвокатът.

На официалния си сайт Международната тенис федерация ITF обявиха, че се потвърждава положителната допинг проба на рускинята от 26 януари 2016 г. Нейното наказание ще тече от 12 март до изясняване на случая.

Изследването е анализирано от акредитирана лаборатория на Световната антидопингова агенция (WADA). Установено е наличието на мелдониум, което е забранена субстанция.

Още спортни новини четете в gol.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


69
Още по темата: допингМария Шарапова
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
48
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Тая е пътник и няма какво повече да я коментирате.И за една година да я извадят (макар че трябва да е ДОЖИВОТНО) просто няма как да се върне в големият тенис.Да си търси друга професия.
47
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
След 4 г. ще е слаба в ръцете и няма да може да вдига "ракетата".
46
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Да разбираме, че немаркираните пептидни препарати остават на мода? Имуно-химичните тестове са скъпи и ако се въведат ще доведат до *** на индустрията ли?
45
0
 
0
 
! Отговори
Шаран БГ преди 8 години
Тези ITF и WADA къде се намират и кой ги оглавява ? Интересно как уличават само българи и руснаци!? Маша е хубава жена, играе не лош тенис, но реве като ненормална и ако случайно се задържа на тенис ТВ канала с нейно участие, изключвам звука ! Такъв грозен рев не може да не говори и за нещо грозно в характера и, в навиците и, в живота и. Може да се оттегли на почивка - не им е лек живота. А тя и дребни стотинки за харчлък има - няма какво да я мислим !!
44
4
 
3
 
! Отговори
Така е преди 8 години
Съвсем скоро се писа че Шарапова отказала да участва в някакъв руски турнир по тенис. Беше заплашена че нямя да и позволят да участва на Олимпиядата. Тава е отмъщението на Велика Русия.
43
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Хора, не се правете на наивни! Всички, повтарям, ВСИЧКИ спортисти зобят! Няма начин да си в големия спорт и да не взимаш, от време на време ни пускат по някоя муха за замазване на очите. Отделно спортът е една голяма пералня на едни пари...
42
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Не знам за спортистите но повечето хора в България взимат лекарства, които са недопустими в професионалния тенис. Естествено когато се сме болни.Така че да бъдем честни всички взимаме допинг в определен момент въпреки че не сме спортисти.Но за спортисти да не следиш лекарката които влизат в тази схема е голяма грешка, това е една от работата на тенисиста не само да удря топката.А спортистка с такъв екип да направи този пропуск не е добре.
41
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Винаги "хващат" някой на края на активната му кариера, за да отчетат дейност. Всички зобят. Как се играят два, три часа и повече на корта през ден? Висене по летища, часове в път и смяна на часовите пояси, разбит биологичен часовник. А за лекуване на травми да не говорим... Всички играят недоизлекувани и със стари травми. Отстрани се вижда само витрината и лустрото, но не и умората и болката. "Уморените коне, ги убиват, нали?"
40
9
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Руснаците продължават с практиките на ГДРто от времето на Хонекер !Сега хората разбират, че голямите успехи на руските спортисти се дължат изключително на забранени стимуланти !
39
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
ДО 45ТОВА Е ЛЕКАРСТВО СРЕЩУ ДИАБЕТ- ПО-ДОБРО НЕЕЕЕМА...НО Е В СПИСЪКА НА ЗАБРАНЕНИТЕ ТЯ Е ЗНАЕЛА НО ОТ ГОДИНИ СЕ ПОДДЪРЖАЛА САМО С НЕГО...
38
4
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До Анонимен 35 - два часа е гримирана, изпомазали са я с 2 кила масла и громове! много ви разбират главите - без грим! то не зависи от нея, тия милиони дето взима са за тва да се маже с тва, и тва, и онова ...!
37
3
 
7
 
! Отговори
както се казва преди 8 години
На лъжата краката са къси. Всичко е до време. Ново доказателство, че няма честно спечелени милиони.
36
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Istinata e 4e..savremenniq sport bez dopingnqma kak da sa6testvuva...i tova vaji za vsi4ki sportove...dori za 6axmata,povqrvaite mi.
35
2
 
10
 
! Отговори
мда преди 8 години
Харесвам Шарапова ( не мога д акажа защо точно но я харесвам)..Истината е че ВСИЧКИ взимат допинг просто по богатите взимат такъв който все още не е вкаран в списъка...
34
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
пак ти набиха спирачки, шашко!
33
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
малиии на тая снимка без фотошоп...
32
5
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Поболя се по Гришо и почна да прави глупости. Но така е в живота. Човек и да живее добре и да е** рускини, накрая избира сащ.
31
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
от чернобил и сибирските степи до Брейдънтън, Флорида, САЩ - от мизерията до РАЯ - продължаваме напред!, /както би казал един учен патриот!/
30
4
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
***? Много си е хубава и без грим и с грим. Който смята, че тази жена е грозна, да ходи да се завира във фотошопираните списания,да си прави селфита и да ги качва в фейсбук......
29
1
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Е...ЕВАЛА ...НЕ УСУКВА И СИ ПОЕ ВИНАТА ДОСТОЙНО...ГОТИНА Е И БЕЗ ГРИМ ТАКА ЧЕ МОМИЧЕТА НЕ ПИШЕТЕ ГЛУПОСТИ. КАТО СПОРТИСТ Я РАЗБИРАМ МНОГО ДОБРЕ...