Григор Димитров не успя да прескочи Анди Мъри

Българинът загуби от олимпиския шампион 1/8-финалите на US Open
6 сеп 2016 08:13,
58
Григор Димитров не успя да прескочи Анди Мъри
Снимка: Reuters
Анди Мъри спря Григор Димитров в турнира US Open. Олимпийският шампион победи категорично българина в осминафиналите с 1:6, 2:6, 2:6 на централния корт "Артър Аш". 
 
Това е седма загуба за Гришо от 10 изиграни мача с Мъри. 
 
Световният №2 доминираше през цялото време в играта. Мъри записа и нов личен рекорд. Той направи най-бързия сервис в кариерата си, постигайки 227 км/ч. На четвъртфинала на Откритото първенство в САЩ шотландецът ще се изправи срещу Кей Нишикори от Япония, информира bTV.
 
Димитров стартира добре в мача и стигна до първи две точки за пробив, но Мъри успя да се мобилизира и да вземе първия гейм. Българската ракета изравни за 1:1, но след това Мъри взе своето подаване и отново поведе в резултата.
При 2:1 Григор допусна и първия пробив. В следващото си подаване в шестия гейм българинът отново даде възможност на Мъри да поведе с 5:1. 
 
Още в началото на втория сет Димитров допусна два пробива и шотландецът поведе с 3:0. След 8 последователно загубени гейма българинът най-после успя да върне един от пробивите си, но на своето подаване той бе обърнат от 30:0 за резултат 1:4 в полза на съперника. 
 
След малко повече от час игра Григор най-после успя да спечели свое подаване за 2:5, но Мъри все пак взе и втория сет.
 
Третият сет отново започна с пробив за олимпийския шампион, а във втория гейм го затвърди и поведе с 3:0. Григор спечели своето подаване в петия гейм за 1:4. Девети ас на Мъри го постави на крачка от победата, но българинът все пак остана в мача, взимайки следващия гейм за 2:5. Олимпийският шампион не допусна грешка при своето подаване, за да си осигури място на четвъртфинала на US Open.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


58
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
38
0
 
32
 
! Отговори
От 48 преди 7 години
Стана точно както предполагах - Нишикори победи Анди Мъри, въпреки че Анди Мъри е в отлична форма, която се видя в всичките му мачове, вкл. и срещу Гришо и Нишикори.
37
3
 
35
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Анди Мъри май ще се напъне да спечели турнира. Иначе няма как да се бори да стане номер едно. Само дето сега ще срещне Нишикори, който е в състояние да победи всеки от най-силните.
36
4
 
37
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
С добрата си игра на US Open, Гришо ще е 22-ри в ранглистата. Давай Гришо!
35
5
 
39
 
! Отговори
маке-ариец преди 7 години
ДришУ отново размазан като кафява еднородна смес движеща се с 200 км/ч в гранит! Казах!
34
2
 
33
 
! Отговори
Лаик преди 7 години
Винаги съм се чудиш, как може да имаме толкова много "велики треньори" и да са толкова Неизвестни!?
33
8
 
46
 
! Отговори
11 преди 7 години
Нищо не става от тоя, не ни занимавайте.
32
6
 
38
 
! Отговори
равносметка преди 7 години
Мача с Мъри е фундаментален ,просто Димитров разбра,че не става за велики неща,а ще бие по кортовете ,за да се прави на успял .
31
7
 
39
 
! Отговори
гарантирано от ГЕРБ преди 7 години
Богат ,известен ,но некадърен .Марката БГ
30
8
 
39
 
! Отговори
жеко преди 7 години
нищо, нали *** леля си оная смесена пиганьорка дето сигурно като духне вятъра и от долу свири като жътварска стомна, тоя за мен не е българин след като нарочно на олимпиадата се отказа да покаже игра тъй като там се бориш за името на страната си а не за пари, ***
29
7
 
39
 
! Отговори
свалете БНТ преди 7 години
Григор доказа,че не става за титли . Какъв е смисъла да участваш и да си в топ 30 ,а да нямаш титли?
28
2
 
47
 
! Отговори
РККА преди 7 години
изгледах целия мач,възхитен от играта на Мъри,тези форхенди по къс диагонал бяха космически,а Григор е просто добър играч от топ 30 ....и това не е малко,дано се е сетил да поблагодари за подкрепата на българите от трибуните нещо което не направи в мача с Соуса въпреки подканата от интрвюиращия.Срамуваш ли се бре Гришо че си БЪЛГАРИН,да ама по манталитет си такъв ...и все пак си оставаш нашия Гришо...
27
9
 
38
 
! Отговори
Xxxx2 преди 7 години
Прекрасен Григор!
26
9
 
53
 
! Отговори
Реалист преди 7 години
Браво Гришо! Добре се предстви нашия. Успя да се класира сред най-добрите 16 в света и загуби от втория в ранглистата, което не е срамно. Да стигнеш до там, че да играеш срещу втория в света е повод за гордост, а не за срам.
25
14
 
37
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
*** според мен играе с много грешна тактика. Просто целта на играта му трябва да е да контузи съперника, за да спечели служебно. Трябва да се цели в трупа на съперника, тъй като така или иначе му е трудно да цели игрището.
24
2
 
38
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Май Гришо ще се изкачи още едно място в ранглистата, ако не бъркам нещо. Сега е 24-ти и ще стане 23-ти. Следващият българин е 323-ти .....
23
9
 
40
 
! Отговори
do 27 преди 7 години
До Анонимен: Каква злоба пък те гони тебе. Такива са му възможностите - около 20 място. Иначе за човек, който отказва да поздрави сънардониците си на български, какво да кажем...
22
6
 
43
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Злобата и завистта ще ви затрият. Достоевски има прекрасна мисъл, че "Убиецът убива преди всичко себе си"... Та вие с тази злоба и завист не разбирате, че вредите преди всичко на себе си.
21
3
 
47
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Смешни сте с тези пари.Има си статистика - от началото на кариерата си Гришо е спечелил от турнири $6702057, а само от началото на годината е спечелил от турнири $859471. Сега печели още $235000 с класирането си за четвъртия кръг. Отделно от спонсори печели поне два пъти повече. Спортното министерство на България няма пръст в това, но то всеки знае, че тениса е на самоиздръжка.
20
5
 
39
 
! Отговори
do 19 преди 7 години
До АнонименГолям напредък 5 гейма в 3и сета. Всички други съперници на Мъри му взеха повече
19
4
 
36
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Серина Уилямс, после Мария Шарапова, а сега и Никол ще му затрият кариерата... А можеше да постигне много, все още може...