След трилър в пет сета: Федерер се пребори за четвъртфинал

Негов съперник ще е Миша Зверев, който отстрани Анди Мъри
Обновена: 22 яну 2017 15:34 | 22 яну 2017 15:28,
13
След трилър в пет сета: Федерер се пребори за четвъртфинал
Снимка: Reuters

След петсетов трилър Роджър Федерер се класира за четвъртфинал на Откритото първенство на Австралия по тенис. Това ще е 13-ият четвъртфинал на швейцареца в Мелбърн след като в двубой от четвъртия кръг се наложи над петия в схемата Кей Нишикори с 6:7(4), 6:4, 6:1, 4:6, 6:3.

Федерер, който е номер 17 в основната схема и победител в Мелбърн през 2006, 2007 и 2010 година, започна срещата неуверено и се оказа догонващ в резултата при 5:2 в първия сет.

Японецът имаше два гейма на свой сервис, в които да затвори първата част, но допусна да бъде пробит и в двата и така се наложи изиграването на тайбрек. В него Нишикори започна по-силно и спечели със 7:4., пише gol.bg.

Във втория сет Федерер реализира пробив при 4:3 и изравни сетовете на 1:1. По това време играта на 35-годишния швейцарец спореше, докато японският му противник изглеждаше объркан.

Това позволи на Федерер да изиграе още един сет на много високо ниво, в който той направи три поредни пробива, за да спечели с 6:1.

Мачът вървеше към приключване, но в четвъртия сет Нишикори се съживи и след като спаси две точки за пробив в четврътия гейм, реализира такъв в петия. Така японецът успя да изравни резултата в сетовете на 2:2 след успех с 6:4.

В решителния пети сет Федерер напомни за най-добрите си дни. 17-кратният носител на титла от Големия шлем бързо взе аванс от 3:0 гейма и с лекота успя да затвори мача с гейм на нула в самия му край.

Съперник на Федерер за място на полуфиналите ще бъде германецът Миша Зверев, който днес поднесе голямата изненада, отстранявайки номер 1 в схемата Анди Мъри в 4 сета.

Още спортни новини четете в gol.bg

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


13
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
12
9
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Хм, некъв на 17-то място в ранглистата, демек анонимник некакъв, победил Самурая. Какво толкова се превъзнасяте?! Още в следващия кръг, който играе с анонимника, ще му разскаже играта. Финалът само не е ясен. Дали ще е Гришо или Раонич, срещу Миша Зверев, евентуално Надал.
11
2
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Обичам го този човек. Толкова радост ми е дал...няма какво друго да кажа.
10
2
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
От 14 години съм фен на тениса, именно заради този човек, когато победи на US OPEN великият Пийт Сампарас. Маестрото промени тениса и идеологията му. 14 години да се бориш на свръх ниво! Нямам думи!
9
2
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
голям-на 35 все още сред първите 20,когато той играе имам чувството че корта е 5 на 5 метра,с такава лекота достига топките,класиката в тениса,ще ги мачка и на 50
8
2
 
24
 
! Отговори
1212 преди 7 години
Просто ВЕЛИК!!!
7
3
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Утре в 8 сутринта започват Гришо и палача на Новак. Тоя не е нищо особено. Това че е имал късмет да победи Джокович не значи че е нещо голямо. Нашият ако си играе играта , ще го бие. Давай Гришееее
6
11
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Финала е ясен: Вавринка- Раонич!
5
7
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
4, за жалост и двамата са слаби вече...Вавринка ще пребие Федерер, а надал ще отпадне от Раонич.
4
6
 
7
 
! Отговори
класика преди 7 години
Финал Надал Федерер .
3
2
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Дядо Федерер образно казано вече е хванал бас.туна и пак ги пребива от бой младите. Най-големияяяя...
2
4
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Само Федерер може да си позволи да загуби толкова много лесни точки, в които има предимство и е натикал противника зад линията на корта. Само той може да си позволи толкова отигравания с рамката на ракетата. Само той може да си позволи да проспи пет гейма и да се бори за сета. Защото играта му е като симфония, като звук на цигулка, като страстна целувка, като дълбока глътка меко уиски в студа. Няма друг с такава ефирна игра, с такова усещане, което да оставя у зрителя. Ставам на крака и ти се покланям, майсторе, защото превърна тениса в истинско изкуство! Вече наистина за мен няма значение д
1
3
 
47
 
! Отговори
АТАКИСТ преди 7 години
Като негов върл фен не вярвах, че след толкова време извън корта заради контузия и както вече е на 35 години ще се пребори с 5-я в света и 8 години по-млад от него Нишикори и то в 5 сета след 3 часа и половина зверска битка.Поклон пред Краля!Най-великият в историята на тази игра!