Гришо се даде почти без бой: Федерер пак е победител

Маестрото показа на корта, че е тенисистът в по-добра форма
Обновена: 10 юли 2017 20:57 | 10 юли 2017 20:53, Камелия Цветанова
55
Гришо се даде почти без бой: Федерер пак е победител
Снимка: Reuters

Роджър Федерер спря Григор Димитров на 1/8-финалите на Уимбълдън, след като го победи по категоричен начин с 6:4, 6:2, 6:4.

Маестрото като цяло напълно надигра нашия тенисист, като Григор бе равностоен с него единствено в първите геймове на първия сет.

Това бе шести официален мач между двамата и шеста победа за швейцарския ветеран.

Следващият противник на опитния тенисист ще бъде Александър Зверев или Милош Раонич.

Като цяло първият сет бе решен след един единствен пробив в деветия гейм, а загубата в него напълно съкруши родния тенисист.

Това си пролича от играта му във втория сет и нашенецът сдаде на два пъти подаването си - в петия и седмия гейм.

Третият сет започна обнадеждаващо, но всичкo за Григор приключи в петия гейм, когато след поредица от грешки неговият противник поведе с пробив, а след това без проблеми довърши българина.

Още спортни новини четете в Gol.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


55
Още по темата: тенисГригор Димитров
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
45
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Има и ОБЕКТИВНИ медии:"Маестрото прегази нашия с 6:4, 6:2, 6:4 и се класира за четвъртфиналите на най-престижния турнир от Големия шлем."
44
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Тръца-асковска я отнесоха като бръмбър сламка.Не се бил борил......ХА-ХА-ХАНапъна се "планината" ама роди мишка. Срещу полуживият дядо Фед само с "напиняне" НЕ СТАВА.П.П. Щял да влезе в десетката .........ХО-ХО, "Господин за един ден", тая знаете лие я?!Всъщност и Зверев влиза в десетката ама е на 21 години а пенционер като МришУ.
43
0
 
6
 
! Отговори
Един преди 6 години
Пак са го хванали на снимката, все едно е 7 годишно момиче, играещо федербал ...
42
4
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Когато Надал отупа нашия безродник, написах, че дришко не става за нищо друго, освен да се прави на клоун в лондонското метро. Тогава мнозина се нахвърлиха върху мен: че завиждам на успеха му, защото, видите ли, нищо не съм бил постигнал и останалите дежурни лафове на илюзорниците, които фантазират и продължават да се надяват, че безродникът, който фъфли на завален български, може да спечели титла! Къде сте сега, ве, пак ли ще превъзнасяте тоя зализан смехоран? От безродник нищо не става!
41
2
 
8
 
! Отговори
Сампрас преди 6 години
Треперят му гащетата на Гришката, а Рожето респектира отсреща. Трябва да си много корав психически за да имаш шанс изправен там... Както и да е.... И без това никога не съм им харесвал оплешивелия тревясал корт на надменните ингилизи. За това гледам само Australian Open ;-)
40
11
 
3
 
! Отговори
свинчоф преди 6 години
Федерер като загуби другия мач ще се види нагласеният мач
39
3
 
10
 
! Отговори
Теди преди 6 години
Честно казано и да спечели и да загуби си е за него.
38
3
 
16
 
! Отговори
Anton kura преди 6 години
абе подал не продал, играл не играл..............важното е че падна. Това е. в историята остават победителите...........
37
19
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Пичове, аре стига! Момчето ни е постигнал повече от всички нас (в тениса, а и не само;) и пак се очаква да влезе в топ 10! Да му се радваме.А и Федерер е в мега топ форма.Браво Григоре!
36
3
 
19
 
! Отговори
Гошо преди 6 години
Играл не играл това е положението!>>> Ако не му трепереха гащите можеше да спечели два, три или четири гейма повече и да направи мача поне малко по напрегнат и интересен, но на всеки трябва да му е ясно, че Гришо не е и никога няма да бъде от най-големите. Да може би и аз вярвам в това, че ако един ден Федерер, Надал, Джокович и Мъри ги няма, и същевременно на Гришката му уври главата току виж взел някоя значима титла, ама знаеш ли го шашмата може и това да му е достатъчно
35
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Истината е че нашия изгхоря психически и започна да греши. Иначе можеше да гледаме поне един тайбрек.
34
2
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Иска ви се нашия да е продал мача. Вие чувате ли се бе? На трева очаквахте нашия да победи Федерер ли? На трева? На Уимбълдън? Значи нито сте гледали Федерер на трева, нито разбирате от тенис. Все едно да очаквате нашия да бие Надал на Ролан Гарос на клей.
33
9
 
2
 
! Отговори
друга гледна точка преди 6 години
До 30 - точно така, нашият нищо не игра. И не е защото не може. В момента е в по-добра форма откогато направи големия мач с Надал в Мелбърн :) Пак казвам - политика и бизнес са намесени тук. Не, че Фед нямаше да вземе мача, но Григор прекалено лесно се даде.
32
3
 
7
 
! Отговори
Специалист преди 6 години
30-40% от играта на тенисиста на корта e отражение на емоционалната нагласа (връзка) с щаба. Ложата на Григор излъчваше енергия и придаваше настроение на погребална церемония.. Алилуя! Мач в 3 сета за 1ч. 38мин..? You can't be serious (John Mcenroe)
31
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Представете си такъв резултат при 10 години разлика в годините. Ами Федерер ако беше на годините на Григор...на 26 тоест в най-добрите си години какъв щеше да е резултата? 6-1 6-0 6-1.
30
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Дедо Родж даже да хване бастуна, пак ще разпилее нашия имам чувството. Класата е вечна!
29
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
до 29 Ти какво очакваше срещу Кралят на тениса от нашия и то на любимата му настилка- тревата? Федерер игра на изключително високо ниво днес и затова отстрани погледнато сякаш нашия нищо не игра.
28
10
 
3
 
! Отговори
друга гледна точка преди 6 години
Аз пък си мисля, че нашия май не си даде много зор. Имаше немалко странни отигравания и нетипични за Григор грешки. Ааа, забравих - и двамата са в една спортна агенция, и Фед му се води нещо като шеф. Големия тенис е политика и бизнес. Не малко мачове се играят само първия сет, а останалите сетове се доиграват, ако ме разбирате ;)
27
1
 
2
 
! Отговори
фен преди 6 години
Федерер прави добри първи сервизи, играе умно и хитро и резултатът не закъснява. А Г.Д колко сполучливи първи сервиза имаше, колко пъти надхитри Фед?
26
1
 
1
 
! Отговори
kroif преди 6 години
"Zamisliam se za neshto po-goliamo...."/"Oshte ne sam si svarshil rabotata tuka..."-izkazvania na GRIGOR sled poslednite mu pobedi vav Francia I Wembledon!Izhvarli li se taka s "