С труд и упоритост: Григор играл цял живот за... България

Горд съм да съм българин, отсича третият в света пред CNN
21 ное 2017 10:15,
242
С труд и упоритост: Григор играл цял живот за... България
Снимка: Reuters

Победата ми означава много за мен, семейството ми, екипът, но и за страната, споделя Григор Димитров в интервю за CNN, ден след грандиозната му победа в Лондон.

Известен и обичан, победата му на заключителния турнир от сериите ATP затвърждават статуса му на звезда, пише CNN.

Още по темата

"Горд съм да съм българин, играл съм за държавата си цял живот и съм сигурен, че хората ще го оценят", казва тенисистът.

"След всеки мач виждам българските знамена, атмосферата, всичко е толкова прекрасно. Чувствам се, сякаш играя у дома", казва Григор.

Димитров започва професионалния си път в тениса преди девет години и след впечатляващ старт в началото на кариерата си някои го наричат "бейби Фед", предричайки му път като на Роджър Федерер.

С изкачването си до №3 в ранглистата Димитров става най-успешният тенисист у нас.

"Много е приятно, когато постигнеш нещо такова, ако идваш от страна като моята", казва Димитров. Той е първият тенисист след Алекс Кореча, който през 1998 година печели турнира като дебютант.

"Имаме традиции, още от сестрите Малееви, но аз искам да бъда за пример, не само в спорта, но и за упорит труд и всичко останало", казва Григор.

"Не е важно откъде си. Ако имаш големи мечти, ако вложиш труд, отдаденост, страст - всичко се получава и това е резултатът", казва тенисистът.

Победата му носи $2,5 млн., изкачване в ранглистата и някои почести. Кметът на Хасково планира да кръсти тенис кортовете в града на името на почетния гражданин Григор Димитров.

И ако такъв извор на любов се отприщва след таз победа, представете си какво би станало, ако Димитров успее да победи в турнир от Големия шлем!?

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


242
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
184
0
 
2
 
! Отговори
Еднополюсен модел? преди 6 години
абе , майна, сапри се малко , погледни към Прокуратурата и сам си кажи това дето ще те рзпинят да де питата. да не стане после "Устата сама промълвила-Милион"сек и сека маа хапчета. Гиго кво е? да не би да не е всеки и да минал под шарените байраци на ония с един полюс
183
0
 
0
 
! Отговори
laz praz преди 6 години
ЕТА ЕЗИК НА ДОСТОЙНИТЕ БЪЛГАРИ В ЧУЖБИНА"Горд съм да съм българин, играл съм за държавата си цял живот и съм сигурен, че хората ще го оценят"В превод: Гордост (жертва). СЕГА съм вече достоен българин, все пак цял живот страдания, ДЪЛЖАТ ми го."След всеки мач виждам българските знамена, атмосферата, всичко е толкова прекрасно. Чувствам се, сякаш играя у дома"В превод: Ако бях успял у дома вече щях да съм НАЦИОНАЛИСТ. Сега съм щастлив патриот нищо, че съм далеч.
182
1
 
3
 
! Отговори
tikwen sok ot pipon преди 6 години
Hapovete:pi li? e kak da ne e pil hapowete? kak ste stabilizira za dva meseca tva deto mu bese nestabilnoDanycite:kyde plasta danaciSplotiawaneto:po-sploteni sme sega ot wsiakoga
181
2
 
12
 
! Отговори
аз преди 6 години
Каква е тази завист срещу един млад българин, който на 26 години е постигнал това, което 99.99% от останалите няма да постигнем цял живот? Всички го отписвахте преди няколко месеца, а сега като се разбра, че съвсем не е приключил с добрите резултати, го заядохте за парите и славата. Не бил българин, щот не живеел в България. Какво да прави тук, да бачка 12 часа в някой завод за минимална заплата може би? Имаше една приказка за казана на българите в ада, същата работа се получава
180
9
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До АнонименС какво впечатли в Рио? С отпадането си в началната фаза ли? А е и ясно защо -не е комерсиално.
179
13
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Уважавам успеха на Григор, но не го свързвам с България. Това постижение си е негово лично и не е редно да се отделя по-голямо медийно внимание, отколкото на един участник на Олимпийски игри, защото не е постигнато на състезание от такъв ранг, нито е с екипа на България. Не го омаловажавам, но е обидно за българските олимпийски, световни и европейски шампиони, които не са хвърлили по-малко труд, а Григор не постигнал техния успех с екипа на България!
178
3
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Браво ,Гришо,успех в бъдещите изяви!
177
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Гришо много обича България. Доказа го с участията си в купа Дейвис и впечатляващото си представяне на олимпиадата в Рио.
176
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Браво Гришо.Радвай се , празнувай от сърце,ама си смени гаджето. Тази кака не ти прилича.Такива като нея ги има и в нашите чалготеки. Пак - Честито и продължавай да побеждаваш.
175
4
 
12
 
! Отговори
Айде стига глупости преди 6 години
Кой изявен спортист е в България ?Къде има условия да тренират и да се развиват ?Сребърният медал от последната олимпиада, къде е "заработен", къде тренира Мирела Демирева ?
174
10
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Как ли григор димитров не се е сетил да търка билетчетата на националната лотария. сега щеше да е много по-богат...
173
16
 
16
 
! Отговори
до 206 преди 6 години
Кое не ти е ясно?Хубаво е , че Димитров си гледа кариерата и интереса...*** не ни го пробутвайте, като родолюбец - само защото ви се иска да го вярвате!
172
3
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Играел за пари и за слава, а защо не? Кой работи без пари .... може да печели пари, правейки това, което му доставя удоволствие ... защо не???
171
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До ветеринарТо баш тъй се става
170
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До фенБрей! Ми то лесно. А ти си стой в кафего и чакай на негоните раздавания. Що да се мъчиш?
169
11
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Колкото и голям фен да си на тениса когато ти стане нещо не тичаш при Гришо а при лекар ! Защо ли ? Това се отнася и за него ! Тогава кой е по ВЕЛИК ??
168
3
 
7
 
! Отговори
Тъпи руски тролове преди 6 години
Във всеки сайт тия *** плюят Григор и българите.А в този и заглавието на статията е написано все едно от небългарин.
167
3
 
30
 
! Отговори
Спек преди 6 години
До фенРадвай се на дребните неща в живота. Добре е да имаш пари, но още по-добре е да имаш и сърце. Само с пари не става. Времето е най-ценният актив и милиони да имаш, дървеният костюм, няма джобове. Първа и втора класа в самолета, кацат по едно и също време. Радвай се на успехите на другите и се стреми и ти да постигаш успехи в живота. Защото като се обърнеш, животът ще е минал и ще осъзнаеш, че само с пари не става.Григор Димитров е гордост за България.
166
11
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Бе верно тука гъмжи от наивници!Истината е Димитров ( Гришо му викат близки, приятели, и всичките му брат'чеди в този форум), ИГРАЕ ЗА СЕБЕ СИ...ЗА ПАРИ....ЗА СЛАВА.... родолюбието му е "бонус"
165
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
мисля че когато нещо-каквото и да е го-се прави за ПАРИ то това е само и единствено БИЗНЕС !