Гришо стартира с успех на "Ролан Гарос", отива на II кръг

Българинът победи египтянина Сафуад в първия кръг
Обновена: 27 май 2018 14:47 | 27 май 2018 14:46,
12
Гришо стартира с успех на "Ролан Гарос", отива на II кръг
Снимка: Reuters

Най-добрият български тенисист Григор Димитров се класира за втория кръг на Откритото първенство на Франция. Поставеният под номер 4 Димитров се наложи над Мохамед Сафуат (Египет) с 6:1, 6:4, 7:6(1) и стартира с успех на "Ролан Гарос" едва за втори път в последните си пет участия.

27-годишният Сафуад, 182-и в световната ранглиста, записа дебют в основната схема в турнир от Големия шлем като "щастлив губещ". Той замени отказалия се по-рано днес заради травма Виктор Троицки (Сърбия). Хасковлията, пети в класацията на АТП, започна устремно мача, като в 22-минутния първи сет даде само 8 точки на съперника от 34 разигравания, пише gol.bg.

Димитров продължи серията си на десет спечелени от първите 11 гейма, след което Сафуат поиска медицински таймаут заради мазол на играещата дясна ръка. Спирането на мача наруши ритъма на българина, който като че ли и леко се поотпусна, което позволи на египтянина да намали до 3:4. Димитров все пак запази единия от пробивите аванс и взе и втората част.

Третият сет беше най-равностоен. Българинът изпусна брейкбол в седмия гейм, а след това и още три в деветия поведе, в който дръпна с 40:0 при подаване на противника, но африканецът обърна след серия от пет поредни разигравания. В последствие се стигна до тайбрек. В него хасковлията направи доминираше и стигна до крайната победа след малко повече от два часа.

Българинът направи 31 печеливши удара срещу 19 на съперника, като спечели и 88 процента от точките при вкаран първи сервис.

С успеха Димитров, който през миналия сезон достигна до третия кръг в Париж, заработи 45 точки и 79 хиляди евро, а следващият му съперник ще бъде определен от мача между Джаред Доналдсън (САЩ) и Николас Хари (Чили), които играят в момента.

Още спортни новини четете в gol.bg

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


12
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
9
4
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Промоутърите на Ружди от Асково съвсем я закъсаха.Не могат да му намерят противник в топ-200 който да може победи Сега му бяха уредили мач с някакъв престарял фараон с индийски корени ипак .........мъкаааа-мъка.СМЕХ.
8
5
 
6
 
! Отговори
антон кура от ямбол преди 5 години
Ееее победил е Сафауд - този не бях го чувал. Третия сет даже се е озорил нашия. Според мен момчето си отива - не че ми се иска, но нивото му прогресивно спада. Не знам на каво се дължи - обикновено е комплекс от причини.
7
6
 
5
 
! Отговори
House M.D. преди 5 години
Спокойно! Тепърва ще ни позори.
6
4
 
16
 
! Отговори
сара преди 5 години
Много е готин - винаги е усмихнат и лъчезарен ! Щастлив човек ! И от загубите не прави трагедия - я престанете да се зъбите, ами се усмихнете !Успехи и все така много усмивки !
5
11
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Аре бе, пакпадналов, писна ми от тебе. Гришо, та Гришо, все едно движи света. Я падай там пак и се скривай.
4
11
 
17
 
! Отговори
Гришо шампион преди 5 години
Браво,Григор може и купата да вдигне,ако всички в топ 100 се контузят!
3
7
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
На тия египтяни не им върви от вчера .
2
10
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Ей, от тоя Салах нищо не става...
1
7
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Браво Гришо!