Гришо с по-дълга почивка преди US Open

Ще се пробва само на турнирите в Торонто и Синсинати
19 юли 2018 15:37, Красимир Ангелов
20
Гришо с по-дълга почивка преди US Open
Снимка: Reuters

Най-добрият български тенисист Григор Димитров ще участва само в два турнира преди последната за годината надпревара от Големия шлем - US Open. Хасковлията е заявен на Мастърсите в Торонто и Синсинати.

След като отпадна още в първия кръг на "Уимбълдън", Димитров заяви пред "Меридиан Мач", че ще си вземе по-дълга почивка от тениса и го направи. За разлика от миналата година, той няма да участва на турнира във Вашингтон, който е от категория АТР 500.

През 2017-а българинът беше поставен под номер 4 в столицата на САЩ и отпадна в третия кръг след загуба от Даниил Медведев с 4:6, 2:6. Сега Гришо ще прескочи Вашингтон и ще се пусне директно на "Роджърс Къп" в Торонто. Очаква се там нашият да бъде шести в схемата, която ще се оглавява от Рафаел Надал.

Заявки са подали още Роджър Федерер, Александър Зверев, Хуан Мартин дел Потро и Марин Чипич. Миналата година Димитров стигна до трети кръг, където бе победен от Робин Хаасе (6:7 (3), 6:4, 6:1).

След Торонто Григор се отправя към Синсинати, където трябва да защитава титлата си от миналата година. От представянето му в този турнир до голяма степен ще зависят и шансовете да се касира за финалния Мастърс в Лондон, който миналия сезон спечели.

Откритото първенство на САЩ пък започва на 27 август.

Още тенис новини четете в Gol.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


20
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
17
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До атп 14Кой пита???В провинцията научихте ли се че кола не се яде заедно с доматите?!
16
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Пак трием ли трием.Ето за това възстановяват "Свободна Европа", "Дойче веле" и т.н. на български.ЗАЩОТО диктатурата и цензурата се завърнаха.Под благовидни предтексти се налага поголовна цензура и автоцензура в бг медиите.Което означава че малко или повече сме се завърнали в тоталитаризма.
15
0
 
7
 
! Отговори
Преди време, преди 5 години
втората ни ракета се държа по-мъжки на корта от него.
14
5
 
0
 
! Отговори
атп преди 5 години
До Анонимен5Ако на гришо живота е мизерен ти кво да кажеш за твоя?
13
0
 
6
 
! Отговори
- преди 5 години
Дри=ш=льо пак ще падне още в самото начало!
12
3
 
7
 
! Отговори
До 10 преди 5 години
Няма значение дали Гришо ще изпадне от топ 10 в края на годината след финалния турнир или не. В десетката или извън нея, Гришо си остава единственият ни класен тенисист. Не е особено умно човек да проектира собствените си неуспехи и провали в живота, върху Гришо, както правят тези, които го плюят по форумите. Тенисист в топ 100 е успял тенисист и може само да се гордеем с него. За съжаление освен Гришо, други нямаме при мъжете.
11
4
 
1
 
! Отговори
До 10 преди 5 години
Така де, с кой ли игра Гришо в Синсинати.1 кръг - прескача2 кръг Гришо победи Фелициано Лопес, който острани корееца Чун3 кръг Гришо победи дел Потро, който отстрани в първия кръг БердихQF - Гришо победи Сугита, отстранил Сок, Соуса и ХачановSF - Гришо победи Иснер, отстранил А.ЗверевФинал - Гришо победи Ник Кириос, победител в горната част на схемата, където са и Надал, Доминик Тийм и други.--Казваш, че имал късмета да не играе срещу нито един от тях ....
10
1
 
6
 
! Отговори
хахахах преди 5 години
До +++Те може да са участвали добри тенисисти, но *** имаше късмета да не играе срещу нито един от тях ;) Айде да го видим тази година на кое място ще се класира, аз залагам, че ще излезе от топ 10, минимум! Добрия тенисист, не е добър от дъжд на вятър, това е късмет ;)
9
2
 
9
 
! Отговори
hahahah преди 5 години
Това превзето самозвано тенисисче не трябва да слиза от корта, а то чак почивка си дава, като се има предвид колко пари се набиха за развитието му и *** от горно нанадолнище щеше да играе не по-зле ако беше на неговото място! На какво основание бе аллоо, играта ти е пълна скръб, всеки мач ти е на ръба, ти гледал ли си ги тия, до които се слагаш какво се правили на твоите години!!!
8
7
 
3
 
! Отговори
+++ преди 5 години
Трудно ще е Гришо да повтори миналогодишната си победа в Синсинати, където участваха куп силни тенисисти, като Рафа Надал, А.Зверев, Доминик Тийм, Кевин Андерсон, Ник Кириос, Джон Иснер, дел Потро, Карен Хачанов и други. Който може по-добре да заповяда и да се класира по-добре от Гришо, вместо да пръска слюнки.
7
5
 
5
 
! Отговори
+++ преди 5 години
Успех на единственият ни силен тенисист, за чието име пише България. Който мрази България го оплюва, но какво да се прави, 80-те процента друго не могат....Трудна е задачата на нашия Гришо - сега има да губи много точки от миналата година, а и трудно ще се класира сред първите осем за финалния тутнир. Гришо има за там 1420 точки и изостава с 1400 точки от осмия Кевин Андерсон, който има 2820 точки. В крайна сметка само Гришо си имаме и всеки нормален българин му стиска палци да успее.
6
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До Анонимен 2Федерер има повече мачове защото побеждава а Минчо от Асково няма мачове защото го БИЯТ като селски тъпан.Кое не е ясно тук??
5
3
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
За Мришу миналата година ще остане най-щастливата и късметлийска година в целиятму мизерен животец.повечето майстори си бяха взели почивка или бяха контузени и така играч от втори ешалон на тура се докопа с много късмет до класирания които са немислими за неговите способности.НО ВСИЧКО СВЪРШИ!Майсторите са обратно в тура и Мришо поема към заслуженото забвение.П.П. Цинцинати ще защити когато магаре пропее рап.Големите се завърнаха и са гладни за точки.
4
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
ДришУ няма никакъв шанс за Лондон и догодина започва с класиране извън топ 20.
3
1
 
4
 
! Отговори
Фенъ преди 5 години
***!!!
2
1
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Федерер на 40 години има повече мачове от 27 годишния Гришо този сезон.
1
3
 
9
 
! Отговори
Ветрувианския човек преди 5 години
Тоя не си ли почина бе ?Баба ми така почина и от 5 години е на небето.