Гришо срещу свой кошмар на старта на Australian Open

Той ще играе срещу Янко Типсаревич в първия кръг
10 яну 2019 11:07, Елка Василева
22
Гришо срещу свой кошмар на старта на Australian Open
Снимка: архив, Reuters

Григор Димитров ще започне тазгодишното си участие на Australian Open срещу сръбския ветеран Янко Типсаревич.

В статистически план Типсаревич е доста труден съперник за родния ни тенисист, тъй като двамата досега са се срещали пет пъти, а хасковлията е загубил четири мача.

Единственият успех на Гришо срещу сърбина е на клей и датира от 2013 година, когато българинът триумфира в два сета 7:6(3), 6:2.

Последната среща помежду им е отпреди 3 години на Куинс Клъб, а победител в три сета е Типсаревич със 7:6(6), 4:6, 6:3.

Григор Димитров е поставен под №20 в схемата, като при успех на старта ще срещне във втория кръг спечелилия срещата Пабло Куевас – Душан Лайович. В третия кръг пък е възможен дуел с американеца Джон Иснър.

Спортни новини четете на Gol.bg
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


22
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
20
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Типси гони 40, и не помня от кога не е играл!
19
3
 
5
 
! Отговори
Топгънър!!! преди 5 години
До оня дено се е изцепил-"Давай Гришо".Специално гришковото сърце е изключително българско и невероятно юнашко,бре!Този факт го знае всяко дете!!!
18
2
 
4
 
! Отговори
Ъдвайзър33 ! преди 5 години
Единствения сигурен начин Гришко да зарадва целия български народ и част от съседните народи е този-след като ГО ПРИКЛЮЧАТ на АО да вземе и да скокне до Аскьой,бре!И като скокне па да вземе и да завърши тоя пусти пети клас,щото ако не знаете той завърши само първия му срок-есента на 2001 година!Е те тогава такива всенародни тържества ще има,че ум да ви зайде,бре!!!
17
6
 
5
 
! Отговори
Давай Гришо! преди 5 години
Гришо има голям шанс да стигне поне до 4-ия кръг, а после каквото сабя покаже и сърце българско юнашко.
16
3
 
6
 
! Отговори
Ross преди 5 години
До АнонименИма шанс ..... само ако се откажат първите 50 и пак не е сигурно :)
15
5
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Гришата ще спечели Аустрелиън опън !
14
7
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
"Гришо е единственият български спортист от световна величина. Може би затова така усърдно го оплюват хората мразещи България и бългаите." Падна ни в очите, заради отказа миналата година да играе пред родните фенове. После падна и в класацията. А този година ще е "продължаваме надолу"
13
4
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
За монаковския принц Грегъри, всеки от другата страна на корта е кошмар.
12
9
 
4
 
! Отговори
Факт преди 5 години
Гришо е единственият български спортист от световна величина. Може би затова така усърдно го оплюват хората мразещи България и бългаите.
11
12
 
5
 
! Отговори
GG преди 5 години
Давай! Дано пак паднеш и да ни зарадваш
10
5
 
5
 
! Отговори
нормален човек преди 5 години
Удивително колко негативни и откровено злостни коментари има тук! Чак пък и бил посрамил България...Сигурен съм, че авторите на тези коментари са представили страната ни далеч по-успешно и заради тях се веят български флагове из цял свят.
9
4
 
6
 
! Отговори
Играчът преди 5 години
Лицето Димитров вместо да се пуска на големи турнири с големи И НАЙ - ВЕЧЕ УМНИ играчи , да беше се метнал ... гледам че има някакъв ЧАЛЪНДЖЪР в Канбера с по - ниско класирани в Световната ранглиста тенисисти ... Там можеше да направи един полуфинал или финал , при добро стечение на обстоятелствата ха ха ха :) Тъкмо да поиграе и повече. Да бие двама - трима - четирима подред. Малко самочувствие да му дойде.
8
7
 
7
 
! Отговори
Тенис спец 3 преди 5 години
Колкото и да реват и да ме ругаят "фен клуба" на Димитров , пишещи главно в поръчковия сайт на мениджърите му - "ТЕНИС КАФЕ" ... И те много добре са наясно , че каУнЯ за пореден път е изпаднал в "дупка". И тази година - ако НЕ направи някакво чудо и Агаси да го стегне супер здраво - ще му е почти НУЛЕВА. Виждам го някъде към 50-то - 60 -то място в скоро време. Няма да е зле - за да си вдигне малко самочувствието - и да бие малко повече играчи в един турнир - да се пусне на "ЧАЛЪНДЖЪРИ" :) ;) :)!
7
6
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Прогнозите са 80 : 20 за Типсаревич, въпреки че е на 35 години и не е играл тенис от почти 3 години.Как ви се струва това, почитатели на великия 3 ?
6
6
 
8
 
! Отговори
Тенис спец 2 преди 5 години
... Димитров най вероятно ще отпадна още в първия кръг. Ако имаше късмет при жребия имаше възможност да мине един - два кръга. Но тоя Сръбски ветеран , според мен , ще го елиминира. Но и да НЕ беше Типсаревич - Григор , на 100 процента , няма да може да си "защити" точките от миналогодишния четвъртфинал. Това е неговия турнир. Където винаги играе най - добре , ако сте забелязали в последните сезони. Но тази година е слабичък. За кой ли път е в някаква "дупка". Този път ще отпадне рано.
5
5
 
9
 
! Отговори
Тенис спец преди 5 години
Двубоя е почти ясен. Прогноза за любителите на залагания : Победа за Типсаревич с 3:1 сета. Със сигурност , коефициента ще бъде доста добър. Особено за 3:1 сета. А предполагам и само за победа на Сърболяка ще е добър коефициента. Григор отново май е в някаква любовна ... или не знам каква друга ... поредна "дупка" в кариерата си. Талантливо момче. Умее я тази игра. Но НЕ особено умен ... Малко джендърско поведение. Водят го здраво "за носа" мениджъри, жени и клана Малееви. БОЖИНКАТА В ТЕНИСА!!!
4
7
 
13
 
! Отговори
Инициатива преди 5 години
Да помогнем на Григор да спре да играе и да излага себе си и България.
3
13
 
9
 
! Отговори
Мачкай Гришо! преди 5 години
Григор е един от малкото ни спортисти, които са останали да ни радват и да играят на световно ниво. За съжаление не винаги побеждава, но не трябва да го хулим за това. Това е спорт и винаги има победител и победен. Трябва да се гордеем с него и подобни на него спортисти, защото с липсата на спортни школи, финансиране и куп други неуредици това е нивото на спорта ни. Ще му стискам палци на АО и се надявам да направи добри мачове.Давай Гришо!!!
2
11
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Тоя ще направи услуга и на себе си и на всички ако спре да се занимава с тенис.
1
7
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Брей, как пък на асковското *** все най-кошмарните съперници му се падат.Или да има оправдание пак след като отпадне още на старта.