Джокович спечели за рекорден девети път Откритото първенство

Тенисистът вече има 18 титли от Големия шлем
Обновена: 21 фев 2021 15:33 | 21 фев 2021 15:15, Камелия Цветанова
24
Джокович спечели за рекорден девети път Откритото първенство
Снимка: БГНЕС

Новак Джокович (Сърбия) спечели за рекорден девети път Откритото първенство на Австралия по тенис.
Водачът в световната рангиста направи отличен мач и победи четвъртия поставен Даниил Медведев от Русия със 7:5, 6:2, 6:2 за 1:53 час игра и остана непобеден на финал в "Мелбърн Парк", съобщи БТА.

С успеха Джокович вече има 18 титли от Големия шлем, като изостава на две зад лидерите Роджър Федерер (Швейцария) и Рафаел Надал (Испания).

33-годишният белградчанин започна устремно и взе 12 от първите 15 разигравания, за да поведе с 3:0.
Медведев изравни за 3:3, но Джокович отново реализира брейк в 12-ия гейм, за да вземе първия сет.
Руснакът стартира с пробив във втората част, но след това сърбинът взе девет от следващите десет гейма, с което спечели втория сет и поведе с 3:0 в третия.

Медведев, който беше в серия от 20 поредни победи, така и не успя да намери играта си и не оказа съществена съпротива до края.

Джокович направи много солиден двубой с едва 17 непредизвикани грешки срещу 30 на съперника. Той по традиция беше изключителен на ретур, особено при втори сервис на руснака, при който взе 19 от 28 разиграни точки.
След второто си класиране на финал в турнирите от Шлема Медведев си гарантира изкачване до рекордното в кариерата си трето място в световната ранглиста от утре.

"Не е лесно да говориш след загуба във финал на турнир от Големия шлем. Поздравления за Новак и екипа му. Девет титли в Австралия и общо 18 в Големия шлем е невероятно. Сигурно няма да бъде последната. Той е невероятен спортист и човек", заяви Медведев на церемонията по награждаването на корта.

"Днес не беше моят ден. Исках да направя мача по-дълъг и интересен, но не се получи. Все пак последните три месеца за мен бяха бяха великолепни, въпреки всички трудности. Надявам се, че скоро ще имам и титла от Шлема", допълни руснакът.

Джокович благодари на руския си съперник за добрите думи.

"Радвам се да чуя, че Даниил мисли така за мен. Харесвам го като човек, извън корта е много приятелски настроен, но на корта той е един от най-трудните съперници, които съм срещал в живота си. Със сигурност ще вземе титла от Шлема. Но ако нямаш нищо против, изчакай още няколко години", обърна се сърбинът към съперника, като го поздрави и за серията от 20 поредни победи.

Джокович изказа и специални благодарности към екипа си, тъй като по време на турнира имаше проблеми с мускулна травма, които превъзмогна, за да триумфира за трета поредна година в Мелбърн.

"Последните две седмици бяха като влакче на ужасите за мен. Затова благодаря на екипа ми за подкрепата и енергията, която ми дадоха. Без тях и техните усилия нямаше да успея", каза Джокович.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


24
Още по темата: джоковичтитла
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
19
1
 
5
 
! Отговори
Хасан преди 3 години
Браво Джокер, заложих на него и спечелих! В спорта възхищението идва от резултатите и постиженията и се знае, че всичко е постигнато с много труд! Очаквах, че ще бъде по- трудно, но все пак един ден повече почивка е от огромно значение!
18
7
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Не ми е симпатичен, но това е без значение.
17
3
 
7
 
! Отговори
АнонимеН преди 3 години
АЗ СЪМ АНТИ СЪРБИННО ТОЗИ ЗАСЛУЖАВА ДА Е ШАМПИОН!!ВИЖТЕ САМО КАКВА СНИМКА!!РАЗКРАЧЕТЕ СЕ И ВИЕ ТАКА И СТОЙТЕ НА ЕДИН КРАК А НА ДРУГИЯ ПОДПРЯН И ИМАЙТЕ СИЛА И ДА УДАРИТЕ БЕЗ ДА ПАДНЕТЕ ! АМИ ЯВНО Е МАЙСТОР!
16
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Преди няколко дни тук един "разбирач" пишеше, че Джокович е бита карта, щото бил контузен и че Тийм ще спечели турнира, а ние останалите нищо не разбираме. Къде си бе "разбирач"?
15
3
 
4
 
! Отговори
Thomas Linke преди 3 години
......продълж.А титлата взе старото куче от Кроватия - Горан Иваничевич !ПЕТРОС ПИЙТ САМПРАС ИГРА 18 ФИНАЛА на ГРАНД СЛАМ--И ВЗЕ ПОСЛЕДНАТА СИ ТИТЛА ОТ ЮС ОУПЕН = на 28 септември 2002 година . = 14 ТИТЛИ ОТ СЛАМА !И ВЕДНАГА КАТО ВЕЛИК ДЖЕНТЪЛМЕН , ОБЯВИ КРАЙ НА КАРИЕРАТА СИ !
14
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Баси хейта
13
5
 
1
 
! Отговори
Младияпремиерсхарема преди 3 години
Заради такива като Надал и Джокович, такъв като Карацев чак на 28 е получил шанс да участва в такъв турнир, има една група състезатели стоящи в топ 10 100 а много от другите дори не стигат до участие в турнира
12
4
 
1
 
! Отговори
Младияпремиерсхарема преди 3 години
Във всички спортове в момента около 40 годишни спортисти доминират, не се дава шанс на по-млади да пробият
11
3
 
3
 
! Отговори
Младияпремиерсхарема преди 3 години
Сегашните претенденти са толкова безмозъчни, че не може да свалят от трона пенсионираното поколение на тримата, което прави тримата фаворити все още и още преди начаналото на срещата резултата е ясен.
10
14
 
4
 
! Отговори
Младияпремиерсхарема преди 3 години
Джокович и Надал са добри състезатели но вече започва да омръзва всяка година едно и също , добре ще е след година или след две години единия да загуби в Австралия а другия в Франция и да се пенсионират , за да може да има и други срещи Борг на 27 28 се беше отказал,Сампрас на 31 се отказа, а сегашните ще ни върнат във времената на Тилдън,Розуел,Гонзалес,Лейвър и тнт в които са се съзтезавали до над 53 годишни , трябва да се даде шанс на млади да печелят а те да се пенсионират.В Снукара е същото
9
7
 
0
 
! Отговори
пущиняк преди 3 години
До от северозапада,Пустиняци сте на северозапад! Аз с този ник пиша не за първи и втори път! Аз не отричам, че Нолето е голяма работа, ама ти можеш ли да отречеш, че е може би най-големия симулант от по-известните тенесисти?
8
3
 
11
 
! Отговори
от северозапада преди 3 години
До пущиняк: Джокович е определено голяма работа и ще остане в историята ......а ти даже не си написал правилно какъв си пуСтиняк!!
7
11
 
2
 
! Отговори
пущиняк преди 3 години
Тоя беше контузен, нали така? Контузен бие наред, пък какво остава, при условие че няма контузия! Само не ми е ясно какво толкова го кефи да симулира! Колкото и титли още да завоюва, Джикович ще остане в историята като- Ноле-симуланта, докато Федерер и съответно Надал, въпреки пощипванията, ще останат в историята съответно като Маестрото и Матадора!
6
1
 
7
 
! Отговори
11 преди 3 години
Браво!
5
8
 
11
 
! Отговори
православен патриот преди 3 години
Най великия !!!! Респект ,Ноле !!!!!! Живела е наша лепа другарица Сърбия !!!!
4
15
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Много християни чувстват Ноле по наш ,защото Гришо е мюсюлманин.
3
4
 
13
 
! Отговори
Поп Алигорко преди 3 години
Православието му даде сила!!!
2
15
 
10
 
! Отговори
АнонимеН преди 3 години
ТО НЕМОЖЕ САМО СЪС ЗОБ !! НУЖЕН Е И ТАЛАНТ!!!ГРЕШО ИМАШЕ КЪСМЕТ , ЧЕ МУ СЕ ОТКАЗА ПРЕДИШНИЯ СЪСТЕЗАТЕЛ И ТАКА ОТПОЧИНАЛ ПЛЮС СЕ НАЗОБИ ЗА ТИЙМ НА КОЙТО ПРЕДИШНИЯ МУ МАЧ СЕ СЪСТОЯ И БЕШЕ УМОРЕН ОТ НЕГО!!! ИНАЧЕ ЩЕШЕ ДА БИЕ НА КУКОВО ЛЯТО!
1
10
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
А Григор рекордно за незнам кой път и финала не видя.