Джокович се връща в Австралия през 2023 г.

Тайли обвини "лошата комуникация" за депортирането му
Обновена: 23 яну 2022 08:04 | 23 яну 2022 07:45, Камелия Цветанова
100
Джокович се връща в Австралия през 2023 г.
Снимка: БГНЕС

Новак Джокович възнамерява да играе Откритото първенство на Австралия през 2023 г., каза в неделя шефът на турнира Крейг Тайли, обвинявайки "лошата комуникация" за депортирането му преди тазгодишното събитие, предаде БГНЕС като цитира АП.

Визата на световния номер едно бе отменена преди откриването на сезона от Големия шлем заради неговия ваксинационен статус срещу Covid-19, инцидент, който опетни началото.

Той излетя от Мелбърн преди седмица, след като се провали в последен опит да остане и да се устреми към рекордна 21-ва титла от Големия шлем след продължителна съдебна битка с австралийските власти.
Оттогава Тайли не е давал публични изявления, но попитан в неделя дали неваксинираният сърбин планира да се завърне за турнира през 2023 г., въпреки възможността визата му да бъде отменена за период до три години, той отговори: „Да“.

„Очевидно, той трябва да играе тази година, но това ще бъде неговото намерение“, каза той пред обществената телевизия ABC.

"В крайна сметка той е играч номер едно в света и наистина обича Australian Open."

Дългогодишният треньор на Джокович Мариан Вайда в края на миналата седмица каза, че "цялата ситуация е нанесла удар на психиката му".

Още по темата

„Това го нарани за дълго време и ще бъде трудно да го забрави“, каза той пред уебсайта Sport.sk, критикувайки
„несправедливия политически процес“, довел до изгонването на Джокович.

Тайли обвини „постоянно променящите се условия“ и „лошата комуникация“ с федералното правителство за депортирането му, след като първоначално Джокович получи освобождаване от главния медицински директор на Tennis Australia.

Обосновката беше, че той е бил заразен с Covid-19 през последните шест месеца, но това беше оспорено и след съдебна битка в крайна сметка Джокович трябваше да напусне.

Тайли каза, че Tennis Australia е търсила яснота многократно от националните власти, но поради постоянно променящата се ситуация с варианта Омикрон „има много противоречия и сложност с информацията“.
„Дори само през последната седмица след (съдебното решение) нещата се промениха по отношение на реакцията на пандемията“, каза Тайли.

„Ние бяхме в началото на Омикрон и затова непрекъснато търсихме яснота, но бе сложно, имаше противоречие на информацията преди, след, и продължава да има.“

Джокович се завърна в Сърбия с наранен имидж и неясно бъдеще.

В съобщения се предполага, че той може да съди Tennis Australia, за да възстанови съдебните и пътните си разходи, но запитан дали се очаква съдебно действие, Тайли отговори: "Не."

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


100
Още по темата: австралияджокович
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
66
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Той вярвали си че повече ще влезне в австралия никога
65
12
 
2
 
! Отговори
Астролог преди 2 години
Джокович ще види титла от Шлема когато гущерът пръдне!!!
64
12
 
2
 
! Отговори
Тенисексперт преди 2 години
Джокович се връщал в Австралия?? Ха ха ха!! За какво бе?? Да го опукат още в първия кръг ли?? Хи хи хи!!
63
0
 
9
 
! Отговори
Глух Пор преди 2 години
Незабравимо ще остане в историята изказването на умничкия австралийски корумпиран премиер, че ако пуснели Джокович неваксан да играе, другите тенисисти, които са се ваксали за могат да играят на АО, щели да се почувстват като ***! Бисер !!!!!
62
1
 
0
 
! Отговори
Рачков преди 2 години
Искам Джокича да си е тука!
61
2
 
9
 
! Отговори
Lopov преди 2 години
За какво му е да се връща при тия ***.. Какъв ковид какъв омикрон.. Това е спортист напълно здрав тои идва на турнир да играе каква заплаха какви 5лв...Бутаите *** от Майорка.. И в тоя тенис е една мафия както навсякъде...
60
9
 
5
 
! Отговори
Lorda преди 2 години
Престанете да ни занимавате с тоя ***. Никой не го интересува тоя трошляк.
59
5
 
2
 
! Отговори
... преди 2 години
Противоречива информация-хем искал да се върне,хем щял да ги съди?!Ще съдиш държавата и ще искаш после да те пуснат да си "развяваш байрака" там.След една година "я камилата,я камиларя"...
58
3
 
5
 
! Отговори
Роро преди 2 години
Успех Ноле,Ти си номер1
57
22
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Eдва ли , сам си направи харакири и проблемите му в тениса и спорта тепърва започват! Вече ще бъде гледан под лупа и номерата му едва ли ще минават!
56
3
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До МеАвстралия беше хубаво място за живеене, сега е комунизъм, който не е съгласен с правителството е враг на народа. Що се отнася за законите и правилата дето уж ги спазвали да те попитам за едни подводници за Франция които трябваше да са..... нещо да кажеш....
55
10
 
3
 
! Отговори
АнонимеН преди 2 години
ЗЕЛЕНООКИЯ ГУЩЕР ЩЕ СЕ ВАКСИНИРА , НЯМА ДА Е НАИСТИНА, НО ДО КРАЯ НА 2023-ТА ЩЕ СЕ ВОДИ ВАКСИНИРАН!
54
4
 
17
 
! Отговори
Неяснота ли? преди 2 години
Всичко е следствие на *** политика! А и след изявлението на СЗО - австралийците стават смешни!
53
29
 
8
 
! Отговори
Ме преди 2 години
Хубаво бе,балкански ми многострадалци,не разбрахте ли че Нова Зеландия и Австралия са едни от най-добрите места за живеене,именно защото се спазват правила? *** пишман бореца за свобода,реве от нашата балканска *** кой бил фашист и как му нарушавали правата...А че има понятие като "Обществено здраве" и съответната отговоронст-хич не го грее! Иначе-държавата му е длъжна да му дава...;) Те това е най-тежкото ни наследство от комунизма-искат да им дават в ръчичка,ама при минимум отговорност.
52
0
 
4
 
! Отговори
Лепа душицата преди 2 години
Дано поне един път си присъствал на тенис , другарче.
51
1
 
6
 
! Отговори
11 преди 2 години
До Лепа ---- Лепче, все дудyци са ти у кухата главица. Явно, недолюбвани са ти задните части.
50
14
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Джоко Джоко Джоко аз съм сръбски тарикат, Джоко Джоко Джоко старшината ми е брат. :)))))))))
49
3
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ами то обществото може да ни измисли всякакви вирус чета за да ни ограничи правата.Защо трябва да се вярва на всичко? Току що Бил Гейтс съобщи, че се задава нова по-страшна епидемия.Какъв е той, доктор ли е,пророк ли е,производител на вирус чета ли е?Това меко казано се нарича управление със страх.Едно време това се е вършело с бомбардировките.
48
18
 
10
 
! Отговори
Лепа преди 2 години
Най-много да го освиркат за добре дошъл.Не разбрахте , че сърбинът е недолюбван в цял свят.
47
5
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Какво искаш от племе произлизащо от всичките изгонени престъпници и кълтаци от Кралицата, която ги е изселила там за да не им плаща затвора.Какви гени очакваш?