Няма време! А времето – коз за разкриване убиеца на Виктория

Жестокото убийство е установено половин ден, след като е осъществено
Обновена: 9 окт 2018 13:15 | 9 окт 2018 09:00,
277

Все още няма заподозрян за убийството на Виктория Маринова в Русе. Проверява се целият криминален контингент, както и видеонаблюдението в града, разпитани са много свидетели, но до този момент няма задържан.

Екип от Института по психология се е запознал с разследването, за да изготви психопрофил на извършителя.

Според бившия главен секретар на МВР проф. Николай Радулов трябва да се работи паралелно по всички версии, но МВР не може да отдели кой знае какъв ресурс. По думите му няма как да се прави криминалистика без Институт по криминалистика.

Още по темата

Той обърна внимание, че убийството на 30-годишната жена е установено най-малко половин ден след извършването му и подчерта, че по-трудно се събират доказателства, тъй като вече се влиза в 72-часовата зона.

След 48 часа възможността за разкриване е под 50%, а след 72 часа - под 20% и клони към 0, отбеляза проф. Радулов пред Bulgaria ON AIR.

"Спокойното разследване на такива тежки престъпления води само до неразкриване на убиеца. Тук няма как да има спокойствие. Тази жена е известна, водила е предаване и това не позволява случаят да се замете под чергата", посочи бившият главен секретар на МВР.

Голяма част от този тип престъпления се извършват в състояние на амок, но много от извършителите им са нормални и знаят какво ги очаква, стана ясно още от думите му.

Проф. Радулов призова да не бързаме с констатациите, че психично болен човек е убил Виктория.

Адвокатът и бивш следовател Людмил Рангелов посочи, че ДНК анализът е почти абсолютно доказателство за присъствие на определено лице на местопроизшествието. В случая има открита ДНК, но за момента няма съвпадение.

Юристът отбеляза, че извършителя го грози доживотен затвор без право на замяна.

Адвокат Рангелов предположи, че убиецът едва ли е човек с кой знае какви способности да се прикрива.

"Надделява усещането, че това е по-скоро случаен контакт между извършител и жертва. Всяко такова ужасно престъпление сочи за някаква социопатия. Много се надявам, че този човек пребивава трайно в Русе или района", каза той.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


277
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
211
2
 
1
 
! Отговори
баце преди 5 години
съчинявайте фес беге съчинявайте... да не вземе да ви настигне некой клошар докато жогирате в борисовата градинка...
210
3
 
5
 
! Отговори
Типичен турчин преди 5 години
Вие срещу България,но стиска българския паспорт!Целомъдрен,но на коза не прощава!Праведен е,ама лапаа суджук и кюфте!Уважава жените,но ги зачулва!Не пие,пък ракия не отказва!Строи паметници на Султана,но стои в Германия.Мрази американци,но люби долари!Стреля по руснаци,ама им продава домати!Ненавижда Джей Пи Морган,но взима на заем!Гнуси се от чалга,но върти кючеци!Европейци гази-за Европа лази!Голям чистник,ама си бърше з.а с пръсти!Арабин,пък пише на латиница!*** не е-Конвенция прави!
209
5
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
"Жестокото убийство е установено половин ден, след като е осъществено" - ПОРЕДНАТА ДОЛНА ЛЪЖА!Цензурирайте, трийте, но един ден ще дойде и вашият ред - ей така, просто защото на някой социопат така му у хрумнало!
208
3
 
5
 
! Отговори
СТЪРШЕЛ преди 5 години
ТОЗИ *** ТРЯБВА ДА БЪДЕ ОТКРИТ КОЛКОТО СЕ МОЖЕ ПО - СКОРО. И НЯКОЙ МОЖЕ ЛИ ДА МИ ОТГОВОРИ ЗАЩО ПРЕМАХНАХА СМЪРТНОТО НАКАЗАНИЕ? БИ ТРЯБВАЛО ДА СЕ ВЪВЕДЕ ОТНОВО.
207
7
 
7
 
! Отговори
М, да ... преди 5 години
До 234АнонименА може и някоя откачалка бранеща режима на благоверният, т.с ББ!
206
2
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Тук няма как да има спокойствие. Тази жена е известна,..............а ако не беше известна ?
205
6
 
7
 
! Отговори
Тъпанар преди 5 години
"И защо да отговаря Бойко Борисов, той ли я е убил?"Защото това е една от отговорностите на правителството! Тук се гледа колко престъпления, колко решени случая и колко престъпност като цяло има по време на едно правителство. Ако не можеш сам да си отговориш на въпроса "Защо?" - не мога да ти помогна. Едно време, убийството на детето на таксиметров шофьор, за малко не събори едно правителство. Искаме да сме спокойни за себе си и семействата си. От кого зависи?
204
10
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Викаш, Бойко лично я е убил, а?
203
3
 
1
 
! Отговори
214 до 216 преди 5 години
що слагате минуси бре, капу.ти мръсни?Ей сега и тоя сайт излезе със същата новина "Три дни по-късно: Румънец бе арестуван за убийството на Виктория"
202
6
 
6
 
! Отговори
М, да ... преди 5 години
Убито е и още едно неудобен на властта /на установ. системата/ ТВ Предавана още в зародиш с убииството на водещата - млада, амбициозна и пробивна! Намирисва на поръчково, но за маша е ползван може и клошар!пп. тя е красива, млада, заможна, а защо да не е ползван за убийство/пряк извършител, но не и поръчител/ някой изпаднал в немилост, докаран до житейска безнадежност и отчаяност, м?
201
7
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Браво, от ГЕРБ намериха подходящ ци га нин, клошар... или някой нещ астник от близката психиатрична клиника.Сега Валентин Златев и Бойко ще спят спокойно... с чиста съвест
200
8
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Ако не намират убиеца защо не го намират, ако го намерят защо са го намерили?
199
6
 
13
 
! Отговори
до 224 преди 5 години
Защото пръстите ги рязаха хората на Борисов и Цветанов. По нареждане.Как така като се докопаха до властта с машиниции и инсинуации, рязането на пръсти секна.Или викаш много са се уплашили престъпниците от некадърницете-клоуни Борисов и Цветанов.Не, просто те си бяха техни хора.
198
13
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
И защо да отговаря Бойко Борисов, той ли я е убил?
197
9
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Жалко...хванаха убиеца и сега топ тряпезните криминалисти по форумите няма да могат да си фантазират....
196
4
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Знаех си че накрая Орешарски ще излезе виновен.
195
10
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
А за тези дето ни отвличаха и рязаха пръсти по времето на БСП Нинова що не отговаря?
194
8
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
За всичко това би трябвало да отговарят Бойко и ГЕРБ, но не стават за отговорност.Не отговарят, виновни са, защото не отговарят. Убиха народа си и няма кой да им търси вината. Както някой каза, нищо не е турско пред българско робство, сегашно гербаджийско.
193
8
 
15
 
! Отговори
Тъпанар преди 5 години
Случилото се е ужасно! За убиеца - смърт!Не знам дали е политическо убийството или не, но ето това изречение ме потресе:"Тази жена е известна, водила е предаване и това не позволява случаят да се замете под чергата"Чак човек започва да се пита, колко убийства на "неизвестни" хора, се замират под чергата...
192
11
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
И къде са тия палати на Борисов и Цветанов, покажи ми ги?