Случаят "Негован" без аналог, не сме имали двойно убийство с разчленяване

Самоличността на жертвите е ключът към убиеца, заяви Ботьо Ботев
Обновена: 20 авг 2019 10:44 | 20 авг 2019 08:40, Петя Славова
85
Случаят "Негован" без аналог, не сме имали двойно убийство с разчленяване
Снимка: БТА

Властите продължават да откриват човешки останки край Негован. Случаят няма свой аналог в историята на България. Това заяви криминалистът Ботьо Ботев пред Нова тв.

По думите му е рано да се установи самоличността на намерените тела във водоем край Негован.

"Една такава ситуация е изключително сложна. Подчертавам, че подобни случаи на разчленяване е имало много в България, но случаи с двойно убийство с разчленяване не сме имали в практиката. Ще има много спекулации по случая”, обясни специалистът.

Още по темата

По думите му по казуса "Негован" се налага да се направят много неща, но за много кратко време.

"Това е огромен процес. Ситуацията е изключително сложна. Подобни случаи на разчленяване е имало в България, но двойно убийство с двойно разчленяване не сме се занимавали като специалисти в практиката."

Ботев подчерта, че става дума за огромна работа от един огромен разностранен екип – експерти, оперативни работници, следователи, прокурори и т.н. Този екип трябва да работи в синхрон. От тази гледна точка трябва да се уважат хората, които работят денонощно.

Според Ботев извършителят на убийството и разчленяването на телата е имал сериозен мотив. "Подобни убийства – да убиеш, а след това да разчлениш, са свързани с една особено психология за действията на съответния извършител. Не трябва да се подценява и това, че да осъществява тези действия, той поема и определен риск да остави все повече следи и информация, т.е. той трябва да има сериозен мотив, за да извърши това", каза криминалистът.

Криминалистът посочи, че по принцип между извършителя и потърпевшия има взаимна връзка. Той подчерта, че, ако бъде установена самоличността на телата, ще се намери и връзката с убиеца. Ботьо Ботев обясни, че е убеден, че рано или късно се стига до установяване на самоличността на убитите като се използват до различни методи.

Ботев обясни, че има много случаи, при които убийството се извършва на едно място и след това извършителят премества труповете. "Обикновено това се случва, когато убийството не е планирано", посочи той и добави: "Убеден съм, че този случай ще бъде разкрит".

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


85
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
60
0
 
4
 
! Отговори
Един преди 4 години
То е очевидно, че е самоубийство! Няма виновни! Викнете Хорейшио. Той ще ви обясни!
59
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
А, дали не са ползвани за донори на органи?
58
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Без прецедент ли? Не думай!До 1947 г. изчезнаха най-малко 30 хил. души - и все безпрецедентно!Комуноидните цър..ли ги обявиха за криминално проявени, но това бяха интелигенцията и финансово-индустриалният елит на страната, които трябваше да бъдат унищожени, собствеността им - усвоена от цър...ите, а влиянието им - елиминирано.Комуноидното ДС знае много повече за масовите убийства, но или измря в охолство, или нагнезди 4-то поколение в "горката безпарично" -олигархична БКП.
57
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Сериазни мотиви! След паспорта на колите, Ако вкарате и паспорт на апартамента ше има доста сериозни мотиви да разглеждате!
56
0
 
1
 
! Отговори
8791 преди 4 години
До Свръх-интелигентенБраво, ***, ненапразно си изгледал толкова серии на "От местопрестъплението"...Пък за заплатата...ще почакаш
55
0
 
7
 
! Отговори
Гост преди 4 години
Да не изкарат и версията за убийство и последвало самоубийство. Няма да се изненадам.
54
2
 
2
 
! Отговори
На Цецо Асансьора преди 4 години
Аз от пътуващите до терасата чух, че Костов и Сорос са виновни...
53
6
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
След 10 години герб се превърнахме в скотове.Не сме живели по-зле и през тъмните години на прехода.
52
0
 
3
 
! Отговори
mk преди 4 години
Някой е гледал Dexter и се е вживял в главната роля.
51
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До Анонимен 56Бежанци на 50 и 70 години няма. Всички са млади.
50
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Изобщк разбраха ли кои са тези хора?
49
4
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
ако са бежанци,без документи,ще ги хванат на куково лято
48
0
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Може досега да не сте имали такъв случай, но вече ще имате. Нормалните хора намаляват, а психопатите, примитивите, аутсайдерите се множат и безчинстват. И ако ги хванете, ние после ги храним.
47
1
 
18
 
! Отговори
Ботю по прякорTъпото преди 4 години
Нямало аналог .България е залята от престъпност набеден криминалисте Смачкан и изплют на бунището на историята като неразкрил нито едно от убийствата на прехода.Такива *** .ри като Ботю Ботев трябва да ги викат само на пенсионерски вечеринки и попрелки къде да лъже женорята бабички за своите успехи.
46
7
 
18
 
! Отговори
Пенсионер преди 4 години
Помийната шайка на Герберугите заля страната с убийства ,разстрели на бизнесмени посред бял ден , изнасилвания и престъпления от омраза .Такава омраза и животинска оскотялост каквато създадоха шайката на Герберугите такова престъпно бездействие и безчинство на всички органи на реда в дъуржавата аз не помня от 70г.
45
4
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
ами ,ако са емигранти?
44
9
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Евро-атлантическите ценности дойдоха и продължават да идват в България и вече имаме видими резултати.
43
2
 
5
 
! Отговори
Мамо, тече ми носът преди 4 години
Представяте ли си, тази снимка на статията, ако беше направена по време на извършването на престъплението, сега нямаше да се налага да разследваме, а само щяхме да го посочим - ТОЙ Е
42
7
 
20
 
! Отговори
12 преди 4 години
Тук всичко се забравя бързо, но някои помним че в края на миналата година гербери и патриотаджии приеха закон за тайни арести за 72 часа даже и за деца. А от тайните арести до безследните изчезвания пътя е кратък.
41
3
 
16
 
! Отговори
Разумен преди 4 години
Или е ТУРЧАК или МАНГОДЖЕРИ, или нарко-бандите са направили внос на наемни убийци от Мексико. Мъж. От района. Разпитайте също и НОВИТЕ НАРКО-БАНДИ от 20-24 годишни дилъри от кварталите Люлин и Надежда. Възможно е да са вдъхновени от филмите за наркоси и мексикански картели.ЗАПОДОЗРЕНИ:- Ревнив мъж със завиден достъп до селскостопанска техника- Нова Нарко-банда от Люлин или Надежда, която опитва нови методи- Стара Нарко-банда, която се опитва да установи контрол на нарко-пазара