Джошуа взе реванш от Руис и си върна световните титли

Срещата се реши със съдийско решение
Обновена: 8 дек 2019 07:18 | 8 дек 2019 00:11, Красимир Ангелов
161
Джошуа взе реванш от Руис и си върна световните титли
Снимка: Reuters

Снимка: Reuters

Антъни Джошуа отново е световен шампион!

Британецът спечели реванша срещу Анди Руис след съдийско решение и така си върна титлите във версии WBA (Super), IBF, WBO и IBO, които му бяха отнети от същия противник преди половин година.

Срещата се проведе в Саудитска Арабия, на специално построено съоражение специално за боксовата гала.

През цялата среща британецът заложи изцяло на тактиката и този път не допусна да подцени пълничкия мексиканец.

Руис определено имаше трудности, тъй като неговият противник се движеше много и не се стигна до размени на удари, както бе в предишната среща между двамата.

Това бе 23-и успех в кариерата за британския боксьор, като той е спечели 21 от тези срещи с нокаут, а в две от тях със съдийско решение. Освен това той има и една загуба, която бе именно от мексиканеца през лятото.

Поражението пък е второ в кариерата на Руис от общо 35 мача, като той има сметката си 33 победи.

Всичко за големия боксов мач четете в Gol.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


161
Още по темата: антъни джошуаАнди Руис
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
118
2
 
2
 
! Отговори
Гаманов преди 4 години
Гледах мача. За мен Руис беше повече от явно ощетен....Джошуа е много слаб.
117
2
 
4
 
! Отговори
ogin преди 4 години
Печките са машини
116
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Информация за "високите" тук. Руиз е високо "джудже"- 1,84м.
115
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Няма съмнение че Руиз е явление в професионалния бокс. Носи яко и има страхотна сила и бързина при удари. Джошуа разбра много добре това на предния мач където се скапа тотално още след четвъртия рунд . Само с тактиката си на кълване на точки от разстояние, благодарение на дългите си ръце и бягащите крака успя да вземе победата. Ако Руиз бе почнал да му влиза без да му пука от получени удари още от втория рунд , Джошуа щеше да свърши рано въпреки получените точки. Защо ли не го направи е тайна
114
2
 
5
 
! Отговори
Денко преди 4 години
То едно е да разбираш от монитора в къщи, друго е да излезеш на ринга и да се биеш като Джошуа. Малко забравят бонаците тука кои хора е победил до сега!
113
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Това са показали залозите,така е свършил мача.Миналия път,доста народизгоря ,заложил на англичанчето.Значиповече пари се изкарват от залози.Илизалозите му дават 50 млн.
112
2
 
7
 
! Отговори
Сп???нс !? преди 4 години
50 милиона за мач на който "не се стигна до размеви на удари" -като го е страх да поеме 2-3 тупаника , да се беше записал балет да играе, даева алчното му копелуе
111
8
 
7
 
! Отговори
До 108 преди 4 години
Парите са основния мотиватор .Те са тази водеща сила която тласка човечеството напред и в технологиите и в спорта. Изобщо във всичко.А тези Боксьори които изброи .Всички до 1 са изкарали в пъти повече отколкото AJ и Руиз взето заедно .Само Майк Тайсън през живота си е изкарал над 800 млн долара от мачове.Да споменавам ли Ф1 .Ники Лауда или Шумахер които направиха близо милиард! Само тези които са неспособни да изкарват пари ги омаловажават .Нали знаеш ,че високото грозде е кисело!!
110
0
 
5
 
! Отговори
Ясен преди 4 години
До Анонимен Клоуните Кличко ще бият Тайсън, Лекъкс и Холифийлд всеки ден през седмицата, а в неделя 2 пъти
109
2
 
22
 
! Отговори
ЧЕРНА ДУПКА преди 4 години
най смешния бой в историята, Джошуа нанася 2 леки удари и 40-50сек подскача в кръг, после посяга за още 2 леки взима точките и рунда свършва, така 7 рунда и взе мача
108
0
 
16
 
! Отговори
Бау преди 4 години
Срещу шишко си има стратегия. От близо просто не става. Джошуа игра умно. Предния път го подцени. Кобрата едва ли му е приятно. Предпочиташе другия.
107
6
 
16
 
! Отговори
mnenie преди 4 години
Дионтей Уайлдър е най-добрият боксьор за епохата след Тайсън до сега. Той ще смаже всеки един от сегашните шампиони. Просто е въпрос на време да се изправят срещу него и да загубят титлите си. Нашият Кубрат в тази игра е все едно да сравниш Лудогорец с Барселона.
106
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Целта на мача беше да видим колко много пари за харчене имат арабските принцове, както и самите тях на ринга. Спринтът за поясите беше междинно събитие. Толкоз. После футболните мачове били *** и нагласени ... Ем...видяхте, че НЕ.
105
0
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Джошуа наистина игра за точки, стратегията си я изпълни, коланите си ги взе, НО разочарова поддръжниците си по цял свят. Не за друго, а защото НЕ беше онзи Джошуа от мача с Кличко. Натам да не продължавам.
104
6
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Пълна пародия на бокс и бокса вече не е същия както формула 1 и футбола всичко е пари. Последните истинки боксьори бяха Майк Тайсън, Ленъкс Люис и Ивендър Холифилд след това всичко е цирк. Дори и клоуните Кличко не са на висотота на предишните боксьори просто имаха късмет нямаше класни опоненти. Парите развалиха всичко, с тях можеш да си купиш всичко но не и щастие, любов и радост.
103
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Тея дето викат на другите разбирачи са по големи разбирачи .....смешно ! Ако трябваше да си платя само за този мач щях да искам да ми върнат част от парите
102
1
 
4
 
! Отговори
гражданин преди 4 години
Форумните експерти винаги знаят следварително кой какво може и какво е трябвало да стане.
101
4
 
27
 
! Отговори
КралиМарко преди 4 години
Всичко е пародия за милионите на арабите!Никакъв бокс - това си е театър бре , стана като кеча!Гледам един дето за 6 месеца е качил 10кг, как гони друг , който е отслабнал и тича 30 минути покрай въжетата, щото не го е страх и е уверен в силите си!На Руис му е платено да не го стигне и нокаутира, а на другия му е казано да Бяга бързо, че да не го уцелят по грешка!Останалото са милиони от спонсори,тв права и милиарди платени клиенти по света,дето ги пускат по пързалката за пореден път!
100
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
"Срещата се реши със съдийско решение"Едно време боксовите мачове се решаваха с игра.
99
7
 
20
 
! Отговори
Тренера преди 4 години
Изгледах мача три пъти. Лично мнение. Този мач беше по-унизителен за Джошуа от първия. Страхлив подход, анемични удари от дистанция и бягане от противника 12 рунда! Мишката прави така, не шампиона. Хайде Пулев, с теб сме. Разкажи му играта на мишока!