УАДА: Русия аут от големите спортни събития за четири години!

Антидопинговата агенция наложи забрана на страната
Обновена: 9 дек 2019 13:17 | 9 дек 2019 13:17, Нели Христова
365
УАДА: Русия аут от големите спортни събития за четири години!
Снимки: Reuters

Световната антидопингова агенция наложи четиригодишна забрана на Русия да се състезава в големи спортни събития, съобщава BBC. Това означава, че страната няма да има свои представители нито на Олимпийските игри през 2020 година в Токио, нито на Световното първенство по футбол в Катар през 2022 година.

Забраната бе наложена, след като Антидопинговата агенция и Международният Олимпийски комитет събраха достатъчно доказателства, че властите в Русия в съучастие с лаборатория в Москва са скрили хиляди потенциални случая на използване на допинг. Вместо това, те са прехвърляли вината на "разобличителите".

Също така Русия няма да може да бъде домакин на събития от всякакъв тип.

Забраната се налага и след като Руската антидопингова агенция не е съдействала напълно на разследването. Сега РУСАДА има 21 дни да приеме решението или да го обжалва пред Спортния арбитражен съд. От  УАДА обявиха, че забраната е била приета "единодушно от всички членове".

През 2020 година руските атлети все пак ще могат да се включат в Олимпийските игри, но само ако докажат, че не са замесени в допинг скандала. Но както и на зимните Олимпийски игри, те ще се състезават под неутрален флаг, а ако спечелят, няма да звучи руският национален химн.

Националният отбор по футбол на страната обаче няма този късмет – той със сигурност няма да вземе участие на Световното по футбол в Катар, ако всички футболисти не преминат успешно тестовете.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


365
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
288
0
 
1
 
! Отговори
Ron Burgundy преди 4 години
Съвременият спорт е допин,допинг и пак допинг. Явно руснаците са измислили нови препарати, които трудно се ловят и запдните демократи са се ядосали. Защото само запада може да ползва допинг , другите сме 2 ниво .
287
0
 
1
 
! Отговори
Симо преди 4 години
Поредния двоен стандарт. Американците зобат на зла гад, руснаците копират и се оказват виновните.
286
7
 
5
 
! Отговори
Неправда преди 4 години
Те не можаха ли да разберат, че всички Руснаци по -начало са назобани. Вижте тези на снимката -- те всички са за психиатричен дом, ако са на Запад. Само, че Путин е решил въпроса -- самата Русия е като един психиатричен дом.
285
4
 
4
 
! Отговори
Леле леле преди 4 години
Ама туй Путин е наредил да взимат дрога и след това се изпикал вместо тях в чашката.И какво оказало се, че никои не може да се ориентира от какво същество е тази урина.Е и, като не могат да познаят наказват всички. Ама не така другтари, те спортистите са били длъжни да зобят -- инак Сибир.
284
4
 
3
 
! Отговори
Олимпиада за дрогари преди 4 години
на пук на УАДА най-великият от най-великите лидери на пролетарските маси, Владимир Илич Путин реши да организира игри Олимпийски тип, но само за спортисти ползуващи допинг, без значение производителя за да се избегне дискриминация. Другарят Ким ще изпрати свои спортисти, Сърбия се опитва да склони Джокович, но той шикалкави, Гришо категориично отказа на Румен Радев, кощто ще бъде почетен гост, което Русия ще брои като представител на страните от ЕС. Сновдън ще представи САЩ, а Куба все още мисли
283
3
 
5
 
! Отговори
НЯКОЙ преди 4 години
Много жалко, че спорта се превърна в политика. Откриха, че само руснаците вземали допиг, а тенисиската Уйлямс сигурно е пила много боза, че е толкова яка. Дотам ще го докарат, че вече и спорт няма кой да гледа. В Шампионската лига по футбол само името и шампионско, там участват класиралите се на 2,3,4 и друго място в определени национални първества, е защо вече не я гледам, колкото и да я рекламират.
282
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До Анонимен 315Маша Шарапова също е асматичка по документи.Ама я хванаха с мелдоний.
281
8
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Покрай тази новина се сетих за "братята" Уйлямс - двете горили в тениса, които винаги са чисти. Също за целия отбор на Норвегия по зимен биатлон, на които са издали документ, че всички са астматици и затова са им разрешени инхалатори. Също се сетих и за световната шампионка на САЩ по спортна гимнастика, която пие какво ле не, включително допинг, с ОФИЦИАЛНО РАЗРЕШЕНИЕ, защото уж била болна през цялото време до сега.Стотици, да не кажа хиляди са западните тарикати, с разрешение за допинг от ВАДА
280
5
 
9
 
! Отговори
Това е партенка преди 4 години
и дума няма за това в западната преса малцина знаят на Олимпийските Игри и Олимпийския Комитет са частни фирмиевреите не го афишират за да искарат олимпийското движение световно и глобално движениетези олимпийски игри винаги са били яка досада и всички телевизии ги дават по едно и също време - няма отърване от тези олимпийски игриако ги закрият най-добре ще направят
279
6
 
12
 
! Отговори
Shark преди 4 години
Абе зарежете тая работа бе, не разбрахте ли че тези номера не работят. Като санкциите, които налагаха краварите, само в сънищата им нещо се случи. Като не проработиха санкциите, сега ще им изгоним спортистите. Е ми и това няма да проработи, това не е ББ дупИдавеца и БГ народ от предатели. По-добре да вярвате в Дядо Коледа!
278
14
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Скъпи вантиколюбци, тая работа не е като оная работа. Подобно решение не може да се изцвъка ей така, от въздуха, а се основава на събрани доказателства. Обръщам внимание, че е взета е-ди-но-душно!!! от членовете на УАДА (над 600), в това число национални спортни организации на страни, които са руски ммекерета. Щом те са гласували ЗА, това означава, че онези са се оссрали грубо, диво, нагло и безподобно.
277
5
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
спорта го обърнаха в политика когато на футболното поле един играч контуза противника се обсъжда фал или дузпа и се наказва играчът с жълт или червен но не и целият футболен клуб.това са американската искреност честност и демокрация
276
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Че то остана ли истински спорт, с тая политика, която се натрапва от световните монополисти?Спорт е само това, което се прави без химии, без състезания и нескончаеми тренировки, а е масов, за движение, развлечение и здраве.Останалото е ***. Не го гледам, не ме интересува. А политиката да си я натикат в това, с което мислят и за което живеят.
275
12
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Русия ще организира силни алтернативни спортни мероприятия с Турция Иран и КНДР, на които ще бъде поканен и евразийския сателит България. Китай вземайки предвид световните му амбиции със сигурност ще откаже да участва в такъв позорен цирк.
274
15
 
14
 
! Отговори
НОМЕР2 преди 4 години
Крайно време беше! Защо престъпниците от ФИФА разрешиха провеждане на световно първенство по футбол в Русия?
273
7
 
17
 
! Отговори
Путин преди 4 години
Не се издържа вече, връщам Крим
272
7
 
11
 
! Отговори
Зозо преди 4 години
До Анонимен ......рУСИЯ 4 ТРИЛИОНА бвп....Уааахахахахаааааа, стига бря... паднах от смях:))))))))))))))БВП на ватата е 1.2 трилиона долара. Германия 3.6, Япония 4.8, САЩ 20 трилиона. За справка Италия 1.6, Южна Корея 1.5, Холандия 1....... Индия 2.6 трилиона.
271
16
 
18
 
! Отговори
Хага преди 4 години
муждународен съд особено актуален за военни престъпници. Факта е че от съществуването на САЩ като държава около 230 години, те не са били във война само 2-3 години от цялата им история. Въпросът ми е, колко американски военни от всякакъв ранг са били осъдени за военни престъпления, някой да знае? От Сърбия само за няколко месеца война сума народ изпратиха на военен съд, как става. Купиха някакъв Руски доктор който представил доказателства срещу Руската допингова агенция. Фалшиви или не???
270
3
 
6
 
! Отговори
Таня преди 4 години
Я, виж на зимните олимпийски игри във Ванкувър - колко пари се хвърлиха и колко спечелиха от празните хотели и построените апартаменти в най-голямата криза през 2010 година
269
10
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Да си правят първенства със Северна Корея, Китай, Куба, и т.н.