Кобрата и НСБ в спор: Той не плащал задължения, "Белмекен" – занемарена

Пулев е категоричен, че няма да си плати задълженията
21 фев 2020 10:15,
75
Кобрата и НСБ в спор: Той не плащал задължения, "Белмекен" – занемарена
Снимка: БГНЕС

Кубрат Пулев влезе в задочен спор с Националната спортна база. Той заяви, че високопланинската база за подготовки "Белмекен" е "престъпно занемарена", от там пък обявиха, че той не е плащал своите задължения.

Кобрата обаче категорично заяви, че няма да плати задълженията си, тъй като това са лихви, съобщава Gol.bg.

"Това са 2500 лв. лихви. Ако бяха се обадили на моята счетоводителка, тя щеше да го плати това нещо. Това са някакви забавени 5000 лв. и те са сложили 2500 лв. лихви. Няма да бъдат погасени", отсече Пулев.

Кобрата обвини ръководството на спортната база в незаинтересованост.

"Трябвали 5 млн. лв. Това са оправдания. Не значи, че не може да се направи нещо, което да са частични ремонти постоянно, които да възстановяват базата", настоя Пулев.

От Национална спортна база определят като неприемливи и противоречащи на истината твърденията на Кобрата за състоянието на високопланинския спортен комплекс "Белмекен".

"Ръководството на Национална спортна база ЕАД определя като неприемливи и противоречащи на истината  твърденията на господин Кубрат Пулев за състоянието на високопланинския спортен комплекс "Белмекен", изнесени в публичното пространство.  Останахме неприятно изненадани от демонстрираното негативно отношение към спортния комплекс, в който винаги е получавал необходимото внимание и удобства - така, както и всички останали спортисти.

От там посочват, че в спортен комплекс "Белмекен" непрекъснато се извършват текущи ремонти и подобрения на базата на различна стойност.

"В края на 2016-а и началото на 2017 година бе извършено сериозно обновяване на комплекса за над 400 хиляди лева. Именно в този период бе изградена новата сауна, която споменава г-н Пулев. Сауната отговаря на всички стандарти и покрива нуждите на цялата база. Всяка една дейност от извършените строително-монтажни работи е надлежно документирана и осчетоводена. В момента извършваме повторна проверка на тази документация и сме готови да я предоставим на всички компетентни органи.

Става ясно, че се закупуват и нови машини и спортни съоръжения, както и различна техника за поддръжка.

"Съгласни сме с Кубрат Пулев, че "Белмекен" има нужда от пълна модернизация в съответствие с водещите подобни комплекси в страни като Германия, например. За пълна модернизация на базата обаче са нужни около 5 милиона лева.  За съжаление, към момента НСБ не е в състояние да отдели такава голяма сума само за един от своите обекти, тъй като това означава да лиши много други спортни федерации и клубове от адекватни услуги", посочват от "Белмекен".

"Със съжаление отбелязваме, че някои от спортистите, които използват "Белмекен" бавят плащанията си и то повече от година. Един от тях е господин Кубрат Пулев. Господин Пулев забави плащанията си към спортната база на Белмекен с повече от година. Той дължеше около 5 хиляди лева за тренировъчната си подготовка преди мача в Лос Анджелис,  използване на боксов ринг и за реклама. Погаси тези задължения едва в началото на месец февруари. И в момента Кубрат Пулев има задължения към НСБ – "Арена Армеец" има да взема още над 3700 лева поради нанесени щети след проведената мащабна гала вечер на 27-ми октомври 2018 година.

НСБ посочват още, че доскоро самият Пулев бе сред големите привърженици на спортния комплекс. Многократно в свои публични изяви е изтъквал добрите условия и преимущества именно на ВКС "Белмекен". "Всички са много впечатлени от базата. Белмекен е една уникална база, такива има малко по света. Чувствам се отлично след подготовката на Белмекен – най-добрата база, със своята природа, въздух, храна…Неслучайно спортисти идват от цял свят", казва Кубрат Пулев в друго свое интервю.

Ръководството съобщава, че заради изнесените твърдения е започната проверка по заповед на изпълнителния директор на Национална спортна база ЕАД Пламен Манолов. Със същата заповед е назначена и 4-членна комисия, която да извърши в най-кратки срокове одита на спортния обект. Срокът на назначената проверка е 15 дни.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


75
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
56
0
 
1
 
! Отговори
Snorky преди 4 години
Като е занемарена защо не отиде да се подготвя в Германия, Англия или някъде, където не е занемарено?! Добър спортист е, но не му прави чест да забавя плащането и сега да не иска да си плати лихвите. Още повече, че това са джобни за един милионер.
55
0
 
12
 
! Отговори
ББ преди 4 години
занемарена...нямало да плаща,то и държавата ни така,като е занемарена да си отишъл в Австрия...Швейцария...и им кажи че няма да плащаш,носел трибагреника...Апостола си даде живота за него и не открадна 1 стотинка...къде и кой те създаде като "боксьор"/за мен си манекен биещ се с дедета,украинеца те закова за секунди/и не плюя...факти...занемарена е защото я ползвате и не плащате...чакате ние Народа ни да плаща...аман от мутри
54
4
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Това, че Пулев не плащал означава ли, че базата не е занемарена и какво общо има едното с другото? Ченгетата си знаят ченгеджийските номера и това е - пускай компромати, хвърляй обвинения... тия милиционери така и не излязоха от соца.
53
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Кобрата дължи пари.Базата е занемарена.Нито едното, нито другото е извинение за предходното.
52
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До 44Защо да има подкрепа от държавата? Аз в офиса си в Дания също има флагчето на България, но не очаквам награда.И каква е тая глупост - реклама на държавата! Това да не ти е продукт!
51
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До 54Айде стога с андрешковщините.Въпросът е принципен.
50
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
За него "някакви си 5000 лева", а за тях (а и за обикновения българин) са си сума. Като е толкова велик, какво го бърка да ги плати тоя мутрак?! Или ежемесечните плащания на ГЕРБ не му позволяват?! Докато има хора, които да се чувстват българи само покрай такива герои-еднодневки, ще сме на този хал!!!
49
2
 
8
 
! Отговори
Абе преди 4 години
Единственият, който може да бие Джошуа е Бойко Борисов!
48
1
 
5
 
! Отговори
Тони преди 4 години
Гриша слабак, попреяде със зеле и пълнени чушки на Зарезан ,липса на психика , нищо - продължаваме напред !
47
13
 
7
 
! Отговори
Shark преди 4 години
Ако Кубрат победи, ще е ней-великия, ще е българин-юнак и прочее, ако падне, ще е най-черния и най-хейтвания. Също като Григор и други. Добре че тези хора не ви познават и не ви четат глупостите
46
1
 
7
 
! Отговори
чуки преди 4 години
Всички кредитополучатели у нас и по света,в частност са ощетени в законова рамка и плащат ли плащат.Банките у нас са на близо 3 млрд.печалба.Само се питам-Кобрата за неплатено нищо е ПОЛУЧАВАЛ нещо и защо днес се шуми за 2-3 хил. лева?
45
11
 
7
 
! Отговори
Тошо преди 4 години
Защо базата е в това положение...?Ами нека хората които са отговорни да си понесат отговорността за безотговорните си действия.Човекът им показва слабостите, те го хокат за 1 хил. лв....абе дайте си сметката да ви ги преведа, а пък него го оставете да тренира, че му се задава голяяяям боксьор !!!Той е нашата гордост, нека се концентрира върху спортните ангажименти, а не върху други станични ...нашенски щурутии! Самото явявне от такъв ранг си е успех, но все пак УСПЕХ и там ...на ринга!
44
3
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Преди мача на Кубрат с Хюи Фюри( братовчед на Тайсън Фюри) отиде да тренира на Белмекен, а точно тогава имаше мач между Джошуа и руснака Александър Поветкин, където Джошуа го нокаутира.И двама чичаци в Борисовата градина седнали на една пейка и единия пита другия:- Данчо, какво стана с Кубрат Пулев? Слезе ли вече от Белмекен( базата е на над 2000 метра надморска височина)?- Бай Санде, Кубрат като видя какво направи Джошуа с Поветкин и се качи още по- нависоко.
43
21
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Коментарите са пълни комплексарска омраза... Кобрата го чака битка за титлата, вас ви чака напиване със съседите, с които се мразите. Иначе Кобрата е прав и то далеч не само за Белмекен. Къде що има чиновник краде и се скатава. Вкъщи му е перфектно, навън - в поверената му собственост - всичко е в мърлящина: болници, спортни бази и т.н. Оправданието винаги е едно: дайте ни пари, още пари, за да смъкнем 30-40 5 процента и от тях... Виновни са само оплакалите се.
42
25
 
4
 
! Отговори
Дядо от село преди 4 години
Ако Кубрат победи , реванша ще е в софия ! И от това ще спечели всеки ,включително и държавата ! Така че,за спортисти на такова високо ниво , всичко свързано с подготовката им , трябва да е за сметка на държавата!
41
25
 
10
 
! Отговори
Дядо от село преди 4 години
Бъдете добри хора ! Тук Кората ,би трябвало да има пълна подкрепа от страна на държавата ,защото на предстоящият мач , ще бъде издигнато знамето на държавата , а не негов личен флаг ! Тоест , реклама на държавата ,подарена от Кубрат , за всички нас ! Нека бъдем добри , и широко скроени хора !
40
6
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
"Чувствам се отлично след подготовката на Белмекен най-добрата база, със своята природа, въздух, хранаНеслучайно спортисти идват от цял свят", казва Кубрат Пулев в друго свое интервю."Пък иначе казва, че била занемарена базата??? Тоя съвсем е изперкал. Ама к'во ли се учудвам. Той Кличко му направи мозъка на кървава пихтия. Как да разсъждава нормално нашия след такова пребиване?
39
5
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Винаги съм казал че е пълен *** натика се за добре платен спаринг партньор като аматьор беше гола вода ,като професионалист два пъти
38
1
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Щети за 3700 лв след гала вечер??? И нямало да плаща?Що за диващина е това?
37
9
 
33
 
! Отговори
Опа преди 4 години
За това хората не те харесват дано черния да ти размаже мутрата грозна