Ресторантите готови да посрещат клиенти, но дали ще има такива?

Заведенията на закритото работят с намален капацитет
47

Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Заведенията на закрито отровиха врати от днес, но опасенията в бранша са, че клиентите няма да се върнат скоро.

Ресторантите, кафенетата, сладкарниците извършват дейност при строги правила – дистанция между масите,  само до четирима клиенти на маса и честа дезинфекция.
Още по темата


Маските и личните предпазни средства са задължителни, но само за персонала.

„Хората са притеснени, в момента не им е до заведения, камо ли в затворените помещения. Ние сме оптимисти, че нашите клиенти ще се върнат при нас и лека-полека нещата ще се върнат към нормалния си ритъм. За сега не е ясно колко колеги ще отворят“, каза Емил Коларов, собственик на заведение пред bTV.
 
По думите му повечето заведения ще изчакат заради неясните правила за работа.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


47
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
41
0
 
6
 
! Отговори
ОТИДЕТЕ , БЕЕЕЕ.... преди 3 години
ХОДЕТЕ ПРИ КРЪЧМАРИТЕ И ХОТЕЛИЕРИТЕ ....ЗА ДА ИМ НАПЪЛНИТЕ ГУШКИТЕ !ЧАКА ВИ ХОРАТА !ПРИ ТЯХ...И КОВИД-19 Е БЕЗПЛАТЕН!
40
3
 
1
 
! Отговори
няма да ни заставят! преди 3 години
До Да бойкотирамеДа ходим на Общестено хранене наречено през соца ОБЩЕСТВЕНА НЕДОЯЖДАНЕ......Средство за надписани сметки и малограмажни стари порции.....
39
2
 
4
 
! Отговори
Да бойкотираме преди 3 години
9 процентните и да сваляме тоя,че не се диша м.*** му стара.На ресторант няма да отида.Не ме интересуват.
38
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Когато ги подгони Валерката, колкото и да е спорна личност. Един на морето изби рибата. "Ама в началото на сезоне не казаха, че ще се СПАЗВА ЗАКОНА"????!!!! При такъв манталитет какво да очакваш?
37
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Мисля, че трябва да ни задължат да показваме в НАП доказателства, че веднъж месечно сме посетили ресторант. Също така и, че поне седем дни сме били в бетонен замък на брега на българското черноморие. Помним времената когато отчитаха оборот по 200-300 лв., но като данъчните само застанеха пред заведението странно отскачаше на 25-30хил.лв. Някой май е свикнал да живее за наша сметка. Добре, че бе КОВИТ да ги накарат да поразредят масите, че на много места буквално се ръгахме в ребрата.
36
0
 
6
 
! Отговори
За преди 3 години
кафенетата ДА,ама за ресторантите НЕ!!!
35
4
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Вие искате ли да ходите на ресторант с маска аз не, нито в мола няма да отида вчерашни пичлемета да ми крещят маската маската бетер милиционери от соца.
34
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Христо ти си *** *** дано ти платят в обратно броене щом е започнало.
33
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ресторантьорите сгрешиха като решиха да крещят и да се жалват. намаляването на ДДС само влоши положението защото отвори очите на хората че не точно данъците са причина за високите цени а обратното. Цената определя размера на ДДс - то, независимо от ставката, то зависи от нея. Кога изписваш вежди кога вадиш очи, не е ясно.
32
1
 
10
 
! Отговори
Ванката преди 3 години
Дреме ми на балалайката за кръчмаци и кръчмари. Отдавна спрях да ходя, още откакто забраниха пушенето... То не че много се спазва, но съм дисциплиниран човек и не желая да се чувствам престъпник без да съм виновен. А пък сега, с тези мерки, за ланшни меса и увехнали марули е абсурд да им седна... Но пък за всеки влак си има пътници - и за тях ще се намерят семпли клиенти.
31
3
 
7
 
! Отговори
Христо преди 3 години
Обратното броене започна ........юни, юли, август, коронавирус ......
30
1
 
17
 
! Отговори
asd преди 3 години
Кво става фалираха ли от сутринта? Ако не са кво ни занимавате с тия? Отвратени сме от ДДС-то, никаквото разстояние между масите и вдигнатите цени да си пробутват залежалата стока. Виж в Гърцийка ще пръснем парички.
29
2
 
8
 
! Отговори
Волф преди 3 години
Вчера минах и си взех McDonald's като takeaway за вкъщи. Не вярвам да стъпя вътре в ресторант за дълго време. Из цяла София обикалям и пеша макар и с часове.
28
2
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Преди време в един квалитетен ресторант един готвач беше заразил цяла сватба с вирусен хепатит...!!!
27
3
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Именно по ресторанти и заведения се предаватболести и зарази, защото сервитьорите сервират иотсервират, като хващат чашите там където седокосват устните на клиентите... Ало има дори един клиент ,който е заразен с нещо и белята е налице.Няма, как там да се предпази човек.Защо е най-ниска смъртността тази година? Защото не работиха ресторанти, барове,заведения, а болниците се занимаваха само с covid-19.
26
1
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Като знам колко пари давам за препарати за едно домакинство, силно се съмнявам да се дезинфекцират подобаващо заведенията. А персоналът без да подценявам труда им, е от ниската категроия заетост и пътува с транспорт често през целия град (жесток източник на всякакви зарази). Не че на мен не ми е омръзнало от готвене и не ми се поръчва наготово, но не знам кога ще си позволя такъв лукс.
25
4
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Аз лично ще ги почакам поне месец да си изразходят развалените замразени храни отпреди кризата, а после евентуално бих взимала храна за вкъщи, която да обеззаразявам с вентилатор на 100 градуса някакво време преди хапване. Но вярвам ще има достатъчно ентусиасти да посещават отсега.
24
4
 
6
 
! Отговори
Миро преди 3 години
Ей само мрънкане....
23
2
 
39
 
! Отговори
баба мара преди 3 години
заради високите цени в ресторантите в българия аз няма да стъпя по никакъвповод това е подигравка с хората
22
4
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Аз пък ще си направя рождения ден на една тераса ... има повод черпя! Надявам се да получа за парите адекватно отношение и храна.