Airbnb забранява партита в жилищата, които предлага

Забраната ще остане в сила за неопределено време
21 авг 2020 11:05, Анисия Иванова
16
Airbnb забранява партита в жилищата, които предлага
Снимка: Pixabay

Airbnb обяви глобална забрана за партита и събития в жилища, предлагани на нейната платформа, в опит да се съобрази със здравните мерки срещу Covid-19, предава Bloomberg. 

Базираната в Сан Франциско компания заяви, че забраната, която се прилага за бъдещи резервации, ще ограничи броя на гостите до 16 души и ще остане в сила за неопределено време.

Позовавайки се на променящите се правила за обществено здраве за събиранията, Airbnb заяви, че някои клиенти са избрали да „преместят партитата от баровете и клубовете към домове, понякога наети чрез платформата“. 

Компанията добави, че ще отстрани или ще предприеме съдебни действия срещу домакини и гости, които не спазват новите правила. 

"Смятаме, че подобно поведение е невероятно безотговорно. Не искаме този тип бизнес и всеки, който се занимава с това или позволява това поведение, не принадлежи на нашата платформа“, заявява Airbnb в публикация в блога си в четвъртък, цитирана от Bloomberg TV Bulgaria.

Партитата отдавна са забранени от повечето домакини. Airbnb взе мерки срещу "къщите за купони" миналата година след фатална стрелба в нощта на Хелоуин в дом в Калифорния, предлаган на платформата. 

Коронавирусът нанесе щети на основната дейност на Airbnb, която печели от хората, които дават под наем жилища на туристи. 

Ръстът на приходите от продажби се забави, а печалбата се сви, след като туризмът по света пострада заради мерките, наложени за овладяване на коронавируса.

В знак, че очаква възстановяване, компанията подаде документи за първично публично предлагане в сряда.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


16
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
13
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До CFREЗабравяш щетите които могат да ти нанесат на жилището....после може да се налага основен ремонт да правиш...От цялата работа Аре Б не Б печелят...никакви задължения само прибират комисионни и скатават данъци...
12
1
 
2
 
! Отговори
CFRE преди 3 години
Имах постоянно клиенти за по 5 дни,имаше и такива за по 3 дни,10 дни,20 дни.Постоянно беше заета спалнята. Това беше през 2017 година за периода Март-Декември. Аз живея в Тампа Флорида.
11
1
 
5
 
! Отговори
CFRE преди 3 години
Платформата е лесна и достъпна за ползване,но те постоянно натискат домакините да правят намаления,отстъпки ,да предоставят на гостите освен всичко необходимо за престоя им ,а и кафе,сладки,плодове и дори храна някои домакини предоставят,за да им изпратят Airbnb клиенти за по-дълъг период . И в крайна сметка домакините получават по-малко пари от това да дадат жилището си извън платформата.Аз лично давах една спалня за период от 8 месеца. Домакина обслужва гостите като в хотел .
10
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Какви партита в жилища за преспиване вееее?!?!?Това дс не са мееста за оргии ??Такива компании като Нещоси.бнб трябва да бъдат ЗАКРИВАНИ на мига.
9
1
 
3
 
! Отговори
CFRE преди 3 години
Airbnb не предлга жилища ,платформата използва жилищатата на хората и прибира високи комисионни от клиентите,като домакините поемат тежестта като плащат ток,вода,интернет.Предоставят кухнята си за ползване ,хола си ,отделна баня,жилището е напълно обзаведено със задължителни пералня и сушилна,хавлиени кърпи ,тоалетна хартия,баунти,сапуни,шампоани,препарати за пране,кафе ,такса за услугата,данък.
8
4
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Стига сте ни занимавали с услуги, които нямат почва у нас. Сякаш цяла България се вълнува дали някава компания разрешавала партита или не.
7
1
 
2
 
! Отговори
До 123 преди 3 години
И къде са изчезнали случайте? Какъв % от населението им е било заразено че просто така да 'изчезнат'? Защо в Европа не изчезва и никой не може и да си помисли да отиде на събитие от този сорт но в Китай магически изчезва? Защо ни говорят за 'втора вълна' и ни третират като мишки?
6
3
 
0
 
! Отговори
123 преди 3 години
До С.Сега нямат случаи. Ти може да потърсишш какво правеха като имаха и да се радваш, че живееш в демокрация. ***.
5
1
 
3
 
! Отговори
С. преди 3 години
Напишете wuhan pool party в youtube и вижте какво правят китайците докато всички останали ни третират като заразни плъхове.
4
1
 
4
 
! Отговори
Сахар преди 3 години
Как са AIRBNB-тата по и около бул. Витоша? Има ли посетители?
3
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Я не знам как св използва това приложение???Некой да обясни
2
3
 
5
 
! Отговори
Русия преди 3 години
Гуляма нувина , важну беши.Гешефта няа идин убвимителен акт за КАТЕБЕТУ!!А на Суджука шкафчиту МУ???
1
3
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Че те никога не са били разрешени, но всеки си прави каквото иска