Окончателно: TikTok и WeChat забранени в САЩ

Според администрацията на Тръмп те са заплаха за националната сигурност
18 сеп 2020 16:24, Нели Христова
49
Окончателно: TikTok и WeChat забранени в САЩ
Снимка: БГНЕС

Решението е взето - от неделя приложенията TikTok и WeChat ще бъдат забранени в Америка, съобщават от Министерството на търговията, цитирани от CNN. След 20 септември всяко разпространяване и поддържане на апликациите ще е незаконно.

Потребителите, които вече са изтеглили TikTok на телефона си ще могат да продължа да го използват, но той няма да бъде обслужван и ъпдейтван с по-нови версии.

"Единствената истинска промяна, която ще настъпи в неделя вечер ще бъде, че потребителите на TikTok няма да имат достъп до подобрени приложения, актуализирани приложения, надстроени приложения или поддръжка", каза търговският министър Уилбър Рос в петък сутринта по Fox Business.

Рестрикциите за WeChat са по-сурови. От събота ще бъде незаконно да се хоства или прехвърля интернет трафик, свързан с WeChat. Същото ще влезе в сила и за TikTok от 12 ноември. Допълнителни ограничения все още могат да бъдат обявени по-късно, включително срещу други приложения, ако се счита, че те нарушават сигурността на страната.

До това решение се стигна след като администрацията на Тръмп обяви, че китайските приложения се използват за изнасяне на данни към Китай и представляват опасност за националната сигурност. Бяха направени няколко опита прибоженията да бъдат купени от американски компании, включително Microsoft, за да се задържат на пазара, но до сделка не се стигна.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


49
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
41
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Аман от американските кифли с джукита
40
2
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Току що проверих - държавата, в която се използват най - много продукти на епъл е Китай ;)))Сравняват продажбитре в Китай с продажбите в цяла Европа и с тези в двете америки едновременно ;)))Просто си представи за какви мащаби става дума ;)))
39
3
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Средната заплата в 20 - те най - големи града в Китай е към 1400 американски на месец. 20 най големи градове - това е населението на Европа и САЩ заедно(примерно). Айде да кажем на 50 - те най - големи града. И цената на айфоните там не е нито като за тебе, нито като за средния американец или европеец. Можеш да свалиш поне едни 30%. Със сигурност имат бедни райони. И ти имаш села без канализация. А си 30 години демократ...
38
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Анонимен"А те са най - големия пазар на епъл. И не само."Хич не са, най-големият им пазар. Китайците масово купуват евтините местни телефони. Много малка част от тях, могат да си позволят iPhone за 1000 долара или Macbook за 1300 до 3000 долара. След САЩ, най-големите пазара си Англия, Канада, Германия, скандинавските, и другите по-богати ЕС страни.
37
2
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Индия може да блокира каквото си иска китайско, понеже няма износ за там. В Китай вече уволняват собствениците на айфони. Ако искаш да работиш купуваш китайско. А те са най - големия пазар на епъл. И не само.
36
0
 
6
 
! Отговори
ХА ХА ХА преди 3 години
Петата световна икономика Индия блокира 118 китайски приложения, включително големи хитови игри на Tencent и NetEase, както и услуги на гигантите Baidu и дъщерната компания на Alibaba Ant Group.По-рано през юни Индия блокира 59 китайски приложения.
35
0
 
4
 
! Отговори
Браво ! преди 3 години
Само тъй с наглите киминяги !
34
8
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До 22Аз позлвам Amazin за търговия, а Google прави кооперативната рабита юного лесна и досега, тепнна данни от iPhone-a и Macbook-a ми не е имали, да не кязвам, че забоват еидн път на 4 месеца, докато Windоws забиваше на 4 седмици...
33
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До 21Мниги ги разбираш. Затова вече има над 20 милиардя глоби за Google и се готвяр нови с подобен размер. Не си го мисли, *** следенето е така. Важбите сектори не ползват Google, така *** за тях няма приблем.
32
2
 
9
 
! Отговори
Учуден преди 3 години
До Хахахахахахахахаха 22Какво да познаем бе смехурко!!!!????Ми нали точно Apple, Google, Facebook, Yahoo, Microsoft се наведоха на любимата ти Китайска Комунистическа Партия която ги измуква и корумпира знаейки лакомията им. И ги изнудва!Точно на тях стяка обръчите Тръмп. И на едните и другите! Свърши се със светлия китайски комунизъм и привилегии.И точно в собствената им игра Тръмп нашоква любимата ти ККП!Ако не могат спокойно да крадат от САЩ, Япония, ЮКорея,свършено е с твоите хора
31
8
 
4
 
! Отговори
7 преди 3 години
До ПатриотАбсолютно си прав :) VPN за всичко и Тръм си бърка отзад от яд :) :) :)
30
11
 
12
 
! Отговори
Гъзибар преди 3 години
TikTok и WeChat забранени в САЩ , САЩ са забранени в Китай
29
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Анонимен 25Читанка, ако иска да остане легитимен сайт и собственика да не отнася 5 цифрени глоби вскяа седмица, трбява да се съобразява със тези закони. В замунда си я има книжката, ако толкова ти се чете. Иначе, добър вариант е, да я прочетеш в оригинал.
28
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Келешата, защото са ***, масово ще си го инсталнат на Android-a. Сега, тези с iOS, малко по-трудно, но ако си смениш "адреса", пак можеш да теглиш от другия магазин. Демек - сменяш на Канада, пак си сваляшприложението и после пак си сменяш на USA. Страхът е голям, защото TikTok може да докарва десетки, че дори и стотици милиарди чиста на година в китай, които иначе биха отишли в САЩ.
27
10
 
20
 
! Отговори
KAG2020 преди 3 години
БРАВО НА ВЕЛИКИЯ ПРЕЗИДЕНТ ТРЪМП!! Най-големия след Линкълн!
26
7
 
7
 
! Отговори
chao преди 3 години
"Китайски", британски, и куп други мафиотски "гиганти" заедно с Apple и Windows реват
25
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Изобщо ученето и мисленето е вирус, който трябва да се елиминира.Бабите са заразни за внуците, защото им разказват приказки,да се елиминират.Абе училището и семейството са вирус, за който спешно трябва да се измисли ваксина.Иначе ще се мре, яко ще се мре.А честит ви Апокалипсис!Дано има поне една душа, който да я боли колкото мен...
24
1
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Пък у нас в Читанката са забранили да се чете " Парижката света Богородица", по искане на НАСЛЕДНИК НА ПРЕВОДАЧА.КНИГАТА Е НАПИСАНА ПРЕЗ 1831 Г.Не знам дали схващате трагедията и едновременно ироният на нещата.Книга в коята се говори за революцията в мисленето след откритието на печетната машина от Гутнеберг,,как това ще промени мисленето на хората." В началото бе Словото, а после дойде мълчанието" от Невчесани мисли на СТ.ЛенцОбеаче никъде този факт не е новина, щото кой щети чете книги,
23
5
 
17
 
! Отговори
до 21 преди 3 години
""Дано и в ЕС да се забрани""Надали страхливи са ако Европа забрани Google, Facebook, това ще скара много пари в Европа, но ще има последствие Америка няма да може да следи европейците и ще губят много пари, а това е достатъчно основание за САЩ да започнат война с ЕС реална война а не като в момента подмолна.
22
3
 
8
 
! Отговори
до 15 преди 3 години
Те във ЕС са събрани само толерантници,как ще кажат някоя дума напреки.