Зеленски: Русия е впрегнала цялата си мощ в Донбас

"Трябва да сме горди, че вече три месеца устояваме на Русия"
25 май 2022 06:50, Александър Попов
391
Зеленски: Русия е впрегнала цялата си мощ в Донбас
Снимка: GettyImages

Украинският президент Володимир Зеленски заяви в традиционното си вече вечерно обръщение, че Русия използва всичко, което има на разположение, в битката за четири града в източния украински регион Донбас, предаде Асошиейтед прес.

"Ситуацията в Донбас е много трудна. Практически цялата мощ на руската армия, всичко, което им е останало, е хвърлено в офанзивата там. Лиман, Попасна, Северодонецк, Славянск - окупаторите искат да унищожат всичко там", заяви той.

Зеленски каза, че украинската армия отблъсква атаките, но "ще бъде нужно време и много повече усилия от нашия народ, за да преодолеем тяхното предимство в количеството на оборудването и оръжията", допълни президентът.

Той каза на украинците, че трябва да бъдат горди, че са устояли на Русия в продължение на три месеца във война, която мнозина в Русия и на Запад са очаквали да трае три дни.

Зеленски призова за още повече оръжия от Запада, за да задържат Украйна в битката, включително реактивни системи за залпов огън и танкове.

В изказването си Зеленски се подигра на руския военен министър Сергей Шойгу, който във вторник заяви, че Русия умишлено задържала офанзивата си, за да даде време на жителите на обградените населени места да се евакуират.

Поне 14 цивилни са убити при руски атаки в източната част на страната

Руските сили са убили най-малко 14 цивилни и са ранили още 15 по време на масови атаки в източните Луганска и Донецка област, които са във фокуса на най-скорошната руска офанзива, съобщи Ройтерс.

Според съобщение във Фейсбук руските сили са използвали самолети, системи за залпов огън, артилерия, танкове, гаубици и ракети при атаките си в двете области, големи части от които са под контрола на рускоезични сепаратисти.

Украинските власти съобщиха, че работници, които разчиствали развалините на жилищна сграда в Мариупол, са открили 200 тела, предаде Асошиейтед прес.

Телата са били намерени в мазето на срутената сграда, а миризмата на разложение се е разпространила в целия квартал, каза Петро Андрюшченко, съветник на кмета на града. Засега не е ясно кога са били открити загиналите.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


391
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
301
0
 
1
 
! Отговори
Жуков преди 1 година
Путин използва много малка част.Ако обяви мобилизация три дена и ще ви превземе
300
0
 
4
 
! Отговори
Дам... преди 1 година
Тоя напушен клоун знае само едно, дайте ми оръжия, дайте ми оръжия и ако може пак ми дайте още оръжия. И всички които не подкрепят Украйна, значи подкрепят Путин, а за да докажете, че подкрепяте нас, давайте още оръжия!
299
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Зеленски е впрегнал цяла Европа и САЩ да му пращат оръжие, пари, защитно облекло, лекарства. Видяхме бойците от Азовстал. Всички до един ги караха да показват пред камера татуировките още при излизане от окопите пред завода. Нацистките татуировки са документирани..Зеленски сляп ли е?
298
6
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
На Турския Султан се Путин Жалва, Рубла Девалвира, Народа му Измира. Мистралите от Франция не дават, Цените на Газта, Петрола бързо Спадат. До Черното Море тръбите му Железни, захвърлени накуп въздишат Празни. Кремълски Камбани на Умряло Бият, Кучетата Рубладжийски Жалко Вият. Защо ли циври Руски Б-л-я-д П-о-с-р-а-н, Може би в България не е Разбран? В парламента са отбор ДС Ченгета: Буда, Куна, Болен, Дуди и Местан. На Русия те са Клетва тежка дали, дори на КГБ България са Обещали!
297
2
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
На Турския Султан се Путин Жалва, Рубла Девалвира, Народа му Измира. Мистралите от Франция не дават, Цените на Газта, Петрола бързо Спадат. До Черното Море тръбите му Железни, захвърлени накуп въздишат Празни. Кремълски Камбани на Умряло Бият, Кучетата Рубладжийски Жалко Вият. Защо ли циври Руски *** П-***, Може би в България не е Разбран? В парламента са отбор ДС Ченгета: Буда, Куна, Болен, Дуди и Местан. На Русия те са Клетва тежка дали, дори на КГБ България са Обещали!
296
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
!!!...Пълен Шок...!!!...Казачок...!!! Стана ясно откъде са парите на Първанов и бизнеса на Моника Станишев! Путин е давал пари за лобизъм за Южен. Те са биле давани за разпределение на Станишев и Първанов. Посредник е била руската банка ВТБ, която имаше 30% дял в КТБ. Пръв е почнал да краде Станишев - години наред е отклонявал руски пари към бизнеса на Моника. Първанов разбира за далаверата и при последния транш от 40 милиона евро присвоява всичките пари по сметка на КТБ! Тогава започва разрива!
295
5
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Кои жени са по-добри - онези които не се женят за да са независими от мъжете или онези които държат мъжете под чехъл? Хазарчето Путин много му се иска да дръжа Боговете - децата на Слънцето - нас Българите под чехъл, понеже без нас ще му изчезне и последната Слава, понеже Славяни няма. Иска да ни изземе последната Слава - Слънцето, както едно време Гърците ни иззеха всите Богове по Билото - Олимпите на върховете, с които е покрита, наторена Божествената Земя на Балканите!
294
1
 
2
 
! Отговори
до 317 преди 1 година
Успял си скапеш още и без това тъпия виц. Поздравления!
293
1
 
2
 
! Отговори
до 319 преди 1 година
Ако продължиш и с останалите "партии" пак няма да сбъркаш. Но пък всички те искат и две ци-цки да бозаят. На Сорос и другите глобалисти паричките също не миришат
292
1
 
4
 
! Отговори
Не пут на Фенин преди 1 година
"че работници, които разчиствали развалините на жилищна сграда в Мариупол, са открили 200 тела, предаде Асошиейтед прес." И кой ги е натикал в мазата? Да използват азовците жилищна сграда за да стрелят от там срещу руснаците, без да евакуират цивилните от цялата сграда= е военно престъпление! Войска и военна техника настанена в каквато и да е сграда и стрелящи от там= прави сградата легитимна цел. А настанилите се там, без да евакуират цивилните= ги прави военни престъпници. АП мълчат за това
291
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Не може антибългарски партиида да заблуждават хората. Трябва да се приеме руският закон за чуждите агенти и да се види, ч е БСП то се финансира от енергийния сектор през фирмите на Газпром!. Т,е БСП то е Руска партия и на подчинение в Кремъл. Отделно ще е любопитно да се видят парите на ДПСето откъде идват. За Атака се знае, че лилипутин си ги спонсорира от Кремъл - затова и болен ходи на рожденните дни на вожда, за да целува ръка.
290
5
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
На отчет при Путин! Старшина отива при генерала и му казва:-Гусин, един е-б-е табуретката! - После ще се оправя с него. След две минути старшината пак отива при него - Генерале, половината отделение е-б-е табуретката! - Чакай малко!. След час старшината пак отива при генерала. - Генерале, цялото отделение е-б-е табуретката! Генералът отива при войниците. - Който е-б-а табуретката да излезе една крачка напред. Всички излезли без един. Браво на тебе. Как се казваш? - Редник Табуретка Путинетка!
289
6
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Ха, Ха, Ха, Ха.. Тоа Путиняга ми контролирал ситуацията в Московията! Те ни откраднаха и затриха историята, де видят, де намерят енциклопедията на Симеон Първи - Цар на Българи.... я унищожават, горят и затриват...и тоа Путиняга ми бил влаеел положението с Нафта и Газове по българските земи!... Чиста Кукувщина! Ама ко да са прай навсякъде пълно изку-фели комунистически кадри, синове на комунисти и внучета и внучки на комунисти!
288
1
 
7
 
! Отговори
Не фен на Путин. преди 1 година
Не минава ден зеленото джудже да не се изцепи с някоя глупост или да не се скара на всички да му дадат още пари. Ако Русия бе използвала цялата си мощ, войната да бе свършила отдавна, Украйна да я няма, а Киев изравнен със земята барабар с цялото му марионетно правителство. Но целта на Путин е само да присъедини рускоговорящите райони и да завземе стратегически моретата срещу НАТО. Което вече е факт. А това можеше въобще да не се случи, ако на Зеленски му пукаше за Украйна и народа и.
287
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Зеленко рано или късно ще падаш на колене пред РОССИЯ!
286
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Превърна просперираща Украйна в западнала ***, няма да допуснем да направиш същото и с Европа или да спретнеш някоя война с плутониеви бомби в Европа, върви си, махай се, Зеленски, вреден си за Европа и мира!
285
2
 
4
 
! Отговори
Върви си! преди 1 година
Цяла Европа страда заради тебе, мушмурок такъв, а ти Зеленски , нямаш никаква вътрешна поддръжка от украинския народ, да не говорим, че и ти си беше признал, че се страхуваш от укро-нацистите, наркоман, върви да се лекуваш! Слънцето ще изгрее и без теб!
284
0
 
2
 
! Отговори
Само да уточня: преди 1 година
До Анонимен===До една година окрайната няма да я има! НЯМА ДА Я ИМА така,както я е нямало до 1918год.!
283
4
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Арабският халифат ще си преизбере емира-*** Сарко-Хазарко, така че не ни занимавайте повече с глупости. Вие кажете в семейството на юдеите Владимир Шаломович (Путин) и Менахем Мендел (Дмитрий Медведев) кое е мъжкото и кое е женското, за да не се налага да изпращаме Доку Умаров да провери. Доку Умаров е голям Българин и доказан природозащитник!
282
7
 
1
 
! Отговори
От Вселената преди 1 година
Гроб за погрешка създадената Българска Ко-чи-на Русия и нейните Ко-***-ле-та Сърбия и Гърция. Юдеите Владимир Шаломович (Путин) и Давид Ааронович Менахем Мендел (Дмитрий Медведев) трябва да се изпратят при Мойсей в насипно състояние. Доку Умаров и Уйгуро-Булгарско Братство знаят Как и Кога! "Докато не се освободим напълно от руския ботуш няма да сложа оръжие" - Доку Умаров пред "Свободна Европа" 2012г.