Русия се надява на разум от САЩ и да не пращат на Киев ракети с голям обсег

Министерството на отбраната на САЩ не потвърди информацията
28 май 2022 09:21, Александър Попов
262
Русия се надява на разум от САЩ и да не пращат на Киев ракети с голям обсег
Снимка: GettyImages

Руската страна се надява, че "здравият разум ще надделее" и САЩ няма да изпратят на Киев ракети с голям обсег, заяви руският посланик във Вашингтон Анатолий Антонов, след като бе помолен да коментира появилата се в американски медии информация, че Белият дом се готви да достави на Украйна ракетни системи за залпов огън, предаде ТАСС.

"Подобна информация трябва да бъде внимателно проверена. В момента изхождаме от изявлението на говорителя на Пентагона Джон Кърби, че окончателно решение по този въпрос не е взето. Надяваме се, че здравият разум ще надделее и Вашингтон няма да предприеме подобна провокативна стъпка", заяви руският дипломат, цитиран на страницата на посолството в Телеграм.

Си Ен Ен съобщи по-рано, позовавайки се на неназовани представители, че администрацията на Джо Байдън се готви да увеличи вида на оръжията, които предлага на Украйна, като изпрати усъвършенствани ракетни системи с голям обсег на действие.

Още по темата
Администрацията е склонна да изпрати системите като част от по-голям пакет от военна помощ и помощ за сигурността на Украйна, който може да бъде обявен още следващата седмица, твърдят източниците на телевизията.

Високопоставени украински представители, включително президентът Володимир Зеленски, през последните седмици молят САЩ и техните съюзници да им предоставят ракетни системи за залпов огън. Произведените в САЩ оръжейни системи могат да изстрелват ракети на стотици километри - много по-далеч от която и да е друга от системите, с които Украйна вече разполага. Според украинците това би могло да промени хода на войната.

Друга система, която Украйна иска, е системата за залпов огън с висока проходимост (HIMARS).

Администрацията на Байдън от седмици се колебае дали да изпрати системите на фона на опасенията, изразени в Съвета за национална сигурност, че Украйна може да използва новите оръжия за нападателни атаки на територията на Русия, твърдят служители.
 
Министерството на отбраната на САЩ не потвърди информацията.

"Със сигурност имаме предвид и сме наясно с исканията на Украйна, частни и публични, за ракетна система за залпов огън. И аз няма да изпреварвам решения, които все още не са взети", заяви говорителят на Пентагона Джон Кърби.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


262
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
222
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Запада води прокси война с Русия за да отстрани лидера Путин но това е безсмислено ако той е болен. Русия да намери по силен лидер и да начука канчето на Запада.
221
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Разузнаването не е работило и не е докладвало до каква степен Запада са фашизирани и ръководствата и военните че и народите им за съжаление.
220
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Русия не може да се надява на разума на САЩ и ЕС защото те разум нямат. Русия трябва да се подготви за тежка схватка. Но тя ще отвърне на Запада. Нямам съмнение. Ако стане световна война вината е на САЩ и Англия.
219
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До Гражданин по време на ВСВ Западните страни много дълго време помагат на Хитлер и едва след като СССР обръща хода на войната се включват за да оберат лаврите на победата. Не може да четем историята както дявола евангелието.
218
2
 
0
 
! Отговори
ИВАН преди 1 година
А ЗАЩО БЪЛГАРИНА Е НАЙ БЕДЕН ?
217
6
 
5
 
! Отговори
Гражданин преди 1 година
С вероломното нападение над Украйна Русия нагледно и на практика доказа,че си е ... ЗАГУБИЛА РАЗУМА !!! Няма други чужди войски в Украйна освен РУСКИ !!! Интересно защо сега обвиняват Америка за подпомагането,а и защо да не подпомага ?! Хубаво им беше на руснаците когато по време на ВСВ американците и англичаните им помага ха,а сега защо се помага на нападната страна,чийто народ се избива от " доблестните " войски на "император" Путин и неговата клика?!Наглост,нахалство и открито престъп ление!
216
5
 
6
 
! Отговори
Европеец преди 1 година
Не се притеснявайте руски касапчета.Новите американски играчки само ще депутинизират руSSия. Те са с доста по далечен обхват на огъня и основната част вече е по местата си. Къде ли? Ами в цяла Украйна вече. Харпуните в Одеса също чакат... останките от черноморския флот. А за Дон бас кулминацията предстои.
215
11
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
САЩ се опитват да провокират 3-та световна.
214
4
 
14
 
! Отговори
УТОЧНЯВАНЕ преди 1 година
Киев също се надява на разум от САЩ да му доставят повече ракети срещу Русия !
213
11
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Русия се надява на разум. Тя се надяваше на разум и след разпада на СССР, и 8 години след Минските споразумения. Сега пак предупреждава, дано да има кой да чуе и разбере това, което казва. По всичко изглежда,че мирен договор или някакви нови споразумения няма да има, защото няма гаранции и доверие между участниците в конфликта. Голямата война е неизбежна.Ще се включат в употреба като начало тактическите ядрени оръжия.И ако няма пълна и безусловна капитулация - ще гръмнат и стратегическите бомби.
212
11
 
4
 
! Отговори
Клеменс Метерних преди 1 година
Лвов - новата столица на Украйна, която трябва да се преименува на Галиция! Русия до р. Прут и р. Буг!
211
13
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Янките провокират ядрена война.Ако изпратат ракети с голям обсег на действие на укритевече може всичко да се очаква.
210
8
 
7
 
! Отговори
Shark преди 1 година
До да ама не Е, и като убиха Кадафи видяхме какво се случи в Либия. Анархия и беззаконие, т.е. демокрация. Кадафито ги озаптяваше и имаше ред, което обаче не се хареса на краварите. А представяте ли си огромна страна като Русия ако няма здрава ръка да я ръководи, изобщо минава ли ви през ума какво може да стане. Със сигурност не ви минама, защото сте ограничени като Бай Данчо и предишните нацисти на този пост!
209
4
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Целта е от Украйна нищо да не остане.Иначе идеята е добра,за по бърз край на войната.
208
10
 
5
 
! Отговори
Алек Блохин преди 1 година
Виждат че Байдън и Зеленски губят войната и се чудат какви глупости да измислят.Явно освен украински жертви ще има и много краварски.
207
4
 
6
 
! Отговори
Пугачов преди 1 година
Да не стане като в Югославия,когато случайна американска ракета удари китайското посолство.Мисля че след като го затвориха в началото на войната сега американското посолство в Киев пак е отворено.
206
9
 
12
 
! Отговори
да ама не преди 1 година
До Анонимен Украйна не навлиза в руски територии и не ги окупира .Русия окупира крим , Донецк иЛуганск и още укроинска територия около Киев .Агресорът е ясен и светът го осъжда .Края на всеки агресор е един и същ НА СЪД В ХАГА или да го обидят отзад като Кадафи и да го разстрелят като куче.
205
6
 
7
 
! Отговори
до 222 преди 1 година
До Анонимен Виж кякво се е случило на 3 март 1918г. и щуе разбереш че се лъжеш.на тази дата Русия капитулира като подписва договора за капитулация в Брест Литовск на страната на пабедителите фигурира България . Така че русия е побеждавана и то здравоот българите.Затова през втората световна война издирват пенсионирани офицери от първата световна война за да ги убиват за отмъщение че са ги победили.няма по гадна нация от пияните хазарските башибозуци
204
5
 
7
 
! Отговори
до 225 преди 1 година
До АнонименТочно така е украинците се славяни и сродни с българите , а руснаците са хазари .И хазарите извършват геноцид над славяните, като се прикриват зад лъжи.
203
14
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Тази война е геноцид над славяните от страна на САЩ и Западна Европа. Дано и техните народи да страдат и да ги постигне страдание по божия воля.