Помощта от 25 стотинки за литър гориво няма да е от 1 юли

Причината е забавянето на актуализацията на бюджета
Обновена: 30 юни 2022 15:42 | 30 юни 2022 15:41, Камелия Цветанова
159
Помощта от 25 стотинки за литър гориво няма да е от 1 юли
Снимка: БГНЕС

Предвидената държавна помощ от 25 стотинки за литър гориво ще се предлага във всички обекти на членовете на Българската петролна и газова асоциация 3 дни, след като актуализираният бюджет бъде публикуван в Държавен вестник, съобщават от асоциацията. От там посочват, че ще се съобразят със законоустановената процедура.

Поради забавянето на актуализацията на бюджета в Народното събрание държавната помощ няма да се приложи непосредствено от 1 юли 2022 година, както бе предвидено в проекта.

С актуализацията на държавния бюджет е предвидена отстъпка в размер на 25 стотинки от цената на литър гориво, зареден в резервоар на моторно превозно средство, собственост на физически лица. "Във връзка с това искаме да заявим, че членовете на Българската петролна и газова асоциация имат готовност да започнат прилагането на тази програма, която според правителствените разчети е на стойност 150 милиона лева", се посочва в съобщението.

БПГА и нейните членовете ще обявят публично информация за реда и начина на предоставяне на държавната помощ непосредствено след приемане на окончателните текстове на бюджета. Информация за потребителите ще е налична и на място в търговските обекти.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


159
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
121
0
 
0
 
! Отговори
антикомунист преди 1 година
До Кокомахат акциза на природния газ за парното не на природния газ за автомобилите
120
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Тези 0,25 ст. са подигравка и по добре въобще да ги няма. За 12 лв. на месец толкова празни приказки.
119
3
 
7
 
! Отговори
Баба Гица преди 1 година
Защо ли не се учудвам.Не съм и очаквала.3 месеца чакахме 1 юли.Нвщата или се правят веднага или нищо не става.То от тези измамници Киро и Асан какво може да се очаква.Шизофреници и напушени келемета.Докараха народа до дъното.
118
4
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Харвардските мошеници страдат от Синдром Пинокио. Лъжат и докато спят.
117
5
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Българина сладък сън спи и ще се събуди гол гладен и без покрив със необразовани деца
116
0
 
1
 
! Отговори
Баба Пена преди 1 година
До 108 и 111: аа не съм съгласна аз имам Иже с кош да ходя за гъби в другото село, пък то *** 12 на сто като го набримча по баирите.
115
2
 
2
 
! Отговори
Коко преди 1 година
На мен ще ми дойде добре отстъпка, махат и акциза за газта, така че отстъпката ще е 0,35 лв. реално
114
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Бъзикат се с хората.
113
1
 
2
 
! Отговори
АА преди 1 година
До Анонимен 119 Ами карай и ти, като те е грижа за хората с джиповете. Какво те спира.
112
8
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Пенсионерите ще получат нула. А хората с джиповете дето харчат ро 20 на сто ще получат по 100лв. Да живеят ПП, ИТН, ДБ, БСП.
111
0
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Цените на горивата са надути спекулативно с над 1 лев,тъй че нищо не се компенсира,а и нищо не им пречи да вдигнат с още 25 Ст горивото за един ден.Тук имаме картел,който може да бъде конкуриран с държавни бензиностанции във всеки град,няма друг начин
110
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Помощ би било да сложите таван на печалбата на фирмите продаващи горива на българския пазар, а не да им подарявате парите на народа. Един вид в момента бензинджиите ще видят, че има "помощи" ще кажат охо вдигаме цените с 25ст, след 6-10 месеца ще махнете добавките и шофьорите така или иначе ще се сблъскат със завишените цени с единствената разлика, че и хазната ще е източена. Сещам се за 3 възможни схеми с горива по границата и то на момента.
109
0
 
16
 
! Отговори
Квадратния чеп преди 1 година
И как ще гарантирате, че 'помощта' се ползва по предназначение? Ялова мярка на некаддъърни управляващи!
108
1
 
10
 
! Отговори
Покемони преди 1 година
помощ ще бъде да се намали ДДС И АКЦИЗА... A не някакви 0.25 ст. то от както го споменхте цената скочи с 0.40 ст..Срамота
107
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Общо взето драмата е, че тия дето ползват автомобили са голям брой хора и това са предизборни мерки колкото да им замажат очите. Над 90% от съседите ми дето имат автомобили се прибират с по 4 торби с месо, шишета с кока-кола, 2 цигари в устата, чипсове, семки, алкохол и ако си ограничат харчовете с 1.50лв на ден въобще тая тема няма да се обсъжда. Тази мярка вреди на целия народ вщлючително и на шофьорите.
106
0
 
28
 
! Отговори
Смешни са... преди 1 година
То горивото се вдигна с 40 стотинки откакто я предложихте а дори все още не сте я приели. Не ви ли е срам поне малко?
105
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До 108 Баба Пена едва ли плаща въобще нещо. Понеже в малкото селце на баба Пена отдавна тези с парите са си тръгнали и въртят бизнес в София или Пловдив. Та реално баба Пена и съгражданите и поради липсата на работа си седят вкъщи. И държавата си пълни бюджета с данъци от работещите в големите градове. А работещите,за да ходят на работа се нуждаят от транспорт. И ако градския транспорт стане по- скъп от личния автомобил и всички се качат на коли какво мислиш,че ще стане. Задръствания с часове.
104
0
 
24
 
! Отговори
Ха ха преди 1 година
Докато я въведат, горивата ще минат пет лева.
103
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Приходите от карти и билети в градския транспорт в София покриват 35% от разходите. Тоест не плащат дори и половината от стойността на услугата която плащат. Все едно при 3 лева цена на бензин , аз да плащам 1 лев, а останалите да ми ги плащат от бюджета. Това е правилната сметка.
102
11
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
"Като ходиш на работа с метро, защо баба пена от долно нанагорнище трябва да ти плаща билетчето." - защо да плаща моего, нали и на нея ще и вдигнат билета в нейното кело, обществения транспорт да не би да съществува в София? Баба Пена цъфнала и вързала като даваш по 400лв на месец за бензин щото не знаеш да си използваш краката за ходене. Да не говорим колко афгани, иракчани, либийци, сирийци, йемени, нигерийци са си загубили живота щото ти си решил, че трябва някой да ти подсигури евтино гориво