Най-странните мостове в света

Въображението на човек може да бъде необятно
3 яну 2013 09:34,
4
Най-странните мостове в света
Мостът Tianjin Eye в Китай; Снимка: blog.chinatraveldepot.com

Повечето мостове имат простата и важна цел да служат като свързващо звено между точка А и точка Б. Някои строителни инженери и архитекти обаче искат да излязат от рамките и да пуснат креативността си на свобода. Точно в такъв момент те създават съоръжения, които са много повече от мостове.

Техните проекти са смайващи, зашеметяващи и интересни. В света има построени безброй мостове, но само някои от тях могат да предизвикат едновременно объркване и усмивка у хората. Други пък са истински предизвикателства за ума и възприятието.

Странни мостове могат да се видят в много точки по света – от Китай през Англия до Сингапур. Интересно е, че повечето нетипични мостове се намират на територията на Европа. Това означава, че всеки от вас има реалната възможност да премине по някой от тях.

Архитектурата на мостовете е изключително разнообразна. Има виенско колело, строително лего, воден канал, кръг и какво ли още не. А сега влезте в галерията на Tialoto.bg и разгледайте най-странните мостове в света, построени до момента.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


4
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
3
1
 
5
 
! Отговори
дгд преди 11 години
Днес.бг, какво ви става? Не мога да го преместя на снимки на мост!!!Хайде малко по-сериозно!
2
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
И от кога мостовете са тема на тялото.бг?! Все едно в сайт за строителство и архитектура да публикуват статии за диети или еротични снимки на фотомодели...
1
0
 
1
 
! Отговори
До шушляк преди 11 години
"Това означава, че всеки от вас има реалната възможност да премине по някой от тях." - всеки от нас - да, ама ти - никога, докато списваш за днеЗ.бг