Прекрасните градини на Дубай

Тук всичко се прави с голям размах
51
Прекрасните градини на Дубай
Снимка: raredelights.com

Дубай е място, където всичко е направено сякаш с по-голям размах, от всяко друго място на света. Тук хората идват, за да се отпуснат и да се насладят на атмосферата на лукс и изтънченост. В Дубай се намират някои от най-скъпите хотели в света, а градът е без съмнение една от най-горещите туристически дестинации.

Ако смятате да посетите това място, задължително идете в най-голямата естествена градина в света - „Dubai Miracle Garden". Тя е наистина за чудо и приказ.

Разположена е в „Дубайленд" на площ от 72 хил. квадратни метра и може да се похвали с изумителна колекция от цветя, които са повече от 45 милиона на брой.

Красивите растения са засадени и оформени в различни форми, както и в традиционни цветни лехи. Не е нужно да се притеснявате как изглежда градината, ако сте в Дубай в сезон, през който цветята не цъфтят. Градината никога не е скучна, защото флоралните визии се променят сезон след сезон.

Този прекрасен проект е реализиран от озеленителната компания „Акар".

Ако се чудите как такава голяма градина може да се развива в такъв сух регион, то тайната е в системата за капково напояване.

За да се запазят цветята живи, по време на най-горещите месеци през лятото тя ще бъде затворена.

Тъй като обектът е още сравнително нов, в него предстоят да бъдат отворени различни заведения и магазини.

Можете да се възхитите на тази градина от 10 до 22 часа в делничните дни и от 10 часа до полунощ в събота и неделя и официалните празници.

Тя ще бъде временно затворена в края на май и ще отвори отново през октомври.

Вижте снимките на това цветно царство, излязло като от приказките, в галерията на Tialoto.bg
 


51
Напиши коментар Коментари
0
 
0
 
Отговори
Анонимен преди 1 година
Не се изненадвам...... арабите обичат да има от всичко по много. Някой виждал ли е светлините на Бурдж ал Араб в тъмната част на денонощието? Много пищност навсякъде, което според нашата култура е кич, но това е тяхната култура - да е шарено и да радва окото. Просто приемете различието на ориента и може да видите зад всичкото това една различна според нашите представи красота...
0
 
1
 
Отговори
30 преди 1 година
Винаги съм се чудила защо българите са толкова завистливи и късогледи, направили хората цветен парк и веднага..... Цигани били, кич било, ама колко петрол продали, и по-бързо да свърши че да ги видим тогава............... Хора защо тази злоба??????
0
 
0
 
Отговори
az преди 1 година
До до 39 Дворецът не е в Каварна!Намира се в Балчик
0
 
0
 
Отговори
До 24 преди 1 година
До Анонимен 24
Добре, ясен си ми! Ти си от тази каста прости новобогаташи, които учат география по туроператорските реклами. Не съм марксист, но усвоих един марксистки термин: "Класова омраза". Ще го модернизирам: "Презрение към чернилката, сдобила се по неясен начин с пари, докато другите гладуват!."Разбра ли нещо, ценителю на красотата?.
1
 
4
 
Отговори
Анонимен преди 1 година
ето какво направиха от пустинята хората с акъл...а ние от рай направихме пустиня щото сме все най умните..
0
 
0
 
Отговори
Анонимен преди 1 година
И на мен не ми харесва. В Дубай има страхотни неща, но това за мен не е едно от тях. Предполагам, че приказният ефект е търсен заради лунапарка в близост, но доста са се поувлекли! Прекалено подредено е всичко в стройни редици, лично аз не видях нито едно дръвче, нито една пейчица, един постен за размаха на Дубай фонтан. Не ме разбирайте погрешно, не казвам, че при нас има нещо по-хубаво. Но отворете снимки на градините в Япония,Сингапур, Германия, Франция, Англия....Това е приказен парк за мен
1
 
4
 
Отговори
реджи преди 1 година
Дааа хубаво, но жалко, дори ние бедните българи даваме своя принос за тези градинки, пазарувайки всекидневно скъпото черното злато, жалко няма да ги видим на живо никога...
0
 
1
 
Отговори
Анонимен преди 1 година
Прекалено модернистично са подредени и оформени. Аз си представям по хармонична градина, по-красива,да има езерце и дървета и цветята да са сложени в ЕСТЕСТВЕНА ФОРМА повтарям ЕСТЕСТВЕНА. Да бъде подобно на едемът,където всичко е естествено красиво.
2
 
2
 
Отговори
до AZ преди 1 година
Не знам как ще живея с тази мисъл, явно ще трябва да го преместя в другия крачол.
4
 
9
 
Отговори
AZ преди 1 година
Говорете си Вие, ама те дори не знаят къде е България, ама май целия свят знае къде е Дубай....
4
 
6
 
Отговори
JAN преди 1 година
Кичозно е
4
 
4
 
Отговори
цъъъсс преди 1 година
някой може ли да каже в българия кога ще има такава радина
0
 
3
 
Отговори
до 16 преди 1 година
Не гледай блясъка и лъскавите сгради, в арабските емирства властва шериата.
2
 
2
 
Отговори
m преди 1 година
krasota taka i nie da napravim na miastoto na parlamenta
3
 
8
 
Отговори
Анонимен преди 1 година
БРАВО КРАСОТА
1
 
8
 
Отговори
Анонимен преди 1 година
Все едно гледам тунингован москвич от бай тошово време, с всички емблеми, светлоотразители, ленти, стикери, губери, антистатици, та чак до капачката на теглича.
2
 
5
 
Отговори
Анонимен преди 1 година
защо да е завист, неестествено стои, на мен също не ми допада пределно нагледно оформяне на някакви цветни фигури от красиви сами по себе си цветя, онагледяването на изкуствена красота използвайки неестественото състояние на нещо ме дразни и не мога да намеря красотата. Така е било и преди. Явно се радват на цветовете, а не на цветята. Вместо да ги изнасилват можеха да ползват изкуствени. Китайска му работа
1
 
1
 
Отговори
Анонимен преди 1 година
До 25- абе ти си чисто луд! Тва че не знаеш какъв си не означава че всички за пумри като теб!Ходи на доктор,че като ти чета писанията ми се струваш следващия човек факла!
3
 
6
 
Отговори
Анонимен преди 1 година
Любител съм на природата и се радвам винаги когато се правят зелени площи по градовете!

Но това на снемката ми се струва малко кичозно и претрупано!
7
 
6
 
Отговори
Анонимен преди 1 година
Цигански тунинг, голям кич.


Още спорт