Прекрасните градини на Дубай

Тук всичко се прави с голям размах
27 мар 2013 14:03,
51
Прекрасните градини на Дубай
Снимка: raredelights.com

Дубай е място, където всичко е направено сякаш с по-голям размах, от всяко друго място на света. Тук хората идват, за да се отпуснат и да се насладят на атмосферата на лукс и изтънченост. В Дубай се намират някои от най-скъпите хотели в света, а градът е без съмнение една от най-горещите туристически дестинации.

Ако смятате да посетите това място, задължително идете в най-голямата естествена градина в света - „Dubai Miracle Garden". Тя е наистина за чудо и приказ.

Разположена е в „Дубайленд" на площ от 72 хил. квадратни метра и може да се похвали с изумителна колекция от цветя, които са повече от 45 милиона на брой.

Красивите растения са засадени и оформени в различни форми, както и в традиционни цветни лехи. Не е нужно да се притеснявате как изглежда градината, ако сте в Дубай в сезон, през който цветята не цъфтят. Градината никога не е скучна, защото флоралните визии се променят сезон след сезон.

Този прекрасен проект е реализиран от озеленителната компания „Акар".

Ако се чудите как такава голяма градина може да се развива в такъв сух регион, то тайната е в системата за капково напояване.

За да се запазят цветята живи, по време на най-горещите месеци през лятото тя ще бъде затворена.

Тъй като обектът е още сравнително нов, в него предстоят да бъдат отворени различни заведения и магазини.

Можете да се възхитите на тази градина от 10 до 22 часа в делничните дни и от 10 часа до полунощ в събота и неделя и официалните празници.

Тя ще бъде временно затворена в края на май и ще отвори отново през октомври.

Вижте снимките на това цветно царство, излязло като от приказките, в галерията на Tialoto.bg
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


51
Още по темата: Дубайцветяградини
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари