Барселона ще бъде дом на Ферари ленд

Тематичният увеселителен парк ще бъде готов през 2016-та
21 мар 2014 07:52, Мария Дуковска
1
Барселона ще бъде дом на Ферари ленд
Снимка: raredelights.com

Най-големият закрит тематичен парк в света се нарича Ferrari World и беше открит през 2010 г. в Абу Даби, но известният автомобилен производител сега е насочил вниманието си към Европа и по-точно към Испания, където ще строи своя нов масивен тематичен парк – Ferrari Land.

Тази невероятно забавна атракция се очаква да бъде завършена през 2016 г., а иначе изграждането ѝ ще бъде в рамките на курорта „PortAventura“, който е в непосредствена близост до Барселона.

Разходите за строителство ще са приблизително 140 милиона щатски долара. В парка ще има и изискан 5-звезден хотел с 250 стаи. Развлекателните обекти ще включват симулатор за шофиране, плувни басейни и няколко ресторанта.

В новия приключенски парк ще има още вертикален ускорител, магазини, в които ще се продават сувенири на Формула Едно и двадесет вида въртележки и атракции, включително най-бързото увеселително влакче в света. Изграждането на червения парк вече е започнало, а площта му ще е достатъчно голяма, за да побере седем футболни игрища.

Андреа Перон, главен изпълнителен директор на Ferrari, казва че паркът в Обединените арабски емирства има такъв успех, че компанията е получила много молби за изграждане на нови паркове по целия свят и затова той е приветствал възможността да разпространи духа на марката и в Испания.

Колкото до парка „PortAventura“, той досега имаше посещаемост от почти четири милиона души всяка година. Очаква се този брой да се увеличи драстично след откриването на Ferrari Land.

Вижте снимките на бъдещия увеселителен парк край Барселона в галерията на Tialoto.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


1
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
1
6
 
0
 
! Отговори
трус Трус преди 10 години
В теа 250 стаи ако се правят едновременно деца, да не изпадат звездите на хотела?