Хотел-бижу в автентичен индийски стил

Ако ви предстои пътуване до Индия, това е мястото, където трябва да отседнете
12 апр 2014 08:28, Мария Дуковска
1
Хотел-бижу в автентичен индийски стил
Снимка: interiorholic.com

Представяме ви един супер автентичен хотел в Индия, който се казва „Лакшман Карап“. Цветните акценти върху традиционните форми в интериора и екстериора на хотела ще се харесат на всички любители на индийския дизайн и архитектура.

Курортът се намира в централната част на Индия, в град Райпур, близо до живописните руини на древната крепост и до резервата „Todgarh“. Хотелът се счита за част от новата екотенденция в туризма и всъщност представлява курорт от няколко очарователни вили, построени на мястото на бивш ловен парк.

Хотелът има всички деликатни черти на традиционните индийски сгради, но в същото време отговаря на европейското ниво на качество и комфорт. Къщите всъщност са бивши ловни хижи, а днес са украсени с цветни акценти в розово, зелено, оранжево и синьо. В тях има множество декоративни елементи, ръчно изработени от местните занаятчии.

Всяка вила има собствен басейн с джакузи и камина. Хотелът е разработен в тандем с архитектите от студио „Sahil & Sarthak“ от Делхи. Основната цел на проекта е била да се пренапишат традиционните методи за проектиране в Индия, като се използват различни подходи.

Младите дизайнери са използвали само екологично чисти материали, съчетавайки ги с принципите на традиционното строителство.

Вижте снимки на хотела в галерията на Tialoto.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


1
Още по темата: ваканцияХОТЕЛИндия
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
1
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Мария, напиши статия за секса в автентичен хотел.