Луксозен хотел в Маракеш отдава почит на Холивуд

И по-точно на звездата Жозефин Бейкър
6 юли 2014 22:15, Мария Дуковска
3
Луксозен хотел в Маракеш отдава почит на Холивуд
Снимка: adelto.co.uk

В Маракеш изникна нов луксозен хотел, който се казва „Riad Star“ и където певицата и актриса Жозефин Бейкър е издигната на истински пиедестал. Въпросният хотел в Мароко е реновиран напълно през 2013 г., но в миналото сградата е била част от имота на пашата на Маракеш Тами Ел Глауи, който наистина е канил на гости френската кабаретна звезда в началото на 1940-те.

Днес хотелът може да се похвали със седем луксозни апартамента за гости, както и с множество съоръжения, включително турска баня, апартамент за масажи, два басейна, вътрешен двор с фонтан и страхотна тераса на покрива с изглед към Медина (стария град) и Атласките планини.

Всеки апартамент е оборудван с всички модерни нововъведения, които бихте очаквали. Има и свързващи апартаменти, перфектни за семейства с малки деца.

Луксозният хотел се намира в центъра на историческия квартал „Kaat Benahid“. Неговите собственици Майк и Луси Ууд (очевидно не са мароканци) старателно са събирали през годините сувенири, тоалети и предмети с лика на Жозефин или нейни лични (включително от казина в Париж, от музикални зали и от приятели на звездата като Морис Шевалие), които са включили в декора на „Riad Star“.

Вижте снимки на хотела в Мароко в галерията на Tialoto.bg.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


3
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
2
0
 
0
 
! Отговори
Иво преди 9 години
Маракеш е хубав град... площата Джамал Ел Фна е доста екзотичен, а ботаническата градина на Ив сен Лоран е много хубава.
1
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
:-)