Неочакван лукс в будисткото кралство Бутан

Тук се организира "походът на мака"
21 юли 2014 13:46, Мария Дуковска
0
Неочакван лукс в будисткото кралство Бутан
Снимка: adelto.co.uk

В будисткото кралство Бутан отвори врати един доста луксозен комплекс. Той се намира в близост до Националния парк на цветята, където расте изключително редкия вид син мак. Също така може да видите и червени, бели и розови макове, които цъфтят по високите планински проходи на тази защитена територия, но само през лятото.

Луксозният курорт "Amankora" предлага на туристите шанса да проучат Бутан пеша или с колело. Юни и юли са най-подходящите месеци от годината за "походите на мака", като те включват две или три нощи трекинг през долината Haa с нощувки в палаткови лагери, както и четири нощувки в "Amankora".

Палатките са доста удобни - обзаведени са с легла, маси, столове и килими, а освен това се предлагат три хранения на ден като пикници или в просторната трапезария на най-лускозната палатка.

Ако предпочитате колоезденето, хотелът е домакин на специална десетдневна хималайска експедиция с колоездене между 30 август и 9 септември. Експедицията включва едно от най-предизвикателните велосъстезания в света - Обиколката на Дракона, което се провежда на 6 септември, пише сайтът Adelto.co.uk.

По време на еднодневното събитие участниците трябва да минат 268 километра от централната част на Бутан до западен Бутан на надморска височина до 3340 м.

Вижте снимки на комплекса в галерията на Tialoto.bg.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


0
Още по темата: луксХОТЕЛбутан
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари