Ко Ранг – място за повече от „просто почивка“

Пътуване, в което може да вложите повече смисъл
23 юли 2014 07:32, Мария Дуковска
6
Ко Ранг – място за повече от „просто почивка“
Снимка: adelto.co.uk

Копнеете ли за нещо повече от обикновена почивка? Тогава трябва да помислите за възможността Камбоджа да бъде вашата следваща дестинация. По-специално трябва да се спрете на все още ненапълно изследвания архипелаг Ко Ранг.

Там ще имате шанса да се насладите на природната красота, както и да почивате в прекрасни петзвездни условия, но едновременно с това и да се присъедините към фондацията Song Saa.

Тя управлява редица екологични и обществени инициативи на острова. Отсега до октомври организацията осъществява така наречените „пътувания на промяната“ – програми, специално разработени за Ко Ранг.
На него се намира първият частен островен ризорт в Камбоджа, като неговите гости имат уникалната възможност да се докоснат до работата на фондацията от първа ръка.

Заедно с еколози и други експерти Song Saa работи за насърчаване устойчивото бъдеще на хората и местата в архипелага. В продължение на четири дни желаещите могат да се докоснат до последните останали девствени места в тропическия югозапад – с красиви плажове, кокосови палми и коралови рифове.

100% от печалбата отива в подкрепа на работата на фондацията, а гостите на Ко Ранг наистина са уверени, че техните пари биха подпомогнали за една трайна разлика в района.

Максималната група туристи, които могат да се настанят едновременно в Song Saa Private Island, са 10 човека, пише Adelto. Това създава една интимна и приятелска атмосфера, която е допълнена от лукс и внимание към детайлите.
Основната цел на работата на фондацията е опазването на морската и сухоземната среда на региона, както и подобряване здравето и благосъстоянието на местното население.

Идеята на това пътуване е човек не само да си отпочине на някое райско място, но и да покаже своята социална отговорност. Това е един вид трансформация не само за местните жители на острова, но и за туристите.

В галерията на Tialoto.bg може да разгледате как изглежда частният ризорт и част от същността на Ко Ранг.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


6
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
3
0
 
14
 
! Отговори
Berlin до 2 преди 9 години
Ти май не си много наясно.
2
0
 
21
 
! Отговори
az tam преди 9 години
Катк пък не вдигнаха един десет етажен хотел, не сложиха бариери и не бетонираха острова :)) Не 10 ами 1000 балкониращо повръщащи гамени щяха да съберат
1
0
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Ко? Ранг? Не!