Да отседнеш в бамбуков хотел

В него може да се почувствате като "едно с птиците"
24 юли 2014 17:09, Мария Дуковска
2
Да отседнеш в бамбуков хотел
Снимка: Penda

Чувството да отседнеш в бамбуков хотел едва ли може да се сравни дори с лукса на петзвездните курорти. Все пак подобно съоръжение не може да се види във всяка държава. Благодарение на австрийско-китайската архитектурна фирма Penda много скоро човек може да изпита удоволствието да прекара почивката си в едно наистина невероятно място.

Именно служителите на Penda разработили концепция за разрастващ се хотел, построен от бамбукови пръчки. Името му е приятно и дори малко романтично – нарича се „Едно с птиците“. Хотелът ще бъде построен чрез поставяне на бамбукови пръчки диагонално в противоположни посоки, като по този начин се образува твърда структура.

Пръчките също ще бъдат поставяни хоризонтално, за да действат като настилка на хотела. Хубавото е, че бамбукът може да се добавя постоянно към структурата, като по този начин се дава възможност „сградата“ да става по-висока и по-широка.

Крис Прехт от архитектската фирма сподели пред Dezeen, че хотелът „позволява на гостите да се свързват с вертикалността на дърветата, да усетят гората, както дете се наслаждава на катеренето по дърво и да спят между върховете на дърветата – заедно с птиците“.

Влезте в галерията на Tialoto.bg и разгледайте как ще изглежда уникалният бамбуков хотел.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


2
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
2
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Мария Дуковска,Вероятно македонският диалект е такъв, но това все пак е български сайт.Запетайките?
1
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
"Крис Прехт от архитектската фирма сподели ...">>> архитектската <<<Това в кой клас се учи?