Богаташи и бедняци живеят в съседство

Това са реални кадри от Мексико Сити
22 авг 2014 08:10, Теодора Драгоева
27
Богаташи и бедняци живеят в съседство
Снимка: amusingplanet.com

Фотографът Оскар Руис е направил серия от снимка на Мексико Сити. Идеята му е била да покаже как богатите и бедните в мексиканската столица живеят в абсолютно съседство.

Снимките са част от кампания, която цели да привлече вниманието към програма за развитие на районите, където живеят хора с по-ниски доходи. Рекламната кампания е дело на мексиканската банка "Banamex" и е озаглавена "Изтрийте разликите".

 Руис е успял да заснеме тънката граница между обществата на бедните и богатите, която съществува в Мексико Сити. Фотографът е правил кадрите си от хеликоптер, който е летял над града. Четири от снимките му показват как луксозни жилищни кооперации и тузарски вили са построени в непосредствена близост до скромните и понякога порутени къщи на по-бедните слоеве от населението.

От едната страна, виждаме големи бели къщи с красиви зелени площи, а от друга страна - тъжни, сиви и стари сгради. Понякога само висока, тънка стена разделя квартала на богатите от този на бедните. Изображенията не са обработвани с Фотошоп, нито пък са залепяни заедно, за да се създаде по-голяма драма.

Всъщност фотографът казва: "Нищо от реалността не е променяно, но е време да промени реалността." Според статистиката почти 46% от населението на Мексико живее в бедност, а страната е на една от челните позиции в света по неравенство на доходите, пише Amusingplanet.com.
Вижте снимките на мексиканските квартали "в опозиция" в галерията нa Тialoto.bg.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


27
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
18
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Така изглежда Ел Пасо , в Тексас .Половината граде е в Мексико . Има издигната преграда .Като го погледнеш от американската страна изглежда тъжно, точно такива накацали къщици , като на снимката в ляво !
17
0
 
6
 
! Отговори
Карл преди 9 години
И прекомерното богатство притежавано от човек без здрави морални основи и крайната бедност са лоши.
16
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Нищо няма десатурирано, тревата в двора на комшията е винаги по-зелена .
15
1
 
5
 
! Отговори
sallaadin преди 9 години
Всеки знае, че за богатите е по-лесно да са морални, отколкото за бедните. В повечето случаи богатството е ров срещу прегрешението, а бедността предразполага към него.
14
3
 
6
 
! Отговори
Карл преди 9 години
Коментарите на 2 и 8 издават що за хора са. Алчността и надменноста дотолкова са ги заслепили че те вече дори презират хората с по-скромни доходи. Да презираш бедния и да се отнасяш надменно с хора в лошо и неравностойно положение е голям грях, ако не се покаете съдбата ви ще е огън, жупел и палещ вятър.
13
1
 
1
 
! Отговори
до 17 преди 9 години
прав си.майната им.
12
1
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
По света иглад и мизерия, не защото не могат да бъдат нахранени бедните, а защото не могат да бъдат нахранени богатите. М. Маганди. Много хубава мисъл според мен. А за комбинацията беден + прос това е най-страшното.
11
3
 
39
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Не е до беднотия до простотия е.Живееш във всеки по-голям блок в България ще го потвърди.Във всеки вход има поне по няколко семейства който са същата ***.Нямат пари за ремонт ,за асансьор за чистачка,но всеки ден се изпиват литри бира и друг алкохол чалгата бичи на макс и се пафка по стек цигари седмично.После няма пари щото мизерията видите ли.. Как ще има като само за наркоманиите си (къркане и пушене) отиват 600 лв месечно?Предполагам че и там е така-бедните са бедни щото са мизерници.
10
7
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
И България се е запътила в тази посока. След някоя и друга годинка и при нас ще е същото.
9
13
 
3
 
! Отговори
ham hum преди 9 години
foto6op 100%
8
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
При богатите тревата е по-зелена, щото е поливана. Не виждам Фотошоп тука. Вс изглежда реално.
7
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
11 е донякъде прав.Ако паркостроител проектира една зелена площ, а после я поддържат добре платени професионални градинари, тя ще изглежда искряща.Ако зеленината е поникнала случайно някъде сред съборетините на бедняшки квартал и никой никога не се грижи за нея, тя хем ще е неугледна, хем прахоляка по листата й ще я направи такава, че да сивее.Контрастът показан във фотосите, илюстрира различието не само между "богати и бедни", а също и между "поддържани и неподдържани" сгради и зелени площи
6
1
 
12
 
! Отговори
ha ha преди 9 години
Много просто, от едната страна е маалата, а от другата си е обикновен квартал, само където "леко" ни вметват каква е популацията им в %.
5
0
 
9
 
! Отговори
ххх преди 9 години
До КирилЩОТО на едното място блъскат торове и пестициди, а на другото най-много да ги препикават.
4
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
vsi4ko e vysmojno, samo 4ovek da iska.
3
6
 
2
 
! Отговори
Кирил преди 9 години
Само да се поправя по надолу бях писал че снимката от дясно е десатурирана аимах предвид тази то ляво. Тя е с нереално сиви дървета и трева.
2
6
 
7
 
! Отговори
до 1 преди 9 години
дано И днес да събереш за да се нальокаш бе ***
1
7
 
8
 
! Отговори
Кирил преди 9 години
Яко Фотошоп. Абе поспрете се малко.Добре къщите са нови ок. Ама защо дърветат от дясно и тревата са много по изкрящо зелени!Човека за да създаде повече констраст е десатурирал снимката отдясно за да изглежда по сива.Всеки с дори малко опит във фотографията ще го забележи.