Графити в интериора. Защо не?

Пуснете духа на улицата в дома си
24 сеп 2014 10:30, Мария Дуковска
5
Графити в интериора. Защо не?
Снимка: decoist.com

Графитите са динамична форма на изкуство, която се появява първо в Щатите в метростанциите, подлезите и по стените на гигантските сгради. Чрез тях уличните художници намират начин да оставят своя отпечатък.

Факт е, че те са част от уличната поп култура и не се харесват от всички. Едва ли са много хората, които биха ги избрали за декорация на дома си. Истината обаче е, че все повече съвременни дизайнери пускат духа на улицата в креативните си интериорни проекти за жилища, а не само за заведения и барове.

Ако търсите начин да добавите цвят, стил и неочаквана доза вълнение във вашия дом, тогава може би е време да дадете шанс на този тип стенописи. През последните няколко десетилетия графитите извървяха дълъг път – от грозни драсканици се превърнаха в уникална форма на изкуство, която влива живот в атмосферата на модерните интериори.

Може да заложите на по-прости творения в шаблонен стил или на по-сложни мотиви, вдъхновени от хип хоп стила.

Графитите са особено подходящи за апартаменти от типа мансарда/таван и за всички централни градски жилища, обитавани от млади по дух собственици. Те пасват много добре и на стаите на тийнейджърите, както и на по-малките тоалетни и бани.

Във всички случаи закачливите, цветни графити ще създадат една иновативна, еклектична атмосфера в дома ви и ще му вдъхнат едно неформално излъчване.

Вижте няколко идеи по темата в галерията на Tialoto.bg.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


5
Още по темата: интериордомграфити
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
4
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Ами то затова се нарича Дом - за да може всеки да си го направи по свой вкус.Някой ще си сложи черни мебели, друг въобще без мебели. Един ще си сложи графити, друг томчета на Маркс и Ленин.Нека всеки да си прави дома както му харесва. А и нека да има статии с различни идеи и предложения, за тия, които не се сещат какво им харесва :)
3
0
 
4
 
! Отговори
график преди 9 години
Клозетни рисунки в интериора!?
2
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
"Графити в интериора. Защо не?"Защото домът ми не искам да изглежда като улица."Ако търсите начин да добавите цвят, стил и неочаквана доза вълнение във вашия дом, тогава може би е време да дадете шанс на този тип стенописи."Не бих нарекъл дом това в което се драскат графити. Да изглежда домът ми като някаква улица, по която са драскали тийнеджъри го намирам от по-долнопробно от това домът ми да прилича на кръчма.
1
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Аз съм сложил казани за разделно изхвърляне на отпадъци вкъщи, маркирал съм креслото пред телевизора като паркинг, осветлението ми също е улично, в коридора имам схема на апартамента и стрелкичка с надпис: "Ти си тук" да се знае ако съм се напил, поради същата причина съм сложил на тоалетната чиния имитация на храст... Вкъщи си ходя с улични дрехи и замятам ръцете като батка, а на жена ми и викам уличница