Всички на борда: Влак вози до Техеран срещу 9000 паунда на човек

Това е най-луксозното и сигурно пътуване, твърдят организаторите
16 окт 2014 14:16,
5

Снимка: Reuters

Луксозен влак, тръгващ от Будапеща и стигащ в сърцето на Персия, съвсем скоро ще мине през Балканите, съобщава Ройтерс.

Луксозните мотриси ще са с капацитет 70 души, като билетът за всеки от тях ще струва поне 9 хиляди паунда, като ще има и такива, които ще са по 25 хиляди и ще включват специално обслужване и собствен санитарен възел. Цената на луксозното пътуване ще включва още и програма с разглеждане на забележителности. Целият път е с дължина близо 7000 километра.

Въпреки цените билетите са продадени само за 10 дни след пускането им. Затова от организаторите планират пускането на още четири влака през 2015 г.

„Налице е голям вакуум в туристическия сектор за хора, които биха искали да отидат в Иран, но искат да го направят в комфортна и сигурна среда“, разказва Тим Литър, основателят на туристическата компания, предлагаща луксозното пътуване.

Приходите на компанията от това пътуване възлизат на повече, отколкото е годишният бюджет на някои от местата, приз които композицията минава по пътя си към Техеран. „Имахме повече проблеми в Русия, когато стартирахме бизнеса си преди 25 години“, разказва Литър. „Минавахме през райони, където хората буквално гладуваха, а ние пристигахме в луксозен влак, където се предлагаше хайвер и есетра в луксозни салони“, допълва още той.

За да са сигурни, че туристите няма да имат никакви проблеми по пътя, някои държави предлагат допълнителна помощ. Иранското правителство, което обяви, че ще постави туризма с приоритет, осигурява военна полиция специално за влака.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


5
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
2
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
За тез пари двупосочен билет до Луната ще взема.
1
0
 
4
 
! Отговори
чаламбаааа преди 9 години
да не е оня дето запушваше комините на локомотивите за да се прави на интересен пред събратята си? Преди време имаше запален комин щото бил запушен