Най-красивите опери в света

Сред топ 20 е прочутата "Ковънт гардън" в Лондон
Обновена: 17 окт 2014 07:38 | 17 окт 2014 07:32, Теодора Драгоева
2
Най-красивите опери в света
Ковънт гардън; Снимка: thewondrous.com

Представяме ви една интересна класация в снимки, която показва интериора на 20-те най-красиви оперни театри в света.

Колекцията от кадри е дело на американския фотограф Дейвид Левенти, който е обиколил всички популярни опери на земното кълбо, за да улови най-впечатляващите от тях.

Няма как да не започнем неговата страхотна колекция с прочутата опера „Ковънт гардън“ в Лондон (на снимката). Нейното официално име е „Royal Opera House“, но тъй като се намира на площад „Ковънт гардън“, повечето хора я знаят с това име.

Оригиналната конструкция на операта е направена през 1732 г. Първоначално тя е наричана „Кралският театър“. Първата балетна постановка тук е представена през 1734 г., а година по-късно започва и първият сезон на опери на Хендел. Много от неговите опери и оратории са написани специално за „Ковънт Гардън“ и там са се състояли и премиерите на произведенията на композитора.

Сегашната сграда е трета за театъра, който е претърпял два катастрофални пожара през 1808 и през 1857 г. Фасадата си е почти същата от 1858 г., но почти всички елементи от интериора са реконструирани през 90-те. „Royal Opera House“ побира 2256 души и се състои от четири нива и балкони, разположени амфитеатрално.

Вижте снимки на другите 19 най-впечатляващи опери в света в галерията нa Tialoto.bg.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


2
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
1
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Къде е Сиднито да си хвали операта и да казва колко сме зле, след като ние нямаме такава.