Непознатата Доминикана

Научете малко известни факти за екзотичната държава
11 ное 2014 07:21, Мария Дуковска
17
Непознатата Доминикана
Снимка: Ben Kucinski
В студените есенно-зимни дни не ни остава нищо друго, освен да си помечтаем за някоя топла и екзотична дестинация. Макар че местата по света, които отговарят на това описание са много, Доминиканската република ни се струва добър избор. Тя се намира в Карибския регион, на остров Испаньола.

Западната част от острова принадлежи на Хаити, а източната – на Доминикана. На нейната територия има много прекрасни бели плажове, лазурно море, весела музика и страхотен ром – невероятна комбинация за отлична почивка!

Преди обаче да резервирате райското пътуване до Доминикана, прочетете малко повече за страната:

1. Доминиканската република е втората по големина страна в региона на Карибите.

2. Санто Доминго е столицата на Доминикана и най-старият град в колониална Америка. Той е основан от по-малкия брат на Христофор Колумб на 5 август 1496 година. През 1990 година ЮНЕСКО включва историческия център на столицата в своя списък с наследства на човечеството.

3. В Доминикана няма пенсия, но едва ли може да срещнете бедни възрастни хора. Всички деца и внуци помагат на своите стари роднини. В тази страна хората на по 70-80 години се забавляват, пушат пури и пият ром.

4. Доминиканците почти никога не пушат цигари, макар че страната е основен износител на тютюн в световен план.

5. Почти невъзможно е да видите пиян местен човек, който да лежи в безсъзнание на улицата. Ромът е национална напитка и макар че хората консумират алкохол почти постоянно, рядко някой се напива. Това е парадокс.

Останалите любопитни факти може да прочетете в Tialoto.bg.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


17
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
14
0
 
2
 
! Отговори
Snorky преди 9 години
"3. В Доминикана няма пенсия, но едва ли може да срещнете бедни възрастни хора." - също като във ***...
13
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Заплатата минималната е около 120$. Бил съм там и съм обикалял доста, опасно е без някой местен да ходиш извън комплексите
12
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До баровецBarovec, syglasen sys vsichko obache machki po $10 neshto ne mi se viarva. Te v Dominikanskata minimalnata im zaplata e okolo $500.
11
3
 
5
 
! Отговори
s до Баровец преди 9 години
Баровец, като гледам какви тъпотии пишеш... Да не би да си Синди $мешника с нов псевдоним?! Опредлено звучиш като тъпо парче, което напуска уютното жилище в Люлин само чрез интернет.
10
2
 
3
 
! Отговори
онбашията преди 9 години
До Анонимен 3абе доминикана и останалите латиноси са много разпасани, престъпността е огромна, не може да се разхождаш спокойно по улиците. за сега ще се задоволя с азия, там си ходиш по най-бедните улички без да се притесняваш и не се налага да седиш като затворник в някакъв комплекс.
9
2
 
6
 
! Отговори
Братя Галеви преди 9 години
Не е лошо да
8
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Още нещо, Баровец:) За да излизах навън трябва да поназнайваш и малко езици)))))
7
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
ами баровец пак си спал на течение. Ние бяхме в Лас Теренас, там където се снима първия Сървайвър. НИКАКВИ проблеми да се разхождаш дори и на тъмно. Много любезни и услужливи хора!
6
3
 
2
 
! Отговори
баровец преди 9 години
до Долния ***: и как ще излезеш от комплекса, не си много запознат явно. в Пунта Кана въобще не препоръчително да се излиза навън сред мизерниците, с изкл. на Сосуа дето са баровете с мацките. Варадеро и Хавана е съвсем друго, там спокойно може да се разхождаш. Но пък не може свободно да се заиграеш с кубинките, че милицията дебне.
5
3
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
баровец, бил си ама на кино:) Много ти разбира празната глава. Всички ол инклузиви са направени за .. В Египет, Бали, където искаш - едно и също. Излезе ли изобщо от комплекса?:)))
4
13
 
9
 
! Отговори
баровец преди 9 години
бех там преди месец, на Пунта Кана. И пушат, и пият, така че точки 4 и 5 не са верни. Освен туй не рома е основната напитка, бъркате се с Куба (и там съм бил). Има мацки за по 10 долара, за 20 може супер гадже да хванеш, това на Кабарете и Сосуа, там си цар, може да избираш измежду стотици по баровете. Долният *** е бил в некоя мизерия, щом отрича "ол инклузива", аз бех в Риу Палас. Ама кво да ви говоря, вие сте на ниво бунгало в Китян.
3
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Онбаши, по-тъмните и сега стоят на дистанция и повикване. Не съм расист, но трябва да призная, че е приятно:)
2
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Това с алкохола е факт. Пиех по литър водка спортокалов сок на ден. изобщо не те хваща! От климатът ще да е! Пожелавам на всеки да посети Домониканската република. И препоръчвам да не ходите на скапаните ол инклузиви. Къде по-евтино и приятно ще ви излезе на свободна организация. Има интернет, хора!
1
12
 
4
 
! Отговори
онбашията преди 9 години
в латинска америка има чудесни места, но докато не се върне колониализма и не станат роби на англия или германия или друга бяла държава, кракът ми няма да стъпи там.